• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Η τροπαιοθήκη μου χωράει κι’ άλλα τρόπαια»
02/06/2020 13:35
«Η τροπαιοθήκη μου χωράει κι’ άλλα τρόπαια»

Ο Ανδρέας Αβραάμ μετά την επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΛ μίλησε στον Super Sport fm 104.0.
Κλείνουμε την καριέρα στην ΑΕΛ;
«Είμαστε κοντά στο να κλείσουμε την καριέρα στην ΑΕΛ με μια θετική εξέλιξη για εμένα και είμαι χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο όσο και τον Θεόδωρο Αντωνίου για την συμφωνία. Εύκολα καταλήξαμε».
Συνδέθηκες με την ΑΕΛ, το δείχνεις στο γήπεδο και με την ευκολία που δέχθηκες να παραμείνεις: «Είναι αλήθεια ότι στα τρία χρόνια αυτό που κρατάω είναι η σύνδεση μου με την ομάδα. Εκτός του ότι περνούσα καλά και ήταν ευχαριστημένοι και οι άνθρωποι της ομάδας, γράψαμε και ιστορία την περσινή σεζόν».
Όσο μεγαλώνουμε πρέπει να δουλεύουμε πιο σκληρά; Η εμπειρία υπάρχει: «Είναι δεδομένο αυτό, πρέπει να προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου όσο μεγαλώνεις. Αν θέλεις να κερδίζεις συμβόλαια πρέπει να δουλεύεις πιο σκληρά»
Πως έχεις τον τρόπο να πείθεις τον Ανδρέα Σοφοκλέους; «Έχουμε καλές σχέσεις. Το πιο σημαντικό ήταν η απόδοση μου στο γήπεδο και θέλω να πιστεύω ότι αυτό τον χαροποιεί τον πρόεδρο. Ήταν επιλογή και του προέδρου πριν τρία χρόνια να πάω στην ΑΕΛ».
Νιώθεις ότι πέραν από τον ποδοσφαιρικό ρόλο, είσαι χρήσιμος και σε άλλα κομμάτια; Π.χ. στις επαφές για το οικονομικό: «Η εμπειρία μου μέσα και από άλλες μεγάλες ομάδες βοηθά και σε άλλους τομείς πέραν του ποδοσφαιρικού. Όπως υπήρχε η καλή συνεννόηση μέχρι τώρα θα συνεχίσει να υπάρχει αυτό. Υπάρχουν και άλλα έμπειρα παιδιά όπως ο Χάρης Κυριάκου και θέλω να πιστεύω ότι θα υπογράψει και αυτός με την σειρά του».
Αγωνίστηκες σε Ομόνοια, Απόλλωνα, Ανόρθωση, είσαι στην ΑΕΛ, πάντα με στόχους πρωταγωνιστικούς, τι σημαίνει για έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή να κάνει αυτό τον κύκλο; «Είμαι περήφανος για την καριέρα μου. Είναι ότι καλύτερο να αγωνίζεσαι σε τέσσερις μεγάλες ομάδες της Κύπρου. Είμαι στην ΑΕΛ τώρα που είναι ταυτισμένη με πρωταγωνιστικούς στόχους, είναι μεγάλη ομάδα και όπως μου είπε και ο πρόεδρος και ο Θεόδωρος στις επαφές μας είναι ότι η ΑΕΛ θα πρωταγωνιστήσει και την επόμενη χρονιά και θα διεκδικήσει τίτλους».
Για τον κόσμο της ΑΕΛ: «Ο κόσμος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ΑΕΛ και στηρίζει και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ένιωσα μεγάλη αγάπη από τον κόσμο της ΑΕΛ και θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και τα επόμενα χρόνια».
Τι κράτησες από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες στις οποίες αγωνίστηκες; «Σε όλες τις ομάδες είχα και καλές και δύσκολες στιγμές. Αυτά που μένουν χαραγμένα στο μυαλό είναι οι χαρές. Πήρα δύο Κύπελλα με την Ομόνοια, ένα Κύπελλο με τον Απόλλωνα και μένουν οι χαρές και τα τρόπαια».
Χωράνε κι’ άλλοι τίτλοι στην τροπαιοθήκη σου; «Αν δεν χωρούσαν θα σταματούσα».
Σκέφτεσαι την ημέρα που θα τελειώσεις το ποδόσφαιρο; «Κάποιες φορές το σκέφτομαι αλλά βάσει συμβολαίου είναι μακριά ακόμα αυτό, υπάρχει χρόνος να το σκεφτώ».
Η ΑΕΛ κατάφερε να είναι ανταγωνιστική την τελευταία 2ετία, τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει; «Είναι η χημεία των παικτών, της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης και του κόσμου αν και τον στερηθήκαμε. Γίναμε οικογένεια δεν παίζουν ρόλο τα λεφτά αλλά η διάθεση που βγάζουμε και η πεποίθηση ότι με το οικογενειακό κλίμα και την σκληρή δουλειά μπορούν να επιτυγχάνονται οι στόχοι».
Πως περιμένεις το νέο πρωτάθλημα το οποίο θα είναι διαφορετικό και με 14 ομάδες; «Είμαι λίγο περίεργος να δω πως θα είναι το νέο πρωτάθλημα. Περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε κόσμο και πότε θα έχουμε κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ξανά ανταγωνιστικό και θα κρατήσει τον κόσμο κοντά αν και με τα δεδομένα που υπάρχουν, αρκετός κόσμος είναι απογοητευμένος. Το να στερηθεί ο κόσμος έξι μήνες το ποδόσφαιρο δεν είναι λίγο πράγμα».
Τα νέα οικονομικά δεδομένα θα επηρεάσουν; «Νομίζω θα επηρεαστούν και ειδικά οι μεγάλες ομάδες. Αυτές είναι οι ομάδες που θα επηρεαστούν λόγω των υψηλών συμβολαίων που έχουν».
Πως βιώνεις ποδοσφαιρικά αυτή την διακοπή; «Για εμένα είναι η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας μου. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και πρέπει να το δούμε και πως θα δουλέψουμε. Εμείς που δεν έχουμε Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσουμε πιο νωρίς, να κάνουμε καλή προετοιμασία για να αποφύγουμε και τραυματισμούς λόγω απραξίας».
Για τον Ντούσαν Κέρκεζ: «Είναι ένας προπονητής που ταυτίστηκε με την ΑΕΛ, πέρασε πολλά με την ομάδα, είναι προπονητής τα τελευταία δύο χρόνια, είναι δουλευτής, μαθαίνει συνεχώς και έδωσε πολλά στην ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια».
Έφυγες και ένα χρόνο για το εξωτερικό με την παρουσία στην Λάρισα, πιστεύεις ότι θα μπορούσε να το έκανες νωρίτερο και περισσότερο να παίξεις μπάλα εκτός Κύπρου; «Θα ήθελα ναι αλλά τα δεδομένα στην καριέρα μου δεν μου άφηναν πολλά περιθώρια. Όταν έκανα το βήμα στην Λάρισα πέρασα ένα χρόνο πολύ ωραία. Ήταν μια χρονιά πολύ όμορφη και έμαθα και αρκετά πράγματα στην Ελλάδα. Ήταν κάτι που θα ήθελα να το κάνω περισσότερα αλλά τα δεδομένα την κάθε στιγμή δεν το επέτρεψαν».
Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική είναι η ομάδα όλων μας, η ομάδα που θέλουμε να παίζουμε γι’ αυτήν. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα αρχή θα είναι καλύτερη. Θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχουμε μια φορά το όνειρο που είναι μια πρόκριση. Υπάρχουν πολύ καλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές και θέλω να πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Φτάσαμε κοντά σε κάποιες στιγμές».


btm