Ο εφιάλτης του κορωνοϊού επανέρχεται δριμύτερος. Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλα 25 νέα περιστατικά από σύνολο 1850 εργαστηριακών εξετάσεων, ανεβάζοντάς το συνολικό αριθμό του τελευταίου τριημέρου στα 51 συνολικά κρούσματα.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ που θυμίζει τα όσα ζήσαμε τον περασμένο Απρίλιο κτύπησε κόκκινο συναγερμό στην Κυβέρνηση που σπεύδει με νέα μέτρα να περιορίσει τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Από τα μεσάνυκτα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους σε χώρους όπου εξυπηρετείται κοινό, ενώ η Λεμεσός μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρεις εβδομάδες.

Εκτός από τα 25 νέα περιστατικά, ακόμη αναμένουμε και τα σημερινά αποτελέσματα των επιδημιολογικών εξετάσεων στη Λεμεσό που αναδεικνύεται σε εστία υπερ – μετάδοσης ου ιού.

Τα 20 σημερινά κρούσματα προέρχονται από επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και πάλι σχεδόν όλα από τη Λεμεσό, ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι πως αρκετοί αποφάσισαν να σπάσουν μάλιστα την καραντίνα την οποία ήταν υποχρεωμένοι να διατηρήσουν ως επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού για να πάνε να εξεταστούν από μόνοι τους.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

9 πρόσωπα: επαφές κρούσματος γυναίκας από την Ουκρανία που ανακοινώθηκε στις 28 Ιουλίου- Λεμεσός

5 πρόσωπα: επαφές χθεσινού κρούσματος που εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία στη Λεμεσό

1 πρόσωπο: επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 29 Ιουλίου- Λεμεσός

5 πρόσωπα: επαφές κρούσματος που είχε έρθει από τις ΗΠΑ.

Ιδιωτική πρωτοβουλία: 1 πρόσωπο που επέστρεψε από Ελλάδα και υποβλήθηκε ιδιωτικά σε εργαστηριακή εξέταση

Πρόγραμμα 10,000 εργαζομένων: Γυναίκα από τη Βουλγαρία- Ήρθε στην Κύπρο 25 Ιουλίου με αρνητικό τεστ. Έκανε εξέταση πριν εργοδοτηθεί σε ξενοδοχειακή μονάδα στην επαρχία Αμμοχώστου, μετά από αίτημα του εργοδότη της

Ειδικές ομάδες πληθυσμού: 2 πρόσωπα θετικά στον ιό

Παραπέμφθηκαν σε εξέταση από τον προσωπικό τους ιατρό στα Ιατρεία Δημόσια Υγείας

Έλεγχος επιβατών και επαναπτρισθέντων: 1 πρόσωπο θετικό στον ιό

Τονίζεται ότι τα 15 από τα 20 άτομα της ιχνηλάτησης, ενώ προγραμματίστηκαν για δειγματοληψίες στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης και έπρεπε να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό, παραβίασαν την καραντίνα τους για να μεταβούν σε ιδιωτικό εργαστήριο να κάνουν την εξέταση ιδιωτικά. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πρωτοκόλλων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται εφτά άτομα, ένα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας και των έξι νοσηλευόμενων ασθενών είναι σταθερή.


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ