• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο»!
03/06/2020 12:44
«Θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο»!

Ο Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου, ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία στη Νέα Σαλαμίνα την περασμένη διετία, μίλησε στον Super Sport FM 104.0.
Που βρίσκεσαι τώρα; «Είμαι ακόμα στην Κύπρο, όμως θα φύγω και πάω πίσω στη Γερμανία για να δω την κόρη μου. Η οικογένεια μου είναι στη Νιγηρία, αλλά η κόρη μου βρίσκεται στη Γερμανία».
Για την επόμενη του κίνηση: «Όταν άρχισε η πανδημία, ανησυχούσα για την κόρη μου. Δεν την είχα δει για πέντε μήνες. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, προτού δω την κόρη μου. Αυτό προέχει. Μετά θα δω τις διαπραγματεύσεις και τις προτάσεις που θα έχω».
Αν έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση του τα όσα έγιναν με τη διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας, με το ποστάρισμα και την ανακοίνωση; «Όχι. Ήταν μια διαφορετική άποψη και τίποτα άλλο. Ακόμα και στις οικογένειες, αυτό συμβαίνει. Όταν έχεις μια δυνατή προσωπικότητα, είναι δύσκολο να δεχτείς τα πάντα. Στο τέλος, είχαμε μια συμφωνία και όλοι ήμασταν χαρούμενοι στο τέλος. Είμαστε όλοι διαφορετικοί χαρακτήρες και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν παρεξηγήσεις και διαφωνίες. Καθίσαμε σαν άνδρες στο τέλος τα βρήκαμε. Με ρώτησαν αν θέλω να συνεχίσω και τους είπα ότι θέλω να πάω να δω την κόρη μου».
Έχεις προτάσεις από άλλες ομάδες στην Κύπρο; «Η Κύπρος είναι μια ωραία χώρα. Είναι πολύ καλά εδώ. Με πήραν 1-2 τηλεφωνήματα, αλλά δεν είχα καμία επίσημη πρόταση. Αν έρθει θα έρθει, αν όχι θα πάω στη Γερμανία για το επόμενο βήμα».
Για την πολύ καλή χρονιά που είχε: «Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Πάντα θέλω το καλύτερο. Πάντα λέω ότι μπορώ να κάνω περισσότερα. Δεν θα πω ότι ήταν καλή σεζόν, γιατί μπορούσα να κάνω περισσότερα».
Αν υπάρχει προοπτική να συνεχίσει στην Κύπρο: «Είμαι 34 χρονών είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και είμαι υγιής. Θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο. Γιατί όχι να συνεχίσω στην Κύπρο; Θα πρέπει όμως να πάω στην κόρη μου, μετά στη Νιγηρία, όπου θα ανοίξω ακαδημία».
Για την ακαδημία που θα ανοίξει στη Νιγηρία: «Επίσημα, θα ανοίξει αυτό το καλοκαίρι. Το δουλεύω τα τελευταία χρόνια. Θέλω να βοηθήσω τα ταλέντα της περιοχής. Η Αφρική έχει πολλά ταλέντα, αλλά το πρόβλημα είναι το οικονομικό. Κατάγομαι από μια φτωχή πόλη και θέλω να τους βοηθήσω».
Σκέφτεσαι να ακολουθήσεις και το επάγγελμα του μάνατζερ; «Έχω δίπλωμα στο Sports Management, άρα έχω δύο επιλογές. Η μια με την ακαδημία και η άλλη να γίνω Sports Director».
Για την πορεία της Νέας Σαλαμίνας: «Την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα, είχαμε μια φανταστική σεζόν, όμως την επόμενη χάσαμε κάποιους πολύτιμους ποδοσφαιριστές. Οι Μαργκάσα, Γκολομπάρτ και Τιάγκο, ήταν οι πιο πολύτιμοι ποδοσφαιριστές για μένα. Ήρθαν παίκτες που έπρεπε να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και ήταν δύσκολο. Είχαμε κάποιους νέους παίκτες και μας πήρε χρόνο για να δέσουμε».
Για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη: «Είναι πολύ καλός. Πάντα είχα μια ειλικρινής συζήτηση μαζί του. Όταν είχα πρόβλημα μιλούσα μαζί του. Είναι ανοικτός σε επικοινωνία και λέμε τι είναι καλό και τι όχι».
Ποιο γκολ ξεχωρίζεις από αυτά που πέτυχες; «Αυτά κόντρα στην Ανόρθωση. Σκόραρα δύο και ήταν πολύ καλά».
Για τους παίκτες που έκανε παρέα: «Ο καλύτερος μου φίλος ήταν ο Νουρ. Ήμασταν πάντα μαζί. Και με τον Κορέια έκανα παρέα. Ο Ελουντού είναι ο μικρός μου αδερφός».
Για τους Κορέια και Ελουντού που θα συνεχίσουν στην Ανόρθωση: «Είμαι χαρούμενος για αυτούς. Ο Κορέια μου έδωσε πολλές ασίστ».
Για το σεβασμό που έχει ο κόσμος όλων των ομάδων στο πρόσωπο του: «Το κλειδί είναι ότι σέβομαι όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Σημαίνουν πολλά για μένα».
Είσαι απογοητευμένος από τη στάση της Νέας Σαλαμίνας; «Όχι, δεν είμαι. Αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαμε οικογένειες που ήταν σε άλλες χώρες και ήμασταν λίγο πανικοβλημένοι. Στο τέλος καθίσαμε στο τραπέζι και είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με σεβασμό».


btm