• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Η Κύπρος είναι ένας θησαυρός»
28/06/2020 19:09
«Η Κύπρος είναι ένας θησαυρός»

Αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στην Κύπρο, μια για λογαριασμό της ΑΕΚ και άλλες δύο με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα, η μετακίνησή του από την Λάρνακα στην Λευκωσία προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ουσιαστικά μετακόμισε στον βασικό ανταγωνιστή εκείνων των 2-3 χρόνων. Για τον Βάντερ Βιέιρα ο λόγος που μίλησε στην Κυριακάτικη έκδοση της SPORTDAY, εκείνο τον βραχύσωμο ποδοσφαιριστή που δεν σου γέμιζε το μάτι με την πρώτη ματιά αλλά στο γήπεδο έκανε απίστευτα πράγματα. Με αυτόν μπροστάρη και κάποιους άξιους συμπαραστάτες η ΑΕΚ «άγγιξε» ακόμα και το πρωτάθλημα, δεν το πήρε αλλά δεν έφυγε με άδεια χέρια από το νησί μας. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με το ΑΠΟΕΛ, αγωνίστηκε στους ομίλους Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αναφερόμενος στην Κύπρο λέει χαρακτηριστικά ότι «Πάντα έλεγα ότι υπάρχει η θέση μου στον κόσμο και αν μπορούσα να επιλέξω που να ζήσω θα ήμουν εκεί στην Κύπρο».
Θυμήθηκε την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Την εξαιρετική πρώτη του σεζόν στο νησί μας με την ομάδα της Λάρνακας, τους φίλους του στην Κύπρο οι οποίοι θα είναι παντοτινοί για να φτάσουμε στην πολύκροτη μεταγραφή, στις αντιδράσεις μίσους και τους κορυφαίους με τους οποίους αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά μας.

Τι κάνεις; Πού σε βρίσκουμε σήμερα; «Είμαι στην Βραζιλία και απολαμβάνω τις διακοπές με την οικογένειά μου».
Παρακολουθείς τα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου στην Κύπρο; «Ναι, προσπαθώ να μαθαίνω τι γίνεται στην Κύπρο, όταν έχω χρόνο παρακολουθώ κάποια πράγματα. Έχω πολύ καλούς φίλους στην Κύπρο».
Το ξέρεις ότι το πρωτάθλημα διακόπηκε; «Ναι το έμαθα, αυτό έγινε σε πολλά πρωταθλήματα στον κόσμο».
Είχες καμιά πρόταση από ομάδα της Κύπρου για να επιστρέψεις στο νησί μας; «Για την ώρα δεν είχα κάποια πρόταση για να επιστρέψω».
Η φημολογία που αναπτύχθηκε πριν αρκετό καιρό ανάφερε ότι είχες κάποιες επαφές με την Ανόρθωση, ήταν αλήθεια; «Όχι δεν είναι αλήθεια, δεν μίλησα με καμιά ομάδα στην Κύπρο».
Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Κύπρο και να παίξεις ξανά εδώ ποδόσφαιρο; «Το μέλλον μου είναι στο χέρι του Θεού και μόνο. Δεν μπορώ να πω εγώ τι θα γίνει. Πηγαίνω πάντα εκεί που θέλει ο Θεός. Αγαπώ την Κύπρο. Πάντα έλεγα ότι υπάρχει η θέση μου στον κόσμο και αν μπορούσα να επιλέξω που να ζήσω θα ήμουν εκεί».
Στο Κυπριακό πρωτάθλημα αγωνίστηκες για τρεις σεζόν και πρόλαβες να δείξεις την αξία σου: «Ναι και χαίρομαι που ήμουν εκεί αυτά τα χρόνια, ήταν ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα μου».
Τι θυμάσαι περισσότερο από την παρουσία σου στην Κύπρο; «Νομίζω κατάφερα να βοηθήσω και τις δύο ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα και ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτό. Η Κύπρος με έφερε και πιο κοντά στην πίστη, έχω την εκκλησία μου εκεί, έχω και υπέροχους φίλους που θα τους κρατήσω για το υπόλοιπο της ζωής μου».
Έχεις επικοινωνία με τους φίλους σου εδώ στην Κύπρο; Τι σου λένε; «Ναι έχω τους φίλους μου εκεί και όπως είπα θα τους κρατήσω για πλάνα. Κατά καιρούς μιλάω με κάποιους παλιούς συμπαίκτες μου. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, να κερδίζεις φίλους».
Όταν επέλεξες να έρθεις να παίξεις ποδόσφαιρο στην Κύπρο ήξερες κάτι για την χώρα και το πρωτάθλημά μας; «Όχι τίποτα. Ήταν κάτι καινούριο για εμένα. Η Κύπρος ήταν μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Δεν ξέραμε τίποτα για την χώρα και ήταν μια απίστευτη έκπληξη για εμένα και την οικογένειά μου. Είναι ένας θησαυρός».
Δεν μίλησες με κάποιον πριν πάρεις την απόφαση να έρθεις; «Όχι δεν μίλησα με κανέναν, εξάλλου δεν είχα χρόνο να το κάνω. Μέσα σε διάστημα τριών ημερών έπρεπε να πάρω την απόφαση για να απατήσω στην πρόταση που μου έγινε, να ταξιδέψω να κανονίσω όλα όσα έπρεπε, να υπογράψω και να προχωρήσω».
Πώς έγινε η μεταγραφή σου στην ΑΕΚ; «Τότε ήμουν στο Βουλγάρικο πρωτάθλημα και η ομάδα μου είχε κάποια προβλήματα. Έκανα ένα ταξίδι στην Ουγγαρία για να υπογράψω σε μια ομάδα αλλά τελικά δεν συμφωνήσαμε. Ο μάνατζέρ μου που είναι και προσωπικός μου φίλος σήμερα με ενημέρωση ότι είχαμε μια πρόταση από την ΑΕΚ, μόλις λάβαμε το επίσημο ταξιδέψαμε στην Κύπρο και όλα τελείωσαν, ήμουν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ».
Η σεζόν 2014-2015 ήταν εξαιρετική για την ΑΕΚ, η ομάδα διεκδίκησε το πρωτάθλημα αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να το κατακτήσει. Τι πήγε λάθος; «Δεν πήγε κάτι λάθος, ήταν το σχέδιο του Θεού να γίνει έτσι. Κάναμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, είχαμε πολύ καλή ομάδα εκείνη την σεζόν».

Χρίστος Χρίστου


btm