Το χρονικό μίας συμφωνίας που αρχικά δημιούργησε «ρήγμα» στις σχέσεις Απόλλων και Ομόνοιας, επαληθεύθηκε.
Πριν από ένα περίπου μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου 2020 επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι ο Φώτης Παπουλής δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Λεμεσού.
Τότε μάλιστα, η επιβεβαίωση της είδησης συνοδεύθηκε με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις που δεν «φωτογράφιζαν» την απόφαση του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη μεγάλη ομάδα της Κύπρου.
Ο Νίκος Κίρζης με προσωπική του δήλωση τόνιζε. ««Όταν το 2012 υπόγραφα το πρώτο συμβόλαιο του Φώτη Παπουλή, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι υπέγραφα ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της ομάδας μας. Δυστυχώς σήμερα αυτό το κεφάλαιο κλείνει μετά από 8 χρόνια παρουσίας. Είμαι περήφανος και για τον ποδοσφαιριστή και για τον άνθρωπο Φώτη Παπουλή. Εκ μέρους όλου του Απόλλωνα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φώτη και να του ευχηθώ ότι καλύτερο στην ποδοσφαιρική και προσωπική του ζωή. Να ξέρει ότι πάντα θα εκτιμούμε όσα έχει προσφέρει και θα τον θυμόμαστε σαν το Φώτη του Απόλλωνα».
Από πλευράς του ο Φώτης δήλωσε. «Ήρθα κύριος και ήθελα να φύγω κύριος. Πρέπει να αποδεχόμαστε ότι το κεφάλαιο Απόλλωνας έπρεπε να κλείσει. Η απόφαση είναι καθαρά δικιά μου. Η εκτίμηση όλων στην ομάδα πραγματικά με ξεπερνάει. Θα ήθελα να αποχαιρετήσω διαφορετικά τον κόσμο. Ήθελα να πω αντίο σε όλο τον κόσμο του Απόλλωνα στο γήπεδο, αλλά εντάξει. Πρέπει να δούμε την υγεία μας και αφού έπρεπε να γίνει έτσι το αποδέχομαι και το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ. Έγινε κομμάτι της ζωής μου».
Την επόμενη των πιο πάνω δηλώσεων άρχισε να παίζει η είδηση, ότι ο Παπουλής είχε συμφωνήσει με την Ομόνοια. Κάτι το οποίο με την πάροδο των ημερών άρχισε να γίνεται αντικείμενο συζήτησης, μέχρι που το ρεπορτάζ των «πρασίνων» έγινε πιο ξεκάθαρο και μάλιστα γινόταν λόγος για απόλυτη συμφωνία με τον Ελλαδίτη με διάρκεια μάλιστα δύο χρόνων.
Στις 29 Ιουνίου 2020, λύθηκε και η όποια αμφιβολία μπορούσε να υπήρχε. Ανακοινώθηκε από την Ομόνοια η συμφωνία 2ετίας με αποτέλεσμα ο 35άρης σήμερα Φώτης Παπουλής να ανήκει στη νέα του ομάδα μέχρι και τα 37 και κάτι μήνες.
Γίνεται αντιληπτό, ότι η μετακίνηση του στην ομάδα της Λευκωσίας, θα είναι από πολλούς σημείο αναφοράς.
Οι Ομονοιάτες προσμένουν να τον δουν να επαναλαμβάνει για λογαριασμό της ομάδας τους, όσα έκανε (και έκανε πολλά)  στην ομάδα της Λεμεσού. Αντίθετα, οι Απολλωνίστες που λάτρεψαν τον Ελλαδίτη, δεν θα αποδεχθούν εύκολα την αλλαγή φανέλας και ούτε θα του εύχονται τα καλύτερα.
Η μπάλα όμως ανήκει και είναι στην κατοχή στον ποδοσφαιριστή. Έχω την άποψη ότι κάθε άλλο παρά τυχαία του δόθηκε αυτό το συμβόλαιο από την Ομόνοια. Μπορεί για κάποιους να είναι αποτρεπτικό στοιχείο η ηλικία του, αλλά έχοντας βασικά μισή χρονιά (βλέπε πέρσι) στην πλάτη του, πάει ξεκούραστος στη νέα του ομάδα και με πολύ καλούς συμπαίκτες, βλέπω και προβλέπω ότι δεν θα περάσει απαρατήρητος, τουλάχιστον για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-21.
Υ.Γ Ο Παπουλής επιβεβαιώνει ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό κανόνα. Αυτόν που λέει ότι δεν υπάρχει αποτρεπτική ποδοσφαιρική ηλικία για να φύγει κάποιος στα 35 του από μία μεγάλη ομάδα που πέτυχε τα πάντα, για να πάει σε άλλη επίσης μεγάλη με τις ίδιες και ακόμα ψηλότερες φιλοδοξίες.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ