• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ο Στάθης, ο Μπόι και η… κατάρα» (ΗΧΗΤΙΚΟ)
03/06/2020 10:15
«Ο Στάθης, ο Μπόι και η… κατάρα» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

O εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα τα θέματα που αφορούν τους «γαλαζοκίτρινους».

kiproc35 · Νεκτάριος Πετεβίνος

«Τα θέματα υγεία εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και επηρεάζουν το ποδόσφαιρο. Τώρα, τα περισσότερα προβλήματα είναι στην Λατινική Αμερική», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ βλέπει περισσότερο προς εκείνες τις χώρες μιας και έχει συνεργάτες, ενώ περιμένει και τον Σάντος στην Κύπρο:
«Εδώ προσπαθούμε, να δούμε πως θα λυθεί ο γρίφος για να έρθει ο Σάντος στην Κύπρο. Μιλάμε για δύο από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο, για την Αργεντινή και την Βραζιλιά. Η Αργεντινή έχει τερματίσει το πρωτάθλημα της. Μπορεί να μιλάμε για μία αδρανοποίηση που μπορεί να φτάσει και τον μισό χρόνο. Νομίζω δεν έχουμε κατανοήσει πως θα είναι το ποδόσφαιρο από τη νέα χρονιά. Ακόμα και τα πρωταθλήματα που έχουν εκκινήσει, υπάρχουν τα ερωτήματα για το πότε θα τελειώσουν, πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει η νέα σεζόν».
Για τον τρόπο διεξαγωγής του νέο πρωταθλήματος: «Θα είναι μία πιο σύντομη και πιο γεμάτη χρονιά, θα πρέπει να χωρέσει αυτές τις αγωνιστικές που έχουμε. Εκκρεμούν κάποια πράγματα, για τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου, το πότε θα γίνουν οι εμβόλιμες αγωνιστικές. Περιμένουμε και το καλεντάρι της νέας Ευρωπαϊκής χρονιάς. Θα είναι μία πολύ περίεργη χρονιά και θα πρέπει να τη διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο για να αντέξουμε. Πρέπει να μπορέσει να αντέξει μία ομάδα με 47-50 παιχνίδια σε πιο σύντομο διάστημα, οι πλείστοι μπορεί να μην το κατανοούν. Εμείς το κατανοούμε και πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».
Για το αν θα πρέπει οι ομάδες να έχουν βάθος στο ρόστερ: «Δεν χρειάζεται απάντηση. Το πώς πετυχαίνει μία ομάδα και σε διάφορα ταμπλό, η εξίσωση είναι εκεί. Δεν μπορείς να παίξεις σε όλες τις διοργανώσεις με 15 παίκτες. Το κάνουν ακόμη πιο δύσκολο λόγω του ότι υπάρχει και η στενότητα του χρόνου. Στο τέλος της ημέρας, θα υπάρξει μία μεγάλη προετοιμασία», είπε αρχικά ενώ για τους στόχους του ΑΠΟΕΛ πρόσθεσε:
«Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εμάς δεν μας απασχολεί, στόχος μας να συνεχίσουμε, δεν έχουμε εκπτώσεις στο μυαλό μας όσο αφορά τους στόχους μας.
Για τα νέα οικονομικά δεδομένα: «Οποιαδήποτε αλλαγή, δεν έχει να κάνει με τον θεσμό και που έχει δημιουργήσει νέα οικονομικά δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η εμπορική αξία των παικτών που αξιολογείται για παράδειγμα στα 100 εκατομμύρια, έχει πέσει 25%. Αντιλαμβάνεστε ότι ξεκινάς τα πάντα από την αρχή και από την άποψη, πως με όλες τις συμφωνίες που είχες και που ορίζονταν και την ανάγκη εξεύρεσης νέων χορηγών. Πολλές φορές το ποδόσφαιρο, από τον κόσμο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Για τους πλείστους είναι πάθος, η αγάπη τους, αλλά την ίδια ώρα είναι μία επιχείρηση που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε άλλος. Έχει αυτή την ευλογία και την κατάρα το ποδόσφαιρο. Κάποιοι διερωτούνταν «γιατί δεν ξεκίνησε;». Την ίδια ώρα, είναι αυτοί που φώναζαν γιατί κάποιοι πήγαιναν στον παραλιακό και περπατούσαν. Ο χώρος του ποδοσφαίρου, πολλές φορές είναι ένας χώρος υπερβολής. Εμείς πρέπει να βλέπουμε πως θα είμαστε αντικειμενικοί»
Για τα τηλεοπτικά, περί αποκοπής χρημάτων: «Είμαστε οι πρώτοι που το είπαμε αυτό και κάποιοι δεν το πίστευαν. Κυρίως από πλευράς ΠΑΣΠ. Εδώ βγήκε ανακοίνωση και πάλι το ακούγαμε αυτό. Λάβαμε μία επιστολή από την Cablenet και είχαμε την παύση των δόσεων. Αυτά τα λεφτά έχουν χαθεί».
Για το αν θα αλλάξει το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Πιστεύεις ότι θα γίνει μία τέτοια περίπτωση στην Κύπρο; Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε ότι πολλοί χρεώνουν τη διακοπή και στην οικονομική παράμετρο. Είναι μία σοβαρή παράμετρος. Την ίδια ώρα, η ερώτηση είναι γιατί ξεκίνησε το Γερμανικό ποδόσφαιρο; Για τα λεφτά. Δίνεται ένα καλό παράδειγμα στην περίπτωση της Σκωτίας. Εκεί αποφάσισαν να το διακόψουν για να σώσουν την επόμενη χρονιά με κύρια δικαιολογία την παρουσία του κόσμου και αυτό είναι κάτι που λειτούργησε καταλυτικά. Το φέρνω αυτό ως παράδειγμα. Το οικονομικό κομμάτι παίζει το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτές τις αποφάσεις. Θεωρώ αδύνατο να αυξηθεί αυτό το ποσό, μακάρι να μείνουμε σε αυτά που έχουμε».
Για το αν έχουν σκεφτεί στο ΑΠΟΕΛ πως θα προσελκύσουν κόσμο: «Πρέπει να ξέρουμε σε ποια βάση μιλάμε. Αν επιβεβαιωθούν τις πληροφορίες που φέρουν τις συζητήσεις για το 33%, εκεί είναι μία βάση που πρέπει πλέον οι ομάδες και που μπορούν να διαθέσουν, να βρουν την φόρμουλα. Εδώ και αρκετό καιρό δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Αντιλαμβάνεσαι ότι στο ΓΣΠ, θα είναι κάπως λιγότερο από 7000. Υπάρχουν προβλήματα που δημιουργούνται. Πρέπει να βρεις την φόρμουλα που αναφέρει. Ευτυχώς έχουμε την Loyalty, που μας αποτυπώνει ένα κριτήριο και σαφώς είναι σημαντικό. Επαναλαμβάνω ότι εξακολουθεί να σημαίνει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν όλοι. Αν παρθεί αυτή η απόφαση, είμαστε σχεδόν έτοιμοι να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και μοναδικό. Δεν θα είναι τα κριτήρια τα ίδια. Και φυσικά μιλάμε για τιμές που δεν θα έχουν καμία σχέση».
Για τον Αλωνεύτη και τον Βάτερμαν: «Δεν είναι θέμα τι σκεφτόμαστε. Θα έπρεπε να έχει μία κατάληξη αυτό το θέμα με τον Στάθη. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να έχουμε μία κατάληξη. Πέρα από τον Στάθη, το ίδιο πρέπει να ισχύει και με τον Βάτερμαν. Είμαστε σε μία ανοιχτή γραμμή. Είναι δύο παιδιά, με 7 τίτλους συνεχόμενους ο ένας και 5 συνεχόμενους ο άλλος. Αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να κλείνουν όπως πρέπει για να μπορέσουμε να προχωρούμε στο επόμενο βήμα».
Για το αν υπάρχουν εκκρεμότητες στα συμβόλαια από τη νέα σεζόν: «Κατ’ αρχήν, δεν είπαμε ότι προκύπτει κάτι. Εμείς μιλάμε με όλους τους παίκτες μας. Με αυτούς που έχουν συμβόλαια, γίνεται μία εσωτερική συζήτηση του πως προχωρούμε. Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο. Δεν έχει από εκεί και πέρα».
Για τις απαντήσεις των παικτών σε μειωμένα συμβόλαια: «Αν θα παραμείνει το ίδιο συμβόλαιο ή αν θα αποδεχθεί κάποιες μειώσεις και θα προχωρήσουμε σε κάποια άλλη λύση, δεν μπορώ να το πω. Τα δεδομένα γράφουν ποιοι έχουν συμβόλαια και αναλόγως προχωρούμε. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Για τον Βούρο ας πούμε. Ο Πραξιτέλης είναι παίκτης του ΑΠΟΕΛ, στην προετοιμασία θα είναι εδώ παρών, εκτός κι αν προκύψει οτιδήποτε. Λέω ξανά πως θα είναι μία περίεργη χρονιά. Ίσως να είναι μία χρονιά, που όλο το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, μπορεί να ενδιαφέρει και άλλες ομάδες και κάποιοι να εκπλαγούν με τις ομάδες που θέλουν κάποιους παίκτες από το ρόστερ μας».
Για την προετοιμασία, αν έχει καθοριστεί: «Το εξετάζουμε εδώ και καιρό αυτό το θέμα. Υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για εξωτερικό, όμως φαίνεται να κλείνει προς το προπονητικό μας κέντρο. Δεν έχει αποφασιστεί, τελεσίδικα, αν θα είναι εδώ η προετοιμασία».


btm