• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ούτε σε δύο μήνες, δεν μπορούμε να παίξουμε»!
04/06/2020 22:24
«Ούτε σε δύο μήνες, δεν μπορούμε να παίξουμε»!

Ο πρόεδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Για τη διακοπή: «Πήραμε μια σωστή απόφαση. Ακόμη είμαστε στο κενό. Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά στο μέλλον. Ο ιός είναι επικίνδυνος».
Για το ότι κάποιοι έμειναν αδικημένοι: «Έτυχε να είναι αυτές οι ομάδες. Όταν δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, δεν μπορούμε να βάζουμε μπροστά τα συμφέροντα».
Για το πρωτάθλημα με 14 ομάδες: «Στο παρελθόν υπήρχε πανδημία που πέρασε μισό εκατομμύριο κόσμος. Δεν είμαστε για πειράματα. Στο εξωτερικό, ακόμη δεν ησύχασε ο ιός. Τώρα που θα ανοίξουν τα αεροδρόμια, θα δούμε το τι θα γίνει».
Για τις τηλεδιασκέψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα: «Πριν την τελευταία συνέλευση, υπήρξαν απόψεις και θέλαμε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Συμφωνήσαμε όλοι μαζί και ψηφίσαμε αυτό που έπρεπε. Πρέπει να σεβαστούμε την πλειοψηφία».
Για τα δεδομένα με τον κορωνοϊό: «Διαφωνώ με το άνοιγμα των αεροδρομίων, όμως ξέρω ότι κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μπορεί και να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μη κακό γίνει κάτι, θα μας κλείσουν στα σπίτια μας. Όπως είναι τα πράγματα, τώρα, ούτε σε δύο μήνες, δεν μπορούμε να παίξουμε».
Ποια είναι η σχέση σας με τον Γιώργο Κούμα; «Ο κ. Κούμας είναι σωστός στις κινήσεις του. Όχι επειδή είναι φίλος μου. Όσοι είναι έξω από τον χορό, μας κατηγορούν. Αν κάτσουν σε αυτή την καρέκλα και δουν πόσα σπαταλούμε για αυτή την ομάδα, θα καταλάβουν ότι η αγάπη που έχουμε για το ποδόσφαιρο, αξίζει. Όλοι πήραμε από το ποδόσφαιρο, αλλά στερηθήκαμε πολλά πράγματα. Δεν είναι η δουλειά μου να είμαι πρόεδρος, όμως σπαταλώ πολλές ώρες για να σώσω την ομάδα. Ο κ. Κούμας στερεί πολλά πράγματα από τη ζωή του για να παλεύει. Δεν φταίει η ομοσπονδία, αν κάποιος έστειλε φάκελο. Φταίνε όλοι, φταίνε και οι δημοσιογράφοι. Ο Κούμας φταίει για τη διακοπή; Του πήραμε την πρόταση και αυτός την πήρε στον Πρόεδρο. Εμείς πήραμε την ευθύνη για τη διακοπή».
Για τον ΠΑΣΠ: «Δεν έχω τίποτα με τον Σπύρο Νεοφυτίδη. Απλώς κάνει τη δουλειά του. Και εγώ, τη δουλειά που κάνω. Έπρεπε να ερχόταν σε επαφή με κάποια άτομα, πριν αρχίσει αυτό τον πόλεμο. Από τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν τον αναγνωρίζουν, θα έχει δύσκολη πορεία».
Για τα στημένα: «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο να στήνεις παιχνίδια. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Η αδιαφορία βγάζει τα αποτελέσματα. Πρέπει να κυνηγήσουμε αυτό. Την αδιαφορία. Όταν βάζεις τους μικρούς για να πάρουν παιχνίδια, αυτά είναι στημένα; Αυτά είναι φυσιολογικά. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν, δεν παίζουμε εμείς. Τα λεφτά αποτρέπονται με λεφτά. Όταν υπάρχει κίνητρο για τις θέσεις, είναι διαφορετικό, γιατί μπορείς να κυνηγήσεις μια θέση που θα σου δώσει ένα ποσό. Όταν δεν έχεις κίνητρο, προσπαθείς να κάνεις κάτι άλλο».
Για τις καταγγελίες Παπασταύρου: «Δεν έκανε τίποτα. Αν ήθελε να πει κάτι, να πήγαινε να τα πει. Είναι λίγο υπερβολικό αυτό. Μπράβο, είσαι μάγκας Παπασταύρου μου, με όσα έκανες στην Ομόνοια, αλλά να μην μηδενίζουμε τα πάντα. Ποιου έχει εμπιστοσύνη; Μόνο του Λάρκου; Στο τέλος τι έκανε; Τίποτα. Να μην αμαυρώνουμε από μόνοι μας το ποδόσφαιρο. Όταν έχουμε στοιχεία να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει».
Για τους διαιτητές: «Ακούσαμε τι έγινε με ένα διαιτητή στο εξωτερικό που έκανε αγώνα του ΑΠΟΕΛ. Που ξέρω εγώ αν δεν το έστησε; Μπορεί να είναι περισσότερο μπλεγμένοι από τους δικούς μας. Δεν ξέρουμε τι φάρα είναι αυτός που έρχεται. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους Κύπριους διαιτητές. Πρέπει να γίνει επαγγελματισμός με κλίμακα».


btm