• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Διπλό η Τότεναμ, σοκ για Γουλβς!
15/07/2020 22:16

Από εκεί που… ονειρευόταν μέχρι και το Τσάμπιονς Λιγκ, η Γουλβς νιώθει ανασφάλεια ακόμα και για την 6η θέση. Οι «λύκοι» ισοφαρίστηκαν από την Μπέρνλι με πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1) και είδαν την Τότεναμ- η οποία νίκησε εκτός έδρας 3-1 τη Νιούκαστλ- να μειώνει την απόσταση στον πόντο! Στο άλλο ματς της ημέρας η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε άνετα 2-1 την Μπόρνμουθ.
Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερη και έχοντας βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 2-1 της Μπόρνμουθ, δυσκολεύοντας περισσότερο την προσπάθειά της για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.
Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο η ομάδα του Γκουαρντιόλα έφερε το ματς στα μέτρα της. Στο 6’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Σίλβα έβαλε την ομάδα μπροστά στο σκορ, ενώ στο 39’ ήταν η σειρά του Ζεσούς να χριστεί σκόρερ και να θέσει τις βάσεις για τη νίκη. Από τη μεριά της η Μπόρνμουθ, η οποία ηταν αυτή που ουσιαστικά ήθελε περισσότερο τους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την παραμονή, εμφανίστηκε… φοβισμένη και άτολμη μεσοεπιθετικά.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «cherries» επιχείρησαν να αντιδράσουν, σκόραραν στο 59’ με τον Κινγκ, όμως το γκολ – έπειτα και από τη χρήση του VAR- δεν μέτρησε. Ήταν η στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πέταξαν λευκή πετσέτα. Η Σίτι συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και κατάφερε, δίχως κόπο και πολύ ιδρώτα να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα έως το τελικό σφύριγμα. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Μπρους στο 89’.
Οι συνθέσεις:
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (46’ Γκαρσία), Στόουνς, Οταμέντι, Μεντί (77’ Ζιντσένκο), Ντ. Σίλβα, Γκουντογκάν (68’ Ροντρι), Φερναντίνιο, Μπ. Σίλβα (46’ Στέρλινγκ), Ζεσούς (77’ Μαχρέζ), Φοντέν
Μπόρνμουθ: Ράμσντεϊλ, Στέισι, Κέλι, Στ. Κουκ, Ρίκο, Κινγκ (77’ Χ. Γουίλσον), Μπίλινγκ (90’ Σάριτζ), Λέρμα, Γκόσλινγκ (70’ Λ. Κουκ), Στάνισλας (69’ Μπρουκς), Σολάνκε (69’ Γουίλσον)
Μπέρνλι – Γουλβς
Ακόμα το φυσούν και δεν κρυώνει στη Γουλβς! Οι «λύκοι» αν και κρατούσαν γερά το υπέρ τους 1-0 που θα τους μείωνε την απόσταση από την 4η Λέστερ, άρα και από το Τσάμπιονς Λιγκ, στον πόντο- ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις από την Μπέρνλι (1-1).
H Γουλβς ήταν αυτή που καιγόταν περισσότερο για τους βαθμούς και αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ηταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεζε για το γκολ και γενικώς κυριαρχούσε στο ματς. Από την άλλη η αδιάφορη Μπέρνλι είχε επικεντρωθεί στα αμυντικά της καθήκοντα και απλώς έριχνε το ρυθμό όποτε της δινόταν η ευκαιρία.
Ίδια περίπου εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «λεύκους» να παραμένουν… αφεντικά στην αναμέτρηση και να πιέζουν για το γκολ που, βάσει της εικόνας του αγώνα, θα τους έδινε κατά πάσα πιθανότητα και τη νίκη. Η πίεση εν τέλει απέδωσε καρπούς στο 77’, με τον Χιμένεθ να λύνει το γόρδιο δεσμό και να βάζει τη Γουλβς μπροστά! Τιποτα όμως δεν έδειχνε τέτοιο φινάλε. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νέτο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γουντ ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στερώντας από τη Γουλβς τη δυνατότητα να μειώσει στον πόντο την απόσταση από την 4η Λέστερ.
Οι συνθέσεις:
Μπέρνλι: Πόουπ, Τέιλορ (30’ Γκούντμονσον), Μπάρντσλεϊ, Ταρκόφσκι, Λονγκ, Πίτερς, Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, ΜακΝιλ, Ροντρίγκες (52’ Βίντρα), Γουντ
Γουλβς: Πατρίσιο, Σάις, Μπόλι, Κόντι, Βινάγκρε (85’ Τζόνι), Τραορέ, Μουτίνιο, Νέβες, Ποντένσε (70’ Ντόχερτι), Ζότα (76΄Νέτο), Χιμένεθ (84’ Ντεντόνκερ)
Νιούκαστλ – Τότεναμ
Τη νίκη που τη διατήρησε ζωντανή στη μάχη για την εξασφάλιση… έστω της 6ης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του ερχόμενου Γιουρόπα Λιγκ, πήρε η Τότεναμ που επικράτησε εκτός έδρας της Νιούκαστλ με σκορ 3-1.
Στο πρώτο ημίχρονο τα πάντα δούλεψαν ρολόι για την Τότεναμ, η οποία ξεπέρασε το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με το όμορφο τελείωμα του Σον στο 27’. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως ο Ντουμπάρβκα απομάκρυνε τον κίνδυνο για τις μαχητικές «καρακάξες». Το highlight του αγώνα ήταν σαφώς η παρουσία του Οριέ στην ενδεκάδα των Λονδρέζων, ο οποίος αποφάσισε να αγωνιστεί και να δείξει με αυτόν τον τρόπο τη δύναμη ψυχής του- λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του αδελφού του.
Στο δεύτερο ημίχρονο το πράγμα… ζόρισε. Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν δυνατά, όμως αυτή τη φορά βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν, ισοφαρίζοντας με τον Ρίτσι στο 56’. Οι ισορροπίες ωστόσο… αποκαταστάθηκαν άμεσα, αφού στο 60’ ο Κέιν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και επανέφερε την Τότεναμ σε θέση οδηγού. Τα επόμενα λεπτά ήταν πιεστικά για τους παίκτες του Μουρίνιο. Η Νιούκαστλ δεν είχε λόγο να μην πιστέψει στη νέα ισοφάριση και κυνήγησε μέχρι τέλους ακόμη ένα γκολ. Τελικά αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι Λονδρέζοι που καθάρισαν το ματς με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κέιν στο 89’. Με το αποτέλεσμα αυτό η Τότεναμ πήρε τη νίκη που μείωσε στο πόντο την απόσταση από την 6η Γουλβς.
Οι συνθέσεις:
Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Γεντλίν (55’ Λάζαρο), Σαρ, Φερνάντες, Κραφτ, Σεντ- Μάξιμιν, Μπενταλέμπ (86΄Λονγκσταφ), Σέλβι, Ρίτσι, Αλμιρόν, Γκέιλι (69’ Ζοέλινγκτον)
Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Σισοκό, Λο Σέλσο (62’ Λαμέλα), Γουίνκς, Μόουρα (57’ Μπεργκβάιν), Σον, Κέιν


btm