Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης, Κωνσταντίνος Φάνου, για την πρόσληψη Κκαρά και Γιασεμάκη στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, τη λύση της συνεργασίας με τον Σωκράτη Φυτανίδη, το στόχο της επόμενης σεζόν και τον προγραμματισμό.
«Αποτελεί ένα πρότυπο ανθρώπου προς τον κόσμος της Ένωσης ο κ. Κκαράς. Έχει τις ικανότητες να ηγηθεί της προσπάθειας μαζί με τον Γασεμάκη. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι πάμε σε μία επιλογή από το β’ ράφι. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες. Είναι δύο ανθρώπου που θέλουμε να στηρίξουμε και ταιριάζουν με τα νέα δεδομένα. Είμαστε έτοιμοι να τους στηρίξουμε», ανέφερε αρχικά.
Για το αν το γεγονός πως ο Μάριος Κκαράς γνωρίζει πολύ καλά την Ένωση, έπαιξε ρόλο στην πρόσληψή του: «Αυτό και κάποια άλλα πράγματα αποτέλεσαν σημαντικά δεδομένα ώστε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Νιώθει ότι μπορεί να το κάνει αυτό που του ζητήσαμε. Εμένα προσωπικά μου έκανε εντύπωση η αποφασιστικότητα που έχει. Στόχος είναι να κάνουμε μία Ένωση πιο δυνατή. Αποκτούμε εμπειρίες από τα λάθη και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος και να έχουμε μία δυνατή Ένωση, σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα».
Για τη λύση της συνεργασίας με Φυτανίδη: «Τα οικονομικά δεδομένα εδώ στην περιοχή δεν είναι τα καλύτερα όμως δεν μπορεί κανείς να ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Η επαρχία περνά δύσκολα οικονομικά, αφού εδώ ζούμε από τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό. Κάνουμε τους δικούς μας υπολογισμούς και είδαμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε τον προϋπολογισμό που θέλαμε. Αυτό ισχύει και για τον ίδιο τον Σωκράτη, αφού δεν θα είχε αυτά που χρειάζεται για να αρχίσει τη δουλειά, χωρίς, αν θέλετε, να ταλαιπωρηθεί από μία νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε στα οικονομικά δεδομένα».
Για το αν η Ένωση θα έπαιρνε ξανά τις ίδιες αποφάσεις αν ήταν διαφορετικά τα οικονομικά δεδομένα: «Όσο αφορά τους προπονητές, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Υπήρχε εξ’ αρχής ως σκέψη για να αποτελέσουν το δίδυμο. Δεν μπορώ να πω το ίδιο, ίσως και για τους παίκτες που μπορούσαν να έρθουν. Είναι διαφορετικό. Αν υπάρχει ένα απεριόριστο μπάτζετ, είναι κάτι εύκολο. Είναι πρόκληση όμως για εμάς αυτά τα δεδομένα. Δίνεται η ευκαιρία και στα παιδιά και στην Ένωση να δημιουργήσουν μια νοικοκυρεμένη ομάδα εντός των πλαισίων».
Για την απόφαση να μη συνεχίσει η Ένωση με Γιανέφσκι: «Έγιναν κάποιες συζητήσεις, όμως επιλέξαμε να μη συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Δεν είναι μόνο το οικονομικό που έπαιξε ρόλο, δεν θέλουμε να φορτώσουμε στο οικονομικό αυτή την απόφαση».
Για το αν στόχος είναι η παραμονή: «Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Το θεωρώ όμως προσβλητικό, να βάζει πρώτο στόχο η Ένωση τη παραμονή. Πρέπει να το πάρουμε διαφορετικά. Πρέπει να μείνει η ομάδα και εμείς οι ίδιοι πρέπει να θεωρήσουμε υποχρέωση, να είναι η ομάδα στην Α’ κατηγορία και να ονειρεύεται μία καλύτερη χρονιά από τις προηγούμενες».
Για το αν θα υπάρξει συνεργασία με νέο τεχνικό διευθυντή: «Δεν θα γίνει μία τέτοια κίνηση. Θα πορευτούμε με τους προπονητές για να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Πρέπει να έρθουν νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα».
Για το αν ο Σωκράτης Φυτανίδης, θα συνεχίσει από άλλο πόστο: «Έχει δημιουργηθεί μία εξαιρετική σχέση με τον Σωκράτη, με την εργατικότητά του και τη διακριτικότητά του. Και τώρα μας βοηθάει με κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Δεν υπάρχει πλάνο συνεργασία για τώρα, ποτέ δεν ξέρεις όμως στο μέλλον».
Για το ρόστερ: «Θα υπάρξει μία ανανέωση. Επιλέξαμε να κρατήσουμε τον Μπάλαζιτς και τον Μπαρμπόσα και από εκεί και πέρα να επιλέξουμε ποιοι θα συνεχίσουν και ποιοι νέοι στόχοι θα τεθούν, για να δημιουργήσουμε τη νέα Ένωση. Έχουμε προχωρήσει κάποιες συμφωνίες. Απομένουν οι υπογραφές για να αρχίσουμε να ανακοινώνουμε. Πρόκειται για ξένους ποδοσφαιριστές. Τρέχουμε να προλάβουμε να έχουμε αυτούς τους παίκτες για να ανακοινωθούν».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ