• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο ΔΟΜΑΖΟΣ για ΟΛΑ στον Super Sport FM!
02/06/2020 20:20
Ο ΔΟΜΑΖΟΣ για ΟΛΑ στον Super Sport FM!

Επί ευκαιρίας της επετείου του άθλου του Παναθηναϊκού να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς λιγκ στις 2.6.1971 κόντρα στον Άγιαξ, μίλησε στον Super Sport FM ο παλαίμαχος, μεγάλη δόξα, ο στρατηγός των «πράσινων» Μίμης Δομάζος. Οι τοποθετήσεις του:

Για την παρουσία στον τελικό: «Πάνε τόσα χρόνια και δεν έχει σπάσει αυτό το ρεκόρ κάποια άλλη ελληνική ομάδα, θα ήθελα να το κάνει κάποια, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Με τόσα χρήματα που δίνουν οι ομάδες ελπίζω κάποια στιγμή να το καταφέρουν»

Για εκείνη την επιτυχία: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό που πετύχαμε, όταν πήγε ο ΠΑΟ και έπαιξε στον τελικο όλοι είδαν ότι υπήρχε και ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τα ημιτελικά με τον Ερ. Αστέρα: «Είχαμε μια εχθρική διαιτησία, χάσαμε με 4-1 στο Βελιγράδι. Στην Αθήνα ο Πούσκας μας είχε πει ότι αν βάζαμε ένα γκολ στο Α’ μέρος και άλλο ένα στο β’ ημίχρονο, τότε το τρίτο θα το έβαζε ο κόσμος. Έτσι κι έγινε. Είχαμε αντί 25, 40 χιλιάδες, ο ένας ήταν πάνω στον άλλο..»

Για τον Πούσκας: «Μας έδωσε προσωπικότητα. Έντεκα παίζουν αυτοί έντεκα και εμείς, αν χάσετε δεν έγινε κάτι, αλλά αν κερδίσετε όλοι θα μιλούν για σας, μας έλεγε. Παίζαμε για τη φανέλα, τον κόσμο και την αξιοπρέπεια μας. Ήταν τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά είχαμε και καλή ομάδα. Είχαμε προσωπικότητά και καρδιά και ψυχή»

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή: «Όλα τα παιγνίδια ήταν καθοριστικά , δεν είχαμε να πάρουμε κάτι δεν παίζαμε για τα λεφτά, αλλά για την αξιοπρέπεια μας»

Για το ματς με την Έβερτον: «Οι Άγγλοι έλεγαν θα μας βάλουν 2 και 3 γκολ και όταν έβαλε το γκολ ο Αντωνιάδης στο 9’ στις 9 η ώρα, ένας Άγγλος παίκτης έβγαλε το παπούτσι και το πέταξε. Η μόνη ομάδα που μας πίεσε ήταν η Έβερτον. Μέσα στην Αγγλία. Το γήπεδο στην περιοχή μας ήταν πολύ… πατημένο, αλλά είχαμε και τύχη».

Στήριξη από όλους: «Όλη την Ελλάδα είχαμε μαζί μας στον τελικό και Ολυμπιακοί και ΑΕΚ και Άρης και ΠΑΟΚ, όλοι. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τότε μας έδωσε επιταγή αλλά την έδωσα πίσω. Όχι για να τον προσβάλω. Δεν ήθελα να λένε διάφορα…»

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Για να φύγω από το γήπεδο να πάω στο μαγαζί μου 10 χλμ με πιάσανε στα χέρια. Ο κόσμος ήταν πολύ ευχαριστημένος, όπου πηγαίναμε γέμιζε κάθε μαγαζί, γνωρίζαμε την αποθέωση. Μόνο η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, είχε τέτοια επιτυχία, για την κατάκτηση του Γιούρο το 2004»

Για την τότε ομάδα: «Ήταν μεγάλα ταλέντα, αν έπαιζαν σήμερα θα έκαναν θαύματα αγαπούσαν αυτό που έκαναν. Αν δεν μπορείτε να παίξετε σε αυτά τα γήπεδα (σ.σ. δεν ήταν καλοί οι αγωνιστικοί χώροι) αλλάξτε επάγγελμα μας έλεγες ο Πούσκας. Εκεί που φτάσαμε ήμασταν ήρωες μπήκαμε μέσα στον τελικό για να χαρούμε το παιγνίδι και να κερδίσουμε το πιστεύαμε αλλά τελικά δεν είχαμε τύχη σε αυτό το ματς, προηγήθηκε στο ξεκίνημα  ο Αγιαξ μετά χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Αντωνιάδη και αν ισοφαρίζαμε εκεί θα παίρναμε το ματς».

Για το οικονομικό όφελος: «Μας είπε κάποιος απο την πολιτεία, για ένα διαμέρισμα στον καθένα. Ακόμη θα το πάρουμε. Αν πάει μια ομάδα τώρα σε τελικό, θα έχουν λεφτά και για τα εγγόνια τους. Εμείς δεν είχαμε κάτι τέτοιο».

Για την εκτίμηση του κόσμου: «Κρατήσαμε τον ΠΑΟ ψηλά, μέχρι σήμερα ο κόσμος μας σέβεται. Μας έμεινε η αγάπη του κόσμου».

Για τον ΠΑΟ σήμερα; «Για τον σημερινό ΠΑΟ δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Κάνει πολλές μεταγραφές. Σε κάθε ομάδα υπήρχαν τότε μεγάλοι παίκτες, σήμερα υπάρχουν ; Βγαίνει ο ένας μπαίνει ο άλλος, όλα ίδια είναι»

Για την αποχώρηση Δώνη: «Είμαι υπέρ των Ελλήνων  προπονητών. Ο ξένος μέχρι να μάθει και να δει θα χαθεί η χρονιά. Ο Δώνης έκανε πολύ καλή δουλειά».

Μπορεί ο ΠΑΟ να επιστρέψει στην κορυφή: «Θέλει πολλά πράγματα ο ΠΑΟ για να πάει μπροστά και να ανέβει ξανά στην κορυφή. Πρέπει να έχει παίκτες που αφήνουν την σφραγίδα τους».


btm