• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Θα φτιάξουμε ομάδα για τίτλο και ομίλους»
26/06/2020 10:12
«Θα φτιάξουμε ομάδα για τίτλο και ομίλους»

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος.
«Έχουν περάσει όλοι μια περίοδο πλήρους αγωνιστικής αδράνειας, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που θα συνοδεύουν τις ομάδες λόγω της διακοπής και είμαστε κι εμείς ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων. Τα τελευταία 10 χρόνια προετοιμασία πέραν τους ενός μηνός δεν κάναμε ποτέ. Φέτος θα αγγίξει τους δύο μήνες. Θα έχουμε και μια ομάδα με έναν προπονητή που γνωρίζει το ρόστερ και θα φέρει και ο ίδιος κάποιους που επιθυμεί. Στόχος είναι να φτιάξουμε ένα σύνολο και τονίζω την λέξη σύνολο-ομάδα γιατί είναι ένα στοιχείο που μας έλειψε πέρσι. Θέλουμε καλή πορεία στην Ευρώπη, να μπούμε σε όμιλο και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» είπε αρχικά.
Για την ζημιά 147.000 ευρώ που ανακοινώθηκε: «Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν κάνεις ένα ισολογισμό και τον παρουσιάζεις, αυτό που βλέπεις και το συζητάμε είναι το κέρδος ή η ζημιά πριν την φορολογία καθώς ένα μέρος επιστρέφεται. Η χρονιά έληξε στα ίσα μιλώντας για το λογιστικό έτος του 2019. Έκλεισε στα ίσα γιατί υπήρχε και μια μεγάλη ζημιά το προηγούμενο έτος που έπρεπε να καλυφθεί. Εκείνη η ζημιά ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια. Ήταν σημαντικό να έχουμε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία και αγωνιστικά και οικονομικά. Φτάσαμε μέχρι τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο γιατί στοχεύεις στα πολλά κέρδη αλλά την ίδια ώρα έχεις και έξοδα για να στοχεύσεις σε αυτά τα κέρδη. Την τελευταία 10ετία όσα έβγαλες τα έδωσες πέρασαν από την ζημιά στο κούρεμα και τα έξοδα για το προπονητικό κέντρο και άλλα. Αυτή την στιγμή γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε μειώσεις σε ότι αφορά στα έξοδα που είναι κυρίως η μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών και αυτό δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Πολλές από αυτές τις μειώσεις μπήκαν σε έναν βάθος χρόνου, δεν είναι από την μια μέρα στην άλλη».
**«Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τις νέες διοργανώσεις και πρέπει να μπούμε στον χορό για να δούμε πως θα χορέψουμε».
Από δω και πέρα αποτελεί ερωτηματικό το πώς θα κυλήσει αυτή η χρονιά, με το lockdown που προηγήθηκε με τις μειώσεις και άλλα: «Δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Ήδη ξέρεις ότι έχεις κάποιες απώλειες εσόδων που είναι δεδομένο που δεν θα υπάρχουν στα έσοδα της επόμενης χρονιάς. Ανοίγεις και άλλα κεφάλαια γιατί περιμένουμε αρκετό καιρό από την ΚΟΠ και από την κυβέρνηση αν θα έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο».
Ο γιατρός Πέτρος  Αγαθαγγέλου μιλώντας στον σταθμό μας έκανε λόγο για μια κατεύθυνση στο 30-33%: «Την κατεύθυνση την ξέρουμε εδώ και καιρό, το πότε δεν το ξέρουμε. Τέτοιο καιρό συνήθως ξεκινούσαμε με τα διαρκείας. Ο κόσμος μας ρωτά συνέχεια. Το 33% στο ΓΣΠ είναι 5.800. Είναι ένας αριθμός που στις καλές χρονιές του ΑΠΟΕΛ, τα τελευταία έξι χρόνια ο μέσος όρος ήταν 7.500 διαρκείας. Ο κόσμος ανησυχεί κατά πόσον θα εξασφαλίσει διαρκείας».
Θα βγάλετε 5.800 διαρκείας ή θα εκδώσετε λιγότερα για να υπάρχει και ένας αριθμός διαθέσιμος κάθε εβδομάδα; «Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Τα διαρκείας είναι άνθρωποι που στέκονται πάντα δίπλα στην ομάδα και πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Έχουμε και ένα σύστημα που μας δείχνει ποιοι έρχονται στο γήπεδο και υποστηρίζουν περισσότερο την ομάδα. Με αυτό θα γίνει η διανομή όσον αφορά την προτεραιότητα. Ειδικά στην δυτική δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι. Το ποσοστό στην δυτική όπως είναι οι απόλυτοι αριθμοί, υπάρχουν 800 άτομα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για να βρίσκονται στην συγκεκριμένη κερκίδα»
Τι γίνεται με την περίπτωση Τάμαρι; «Ο πρόεδρος το ξεκαθάρισε. Υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με την έναρξη της προετοιμασίας, ο Τάμαρι δεν είναι εκκρεμότητα την δεδομένη στιγμή. Είναι μια χρονιά που μας περιορίζει στην ανακοίνωση κάποιων ποδοσφαιριστών. Δε είναι ούτε νομικά ούτε ηθικά ορθό να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις αρά το γεγονός ότι υπάρχουν συμφωνίες. Ο μόνος που ανακοινώθηκε είναι ο Ράφαελ Σάντος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές από τον Αρχάγγελο συν κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές. Η μία περίπτωση είναι ο Βούρος που εξέφρασε πρόθεση να βρει ομάδα στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και η άδεια του επεκτάθηκε μέχρι τις 15 Ιουλίου για να μπορέσει να εξυπηρετήσει αυτό το ενδεχόμενο. Αν δεν τα καταφέρει να πρέπει να επιστρέψει πίσω αλλά και αν βρεθεί ομάδα πρέπει να ικανοποιηθεί το ΑΠΟΕΛ. Επέκταση άδειας πήρε και ο Σάβιτς μέχρι 15 Ιουλίου. Υπάρχει συνεργασία της διοίκησης με τον μάνατζερ του για να βρεθεί άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του με την μορφή δανεισμού».
Για τον Ζαχίντ: «Ο Ζαχίντ πήγε στην Νορβηγία. Είναι ένας παίκτης με προοπτική και σαφώς ενδιαφέρονται ομάδα χωρίς να έχουν εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον. Τον υπολογίζει ο Ουζουνίδης. ΑΝ θα προκύψει οποιαδήποτε πώληση δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Δεν είναι προτεραιότητα αυτό τώρα. Η προτεραιότητα έχει να κάνει ότι θα είναι στέλεχος της ομάδας».
Για τον Μιγκέλ Σίλβα: «Είναι ένας από αυτούς που μας ενδιαφέρουν. Δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που συμφωνήσαμε».
Για την συνέχεια στην ενίσχυση: «Οι προτεραιότητες είναι τερματοφύλακας και επιθετικός. Ο επιθετικός είναι δύσκολη περίπτωση και ακριβή».
Τι γίνεται με τον Νεόφυτο Μιχαήλ; «Ολοκληρώθηκε η περίοδος που το ΑΠΟΕΛ μπορούσε να σταματήσει τον δανεισμό του. Την ίδια ώρα προέκυψε το ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και σε σχέση με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη ο οποίος τον γνωρίζει. Δεν έγινε κάτι ακόμα. Θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα μέρη για να γίνει κάτι και τα μέρη είναι τέσσερα».
Για την επέκταση της μεταγραφικής περιόδου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου: «Δεν συμφωνούμε γιατί είναι δώρο άδωρο. Ή θα το κάνεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για να καλυφθεί η απώλεια κάποιους παίκτη ή δεν το κάνεις καθόλου. Αν μέχρι τις 15 δεν φύγει κάποιος και φύγει στις 16 τι γίνεται».


btm