• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Η Ομόνοια μπορεί να ευνοηθεί…»
05/06/2020 10:48
«Η Ομόνοια μπορεί να ευνοηθεί…»

Ο Χριστάκης Κασιανός μίλησε το πρωί της Παρασκευής (05/06) στον Super Sport FM 104.0 για όλα τα θέματα που αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά:
«Ότι έγινε έγινε, το πρωτάθλημα διακόπηκε, οι ομάδες βλέπουν μπροστά. Το πρωτάθλημα έπρεπε να τελειώσει στο γήπεδο, ομάδες έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την διακοπή και άλλες ομάδες έχουν επηρεαστεί θετικά. Μια από τις ομάδες που έχουν επηρεαστεί αρνητικά είναι η Ανόρθωση, η οποία, όμως, κακά τα ψέματα είχε εξασφαλισμένο το εισιτήριο της Ευρώπης, όμως, είχε και πολλές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και με την Ομόνοια, όμως, η Ομόνοια πήρε έναν άτυπο τίτλο, τον τίτλο της πρωτιάς… Υπάρχει μια μικρή  πιθανότητα η Ομόνοια να ευνοηθεί πολύ από αυτή την κατάσταση και να βρεθεί ακόμη και ομίλους».
Πρωτόγνωρη κατάτασταση στο χώρο του ποδοσφαίρου και στην Ευρώπη:
«
Δυστυχώς αυτό που μας έχει βρει έχει αλλάξει άρδην πολλά πράγματα, όχι μόνο της δική μας καθημερινότητας αλλά του ποδοσφαίρου πάρα πολλά. Το ποδόσφαιρο πρέπει να μπει σε ρυθμούς, η Ομοσπονδία και η UEFA πρέπει να βρει τρόπους και ελπίζουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα μας ξαναβρεί, πιστεύω ότι αν δεν μας ξαναβρεί τότε θα βρούμε τους τρόπους να επανέλθουμε. Να πούμε ότι η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι μόνο το άμεσο οικονομικό όφελως που μπορεί να βρει την ομάδα που θα συμμετάσχει στην διοργάνωση αυτή, όμως, είναι και το έμμεσο δηλαδή πολλές φορές ομάδες επωφελούνται είτε με πωλήσεις ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση είτει από σπόνσορες εκτός από αυτά της διοργάνωσης. Το μόνο αρνητικό είναι αυτό με τους οπαδούς και το θέμα εισιτηρίων»
Για την Ανόρθωση και η προσπάθεια για την επόμενη σεζόν;
«Μπορω να πω ότι είναι υπάρχει ιδιαιτερότητα για τον προγραμματισμό, ξεκινά πρώτα από την μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας, εάν κι εφόσον υπάρχει αυτό που θέλει φυσικά. Απο κει και πέρα προχωρά και στις άλλες θέσεις. Η Ανόρθωση έχει ένα βασικό κορμό κι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό θα μείνει στην ομάδα, αυτό γίνεται πιο εύκολο διότι ο Τιμούρ ξέρει την ομάδα και ξέρει ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Είναι συγκεκριμένες οι θέσεις που θέλει. Νομίζω ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα, τουλάχιστον στο 90%, διότι μπορεί ν’ αφήσει ένα παράθυρο για το τέλος, αν προκύψει κάτι καλό για το τέλος».
Για την περίπτωση Ράγιος;
«Έχει λήξει το συμβόλαιο, δεν υπάρχει ανακοίνωση πρέπει να υπάρχει ένα μικρό παράθυρο, είναι και μικρό κακά τα ψέματα, όμως, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι μπορεί να γίνει… Αγωνιστικά ο Ράγιος ειδικά με τον Τιμούρ ήταν ο παίκτης ο οποίος εκτός από τα γκολ, έδιδε μια ηρεμία στην Ανόρθωση, όλο το παιχνιδι περνούσε από τα δικά το πόδια είχε τρομερή αυτοπεποίθηση, οι συμποδοσφαιριστές του τον ψάχνουν ξέρουν ότι έχει «σίγουρα πόδια» και δημιούργησε η ομάδα ένα τρόπο παιχνιδιού ο οποίος γυρνούσε γυρω από τον Ράγιος. Ήξερε πότε να πασάρει, πότε να σκοράρει, πότε να ζητήσει, πότε να κρατήσει μπάλα, πότε να ξεκουραστεί, πότε να ξεκουράσει την ομάδα όταν έπρεπε να ρίξει ρυθμούς. Η ομάδα περιστρεφόταν γύρω από αυτόν. Όμως, οι ομάδες δεν χτίζονται γύρω από έναν ποδοσφαιριστή και ειδικά οι ομάδες του Τιμουρ. Μπορεί ν’ αλλάξει πράγματα και μπορεί να φέρει κάποιον άλλον εξίσου καλό. Είμαι σίγουρος μπορεί ν’ αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις, συστήματα κα τρόπο παιχνιδιού, για να είναι η ομάδα εξίσου ανταγωνιστική και ίσως και καλύτερη… Δεν είναι σίγουρο ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν από την Ανόρθωση, ακούγονται και μερικά για τον Κατσαράβα. Φαίνεται ότι η ομάδα θα ενισχυθεί στο χώρο του κέντρου, διότι αν έχει την αποχώρηση του Ράγιος που λογικά θα την έχει… και του Βασιλακάκη θα έχει τουλάχιστον μια ίσως δύο προσθήκες εκεί… Δεν ξέρω ίσως να προκύψει και για την κορυφή, όμως, συνήθως οι ομάδες του Τιμούρ παίζουν με έναν επιθετικό. Έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στην κορυφή ως δεύτερος επιθετικός, αν χρειαστεί».
Γενικότερα για το πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν;
«Έχουμε όρισμένα μικροδεδομένα, αυτή την στιγμή που μιλούμε υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν καλό κορμό από τα πέρσι, Ανόρθωση και Ομόνοια. Από την άλλη είναι ο Απόλλωνας που έκανε αλλαγές συνήθως φέρθνει καλούς ποδοσφαιριστές. Ερωτηματικό για μένα το ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, διότι θα έχουν πολλές αλλάγες, όμως, πολλές αλλαγές είχαν πέρσι Ανόρθωση και Ομόνοια. Είναι θέμα καλού προγραμματισμου. Η ΑΕΛ θα είναι εκεί δεν ξέρω τι αλλαγές θα κάνει, πολλές φορές οι λίγες μεταγραφές κάνουν την μεγάλη διαφορά σε μια ομάδα».


btm