• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Δεύτερο μου σπίτι η Νέα Σαλαμίνα»
01/06/2020 20:12
«Δεύτερο μου σπίτι η Νέα Σαλαμίνα»

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας Τάσος Κίσσας.

Τι κάνεις; Πως σε βρίσκουμε; «Από θέμα υγείας είμαστε καλά, από θέμα υπομονής μας έμεινε λίγη και περιμένω εγώ όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές την έναρξη της νέας σεζόν».
Στις 22 Αυγούστου επαναρχίζει το πρωτάθλημα: «Βάση της ανακοίνωσης από την ΚΟΠ φαίνεται ότι θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια και μεσοβδόμαδα. Ξεπροβάλλει μια παράξενη χρονιά αλλά θα αναπληρώσουμε λίγη από την επιθυμία από το ποδόσφαιρο που χάσαμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο κόσμος. Υπό κανονικές συνθήκες αν λέγαμε πέρσι αυτή την ημερομηνία θα σας έλεγα ότι υπάρχει διάστημα για ξεκούραση αλλά τώρα είναι παράξενο γιατί υπάρχει αυτή τη ανυπομονησία και η λαχτάρα. Θέλουμε να μπούμε σε μια ρουτίνα. Δεν είναι εύκολο όταν περνάς 11 από τους 12 μήνες της χρονιάς στο γήπεδο, ξαφνικά με βία να αλλάζεις αυτή την ρουτίνα. Είναι προς όφελος μας το γεγονός ότι έχει καθοριστεί το πρόγραμμα».
Τι κάνει ένας ποδοσφαιριστής μετά από αυτή την αποχή; «Ο κάθε ποδοσφαιριστής που ζει από το ποδόσφαιρο, σεβόμενος τον εαυτό του και την ομάδα του και τον κόσμο πρέπει να μείνει σε εγρήγορση. Μετά την διακοπή έπρεπε να μπούμε σε ένα ατομικό πρόγραμμα για να κρατηθούμε σε έναν καλό βαθμό ετοιμότητας».
Είναι σημαντικό που δεν θα έχεις το άγχος του συμβολαίου: «Ήταν κοινή η επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Κέρδισα το συμβόλαιο μου μέσα από την αγωνιστική μου παρουσία, σέβομαι την ομάδα, σέβομαι τους ανθρώπους και δεν δυσκολευτήκαμε να τα βρούμε. Είναι σημαντικό ότι πριν τελειώσει ο Μάιος υπήρχαν οι υπογραφές. Συγκεντρωμένος θα συνεχίσω το πρόγραμμα μου ευελπιστώντας σε καλύτερη σεζόν από την περσινή και ατομικά και από την ομάδα».
Για πόσο διάστημα θα είναι η συνεργασία σας; «Είναι για ένα χρόνο με δικαίωμα ανανέωσης από τη Νέα Σαλαμίνα για ακόμα έναν χρόνο».
Ήταν η καλύτερη σου σεζόν αυτή που διακόπηκε άδοξα; «Από θέμα συμμετοχών ήταν η πιο παραγωγική μου σεζόν. Αν και άρχισα στον πάγκο όταν μου δόθηκε η ευκαιρία έβγαλα πολύ καλό εαυτό. Συνδυαζόμενο αυτό με την καλή παρουσία της ομάδας διατήρησα την θέση μου στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτό δεν θα με αφήσει σε θέση χαλάρωσης, αλλά αντίθετα θέλω να κερδίσω την θέση μου ξανά, πράγμα που δεν θα είναι εύκολο. Η επαγρύπνηση είναι η λέξη κλειδί. Να έχω την υγεία μου και να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα μου».
Πόσο δύσκολο είναι για έναν τερματοφύλακα να είναι στον πάγκο; «Τόσα χρόνια ήμουν στον πάγκο και στο ΑΠΟΕΛ και στον Απόλλωνα. Όποτε έπαιζα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο και με ελάχιστες εξαιρέσεις το πετύχαινα. Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά σαν να και παίζεις βασικός γιατί αν τα διπλώσεις και πεις ότι δεν παίζω όταν κληθείς να αγωνιστείς δεν θα είσαι έτοιμος».
Πόσο σημαντικό είναι να αναγκάζεις έναν τερματοφύλακα όπως ο Βεσελόφσκι να σε βλέπει από τον πάγκο; «Σίγουρα το γεγονός ότι με τις εμφανίσεις μου κατάφερα να εκτοπίσω τον Ρόμπι ο οποίος κατέγραψε απίστευτα παιχνίδια στην ομάδα, ήταν ο κορυφαίος στο περσινό πρωτάθλημα είναι σημαντικό. Αυτό αναδεικνύει την σωστή δουλειά που έκανα εγώ., Αυτό έχει δημιουργήσει προσδοκίες, έβαλα τον πήχη ψηλά και στόχος μου είναι να γίνω βασικός και τη νέα χρονιά».
Σου δημιουργεί άγχος ή σε απαλλάσσει το γεγονός ότι ο προπονητής που σε πίστεψε δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας; «Δεν με αγχώνει γιατί όταν έφτασα στη Νέα Σαλαμίνα ήμουν στον πάγκο. Από τις εμφανίσεις μου και την διορατικότητα του προπονητή καθιερώθηκα. Σε 1-2 κομβικά σημεία ο κ. Πουρσαϊτίδης με διατήρησε, πράγμα που μπορεί να μην μου είχε τύχει σε άλλες ομάδες. Η δική μου παρουσία αλλά και του Βεσελόφσκι ήταν προϊόν της παρουσίας του Χρίστου Γιούκβιετ του προπονητή τερματοφυλάκων».
Όταν ήσουν στο ΑΠΟΕΛ δεν είχες προτάσεις για να φύγεις νωρίτερα; «Επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχα προτάσεις αλλά ο προπονητής δεν ήθελε να φύγω και το σεβάστηκα. Ήταν ο προπονητής μου με πίστεψε στα 19 μου και μου έως ευκαιρίες. Δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνω για τις επιλογές μου, ότι γίνεται γίνεται για κάποιο λόγο. Όταν έφυγα από το ΑΠΟΕΛ άφησα και ένα χρόνο συμβόλαιο πίσω μου και όταν έφυγα και από τον Απόλλωνα θεώρησα ότι έκλεισε ο κύκλος στον Απόλλωνα».
Θα επιδιώξεις και δυναμική επιστροφή στην Εθνική ομάδα; «Επέστρεψα στην τελευταία κλήση. Το κεφάλαιο Εθνική δεν είχε κλείσει ποτέ για εμένα. Θα είναι τιμή για εμένα να αγωνιστώ ξανά με το εθνόσημο στο στήθος. Θέλω να συνεχίσω να παίζω με την φανέλα της Εθνικής και την φανέλα της Νέας Σαλαμίνας».
Θα αλλάξει και πολύ μάλιστα ο κορμός της Νέας Σαλαμίνας, κάποιοι έφυγαν για άλλες ομάδες κάποιοι δεν θα ανανεώσουν. Πως περιμένεις τη νέα τάξη πραγμάτων στη Νέα Σαλαμίνα; «Δεν θα έχει πολλές αλλαγές μόνο η Νέα Σαλαμίνα. Πολλές ομάδες θα είναι καινούριες. Αυτό από μόνο του είναι ένα ερωτηματικό αλλά όταν υπάρχει σωστή ανάλυση των παικτών που θα έρθουν και ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο τότε περιορίζεται και το περιθώριο λάθους. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ήρθαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που έκαναν στην συνέχει βήμα παραπάνω, θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν ανάλογη αν όχι και καλύτερη παρουσία».
Τι έχεις να πεις στον Σάββα Πουρσαϊτίδη; «Υπήρξαμε και συμπαίκτες και φέτος ήταν προπονητής μου. Δεν είναι λανθασμένες οι εντυπώσεις του κόσμου γι αυτό. Έχει πολλά να δώσει στην προπονητική. Πρόσφερε στη Νέα Σαλαμίνα, βοήθησε στην αναγέννηση της ομάδας μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους που δουλεύουν για τη Νέα Σαλαμίνα. Θα έχει μια πολύ καλή πορεία σαν προπονητής. Να του ευχηθώ τα καλύτερα».
Βλέπεις τον εαυτό σου να έχει δεθεί με την ομάδα; Έχεις δεθεί με τον κόσμο; Ο κόσμος σε αγάπησε, το αισθάνεσαι αυτό; «Είναι σημαντικό να υπάρχει αναγνώριση του έργου σου. Το έχω εισπράξει σε μεγάλο βαθμό και από την διοίκηση και τον κόσμο. Δεν τα σκέφτομαι αυτά αλλά θέλω να συνεχίσω να έχω ανάλογη παρουσία και να δικαιώνω τους ανθρώπους που με πιστεύουν. Μετά από αρκετό καιρό νιώθω τη Νέα Σαλαμίνα δεύτερο μου σπίτι. Θα ήθελα να συνεχίσω για αρκετό καιρό, να έχουμε την υγεία μας και θα βοηθάω την ομάδα να μεγαλώνει».
Είσαι τυχερός που πήγες σε μια ομάδα στην οποία υπάρχει υγεία και με συνθήκες καλές, με ένα προπονητικό κέντρο που αναβαθμίζεται αν και πέρασες από τεράστια προπονητικά κέντρα όπως ο Αρχάγγελος και το Κολόσσι: «Όταν υπάρχουν καλές συνθήκες αποδίδεις καλύτερα. Στη Νέα Σαλαμίνα υπάρχουν οι συνθήκες που δίνουν την δυνατότητα στον κάθε ποδοσφαιριστή να βγάζει το μάξιμουμ και να δικαιώνει τους ανθρώπους που τον πήραν στην ομάδα τους και του δίνουν ψωμί».


btm