Τα σωματεία Α΄ Κατηγορίας (εκτός από τον Κεραυνό που δεν έδωσε το παρόν του στη συνάντηση) εξέδωσαν ανακοίνωση για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο χώρο της καλαθόσφαιρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: Μετά λύπης μας έχουμε παρατηρήσει δημοσίευμα από ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα που αφορούν το Κυπριακό Μπάσκετ, στο οποίο αναφέρονται αναληθείς και ψευδείς πληροφορίες που αφορούν την συνάντηση ανάμεσα στους Προέδρους της Α’ Κατηγορίας και του Προέδρου της Κ.Ο.Κ. κ. Ανδρέα Μουζουρίδη στο σωματείο Ε.Θ.Α. Έγκωμης.
Δηλώνουμε παράλληλα στεναχωρημένοι που το Κυπριακό μπάσκετ δέχεται πόλεμο εκ των έσω, εν μέσω πανδημίας και της πολύ πιθανής οικονομικής κρίσης που βλέπουμε πως έρχεται και θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα σωματεία που αποτελούν το Κυπριακό Μπάσκετ.
Διευκρινίζοντας ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρθηκε στην συζήτηση πρωτάθλημα 5 ή 4 μηνών όπως έγραψε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Υπήρξε πρόταση προς στην Ομοσπονδία να συντομεύσει το πρωτάθλημα κατά 15 ημέρες σε σχέση με την υφιστάμενη πρόταση της για καθαρά οικονομικούς λόγους πρόταση με την οποία συμφώνησε η πλειοψηφία των Σωματείων που παρευρέθηκαν στην συνάντηση.
Ουδέποτε ο κ. Μάριος Χαραλάμπους Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ δεν τοποθετήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρόεδρο του Απόλλωνα καθώς ήταν ο πρώτος που έθιξε το θέμα για περαιτέρω μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών λόγω της πανδημίας και γενικά της όλης κατάστασης που επικρατεί ΄σήμερα στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα. Άποψη την οποία στήριξαν 7 σωματεία τα οποία παρευρέθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση.
Ουδέποτε ο Πρόεδρος του Αχιλλέα Καϊμακλίου κ. Μαρίνος Μουσιούττας αναφέρθηκε στην μη συμμετοχή της ομάδας του στην Α’ κατηγορία παρά ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής βάσει αυτών που λέχθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση και θα αποφάσιζε με γνώμονα την βιωσιμότητα του Σωματείου του.
Θεωρούμε φρόνιμο ότι προτού οποιοσδήποτε προβαίνει σε ανακοινώσεις-δημοσιεύσεις θα ήταν καλό τυχόν πληροφορίες του πριν τις παρουσιάζει ως έγκυρες να τις διασταυρώνει σωστά και όχι μονομερώς όπως φαίνεται ότι έγινε.
Από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε το θετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα σε όλους τους Προέδρους των σωματείων της Α’ Κατηγορίας και του Προέδρου της Κ.Ο.Κ. κ. Ανδρέα Μουζουρίδη.
Κλείνοντας θα θέλαμε να κακίσουμε την στάση που κράτησε ο Κεραυνός Στροβόλου, ο οποίος με την απουσία του έδειξε ασέβεια προς την ΚΟΚ και τον Πρόεδρο της, προς το άθλημα αλλά και προς όλα τα υπόλοιπα σωματεία και τους εκπροσώπους τους δείχνοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει το σωματείο τους είναι το προσωπικό συμφέρον (μη απόδοση του τίτλου του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα που δεν τελείωσε ποτέ λόγω της πανδημίας)και όχι το γενικότερο καλό και τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν όλα τα σωματεία.
Στην συνάντηση η πλευρά της Κ.Ο.Κ. προχώρησε σε κάποιες εισηγήσεις και προτάσεις προς τα σωματεία και έχει δοθεί η δέσμευση πως θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες που αφορούν την Α’ Κατηγορία αλλά και για να λυθούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν λόγω του κορωνοϊού. Τονίζουμε επίσης πως όλα τα σωματεία της πρώτης κατηγορίας θα αποστείλουμε προς το Δ.Σ. της Κ.Ο.Κ. τις επόμενες ημέρες, τις δικές μας εισηγήσεις για την βελτίωση του Κυπριακού Μπάσκετ


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ