• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Το πλάνο, ο Ράγιος και οι… προτάσεις»
05/06/2020 13:15
«Το πλάνο, ο Ράγιος και οι… προτάσεις»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Σάββας Πηλακούτας, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα όσα αφορούν την Ανόρθωση.
Για το αν περιμένουμε ανακοινώσεις και το τέλος της συνεργασίας με τον Νικόλα Εγγλέζου: «Ευχαριστούμε τον Νικόλα Εγγλέζου για τις δύο σεζόν που ήταν στην ομάδα, έδειξε αφοσίωση και επαγγελματισμό και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Ο προγραμματισμός είναι σε εξέλιξη, σε συνεννόηση με τον ίδιο τον προπονητή. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό, μπορεί να αλλάξουν όμως τα δεδομένα μέχρι το απόγευμα και να προκύψει ανακοίνωση για αυτόν που θα παραμείνει στην ομάδα ή θα αποκτηθεί. Υπάρχουν συζητήσεις και αναλόγως των αποφάσεων θα ακολουθήσουν και ανακοινώσεις. Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες, πολύ πιθανό να φέρουν εξελίξεις».
Για την επιλογή Τιμούρ Κετσπάγια να προχωρεί σε μεταγραφές από την εγχώρια αγορά: «Είδαμε και αρκετές περιπτώσεις πέρυσι παρόμοια περίοδο με τις μεταγραφές των Μαργκάσα και Αρτυματά στην ομάδα μας. Επιλέγει αυτή την τακτική ο προπονητής, διότι αντιλαμβάνεστε, πως ένας ποδοσφαιριστής που είναι στην Κύπρο, δεν χρειάζεται το χρόνο προσαρμογής που θα θέλει ένας που έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, αν πληροί τα κριτήρια και θεωρεί ο προπονητής ότι μπορεί να βοηθήσει, είναι μία περίπτωση που εμπεριέχει λιγότερο ρίσκο».
Για το μεταγραφικό πλάνο: «Θα γίνουν περιορισμένες κινήσεις, πέρα από τα ονόματα που είμαστε πολύ κοντά να τα βρούμε, και αναφέρομαι στους Ελουντού και Κορέια που έμειναν τα τυπικά, όπως και για τον Αμπαρτζουμιάν που είμαστε και σε προχωρημένες συζητήσεις. Δεν θέλω να πω αριθμό, αλλάζουν τα δεδομένα σε μία μεταγραφική περίοδο. Ίσως να γίνουν επιπλέον κινήσεις που να μην ξεπερνούν… τα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής πορείας και δουλειάς που έγινε φέτος. Υπάρχει ο κορμός στην ομάδα και η πολυτέλεια να παρθούν οι σωστές αποφάσεις ως προς τις επιλογές που θα γίνουν».
Για το κεφάλαιο Ράγιος: «Δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε. Υπάρχει μία πρόταση στον ποδοσφαιριστή, σεβαστή πρόταση και δεν υπάρχει απάντηση από τον μάνατζερ του. Δεν θα πούμε κάτι περισσότερο γύρω από το θέμα».
Για το αν η περίπτωση Ράγιος επηρεάζει τις επόμενες κινήσεις: «Ο προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικά και υπάρχει η πρόθεση για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Όλα είναι ρευστά σε μία μεταγραφική περίοδο».
Για τα ρεπορτάζ από Γεωργία που αναφέρονται σε Κατσαράβα, Οκριασβίλι και γενικά με την Ανόρθωση: «Το ρεπορτάζ της Ανόρθωσης ενδιαφέρει πάρα πολύ στην Γεωργία και λόγω του προπονητή και των παικτών που είναι στην ομάδα. Το τι λέγεται είναι ένα και το τι ισχύει είναι άλλο. Είχε γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες ότι φεύγουν από την ομάδα Κατσαράβα και Οκριασβίλι, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να έρθει πρόταση που να ικανοποιεί την Ανόρθωση για να αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες. Δεν έχουμε πρόταση για κάποιον ποδοσφαιριστή».
Για τον Ανδρέα Χρυσοστόμου: «Είναι ένα παιδί που βρισκόταν στις ακαδημίες μας. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία. Αναμένουμε να δούμε πια εξέλιξη θα έχουμε αυτό το ζήτημα και μετά θα γνωρίζουμε περισσότερα, και το αν θα βρεθεί με τους παίκτες στην προετοιμασία που πολύ πιθανόν να γίνει».
Για τα διαρκείας: «Έχουμε μπει σε μία διαδικασία να ετοιμάσουμε τα διαρκείας. Είμαστε σε αυτή την προετοιμασία, όμως μέχρι να πάρουμε την ενημέρωση από τις αρχές, σε σχέση με την πληροφορία που κάνει λόγο για το 33%, αντιλαμβάνεστε ότι μόνο οι διαρκείας θα παρακολουθούν τα παιχνίδια. Προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και να είμαστε έτοιμοι όταν έχουμε ενημέρωση. Δεν μπορούμε όμως να πούμε κάτι επίσημο τη δεδομένο στιγμή».
Για την προετοιμασία: «Γίνονται διάφορες σκέψεις. Απασχολεί αυτό το θέμα όπως και το κατά πόσο θα πάμε ή όχι στο εξωτερικό. Δεν είναι βέβαιο ακόμη το κομμάτι της Πολωνίας, αφού έρχεται σε συνδυασμό και με το ποιες ομάδες θα βρίσκαμε εκεί για να δώσουμε φιλικά μαζί τους. Είναι ένα κομμάτι που δυσκολεύει τις προσπάθειες μας, θα κάνουμε αυτό που συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια. Θα αρχίσουμε εντός Κύπρου και θα δούμε στην πορεία αν μπορούμε να πάμε στο εξωτερικό. Αναμένουμε στις 17 Ιουνίου να μάθουμε και σε σχέση με τις ημερομηνίες, που θα έχουμε τα παιχνίδια στην Ευρώπη».


btm