• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Τρελός για την Ομόνοια»!
04/06/2020 13:43
«Τρελός για την Ομόνοια»!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και τεράστια δόξα της ομάδας, ο Ανδρέας Κανάρης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 με αφορμή τη γενέθλια ημέρα των «πρασίνων».
«Τα γενέθλια μιας ομάδας, είναι όπως κάποιου ανθρώπου. Πριν από 72 χρόνια κάποιοι άνθρωποι, δημιούργησαν αυτή την ομάδα, ως ομάδα του λαού. Ξεκίνησαν δειλά δειλά μπαίνοντας στην ΚΟΠ, μετά από αρκετές μάχες, και στη συνέχεια από πολλές δυσκολίες, μεγαλούργησε αυτή η ομάδα για μία 15ετία. Έφερε τα πάνω κάτω στο ποδόσφαιρο. Είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στην Κύπρο και φαίνεται. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια που δεν πήγαινε και τόσο καλά, είχε ακόμη τα περισσότερα εισιτήρια στο γήπεδο. Είναι μεγάλη η αγάπη που έχει ο κόσμος για αυτή την ομάδα. Είναι δεδομένο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Ο κόσμος και η Ομόνοια, μοιάζουν με ένα ηφαίστειο, που περιμένεις ότι θα εκραγεί. Φέτος για παράδειγμα, η διαφορά θα ήταν τεράστια αν δεν διακοπτόταν το πρωτάθλημα. Και στο πρωτάθλημα συγκέντρωνε πολύ κόσμο. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό με τον κόσμο της Ομόνοιας. Να κάνει 10 χρόνια η ομάδα στην αφάνεια και να είναι πρώτη στα εισιτήρια».
Για την πορεία της Ομόνοιας την τελευταία διετία: «Την πρώτη χρονιά βρεθήκαμε με τον κ. Παπασταύρου. Δεν είχαμε βλέψεις για πρωταθλητισμό, αλλά είχαμε πει πως στόχος είναι Ευρώπη. Είχε μία πολύ άσχημη χρονιά. Φέτος ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Λέγαμε ότι στόχος μας είναι η Ευρώπη και μέχρι τη στιγμή που διακόπηκε, η Ομόνοια ήταν πρώτη. Και να μην διακοπτόταν, η Ομόνοια θα διεκδικούσε και τους δύο τίτλους. Είτε τους έπαιρνε και τους δύο, είτε τους έχανε, θα ήταν εκεί».
Για το αν νιώθουν ικανοποιημένοι για αυτό: «Μας ικανοποιεί, φυσικά. Ταλαιπωρηθήκαμε μία 10ετία με σεζόν χωρίς μεγάλες επιτυχίες. Κάποτε λέγαμε ότι κρυφτήκαμε στο καβούκι μας, και δεν μπορούσαμε να κυκλοφορούμε πιο άνετα. Μας ικανοποιεί η πορεία της ομάδα. Δικαιωματικά ήταν πρώτη αυτή τη σεζόν. Έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλους. Αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα και δικαιούτο κάτι παραπάνω».
Για το τι πιστεύει με τη νέα σεζόν: «Με 3-4 μεταγραφές, η Ομόνοια θα είναι ακόμη καλύτερη την επόμενη σεζόν. Αυτός είναι ο στόχος της, να καθιερωθεί ξανά πρωταγωνίστρια. Για την Ευρώπη δεν είναι εύκολα τα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το που μπορεί να φτάσει είναι και με το ποιος θα κληθεί να αγωνιστεί. Ελπίζουμε να έχει μία καλύτερη κλήρωση, αν δεν τα καταφέρουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, να πάμε στο Γιουρόπα Λιγκ».
Για το αν ξεχώρισε κάποιον από τη φετινή προσπάθεια: «Εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω ατομικά. Προτιμώ το σύνολο. Βέβαια κάποιο ξεχωρίζουν. Η Ομόνοια είχε αρκετά καλούς παίκτες στην άμυνα. Είχε 100% επιτυχία στον τερματοφύλακα και παρά τις πολλές ατυχίες. Ήταν βελτιωμένος και ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ παρά πέρσι. Έδωσε άλλη ταχύτητα στην ομάδα ο Ακιντόλα. Αν μείνει θα είναι ακόμη καλύτερος του χρόνου, αφού θα κάνει προετοιμασία. Έχει κάποιος νεαρούς, που αν δεν πάρουν τα μυαλά τους αέρα θα φτάσουν πολύ ψηλά».
Για τη συμβουλή του στους νεαρούς: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά, σοβαρότητα. Διατροφή και καλή ζωή, αυτά είναι τα μυστικά του ποδόσφαιρου. Αν μείνουν προσγειωμένοι. Είναι μεγάλα ταλέντα, όμως υπάρχει και αυτό το αλλά.
Για το αν πιστεύει πως κάποιος θα τον ξεπεράσει στις συμμετοχές με την Ομόνοια: «Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να παίξει τουλάχιστον μία 15ετία γεμάτη. Αυτό που είναι πολύ δύσκολο, είναι να κερδίσει κάποιος 12 πρωταθλήματα. Με διαφορά, ήταν η καλύτερη ομάδα».
Για την Ανόρθωση: «Η Ανόρθωση, ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα φέτος. Έκανε πολύ μεγάλη διαφορά με τον Τιμούρ στον πάγκο. Ήταν ο κύριος ανταγωνιστής της Ομόνοιας».
Για το αν πηγαίνει στο γήπεδο: «Εγώ είμαι της τηλεόρασης, περιμένω να πάει Ευρώπη η Ομόνοια για να πάω στο γήπεδο. Αγχώνομαι πολύ όταν είμαι στο γήπεδο, αλλά και στο σπίτι όταν βλέπω από την τηλεόραση. Θα εκπλαγείτε με ποιον τρόπο βλέπω τα παιχνίδια, να βλέπεις και πράγματα που είναι εντελώς λάθος στο παιχνίδι και δεν μπορείς να τα διορθώσεις. Κάνω κινήσεις ενώ βλέπω το παιχνίδι και νομίζω ότι είμαι τρελός».


btm