Μετακίνηση με πολύπλευρο ενδιαφέρον αυτή του Μίχαλ Ντούρις από την Ανόρθωση στην Ομόνοια. Είναι αλήθεια ότι προκάλεσε απορία, όταν  είδε το φως της δημοσιότητας το ενδιαφέρον των «πρασίνων» να αποκτήσουν το Σλοβάκο.
Ο Ντούρις έκανε πολύ άσχημη ποδοσφαιρική χρονιά , όσο αυτή διήρκησε (2019-20) στην Ανόρθωση και γινόταν λόγος για επιθυμία του Κετσπάγια να «ξεφορτωθεί» το συμβόλαιο του που ήταν το πιο ψηλό στο ρόστερ.
Για την ακρίβεια, το πλάνο του Τιμούρ, περιλάμβανε ένα νέο επιθετικό, αν κατάφερνε να απαλλαγεί ένα από τους Ντούρις ή Κατσαράβα.
Τελικά, έφυγε πρώτος ( λέγεται ότι ίσως φύγει και ο Κατσαράβα) ο Ντούρις, αλλά όταν ανακοινώθηκε το διαζύγιο, γράφτηκε ότι ο επόμενος σταθμός του θα ήταν ομάδα από την Ουγγαρία.
Κινήθηκε όμως πολύ γρήγορα η Ομόνοια. Με «προξενητή» όπως λέγεται το Σίμο Ταραπουλούζη. Έζησε άλλωστε στην Ανόρθωση, τον καλύτερο Ντούρις, ο οποίος κυριολεκτικά απογειώθηκε όταν πρωτοήλθε στην «Κυρία» με προπονητή το Ρόνι Λέβι.
Προφανώς, ο Ταραπουλούζης, έπεισε τον Χένιγκ Μπεργκ ότι ο Σλοβάκος, μπορεί να παίξει και να βοηθήσει το πλάνο του.
Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η μετακίνηση και πλέον, ένα είναι το ερώτημα που κυριαρχεί. Θα καταφέρει ο Ντούρις να δικαιώσει την παρουσία του στο ρόστερ των «πρασίνων» και πιο πολύ, θα καταφέρει να καλύψει το κενό που αφήνει φεύγοντας ο Ντάρμπισαιαρ;
Προσέξτε. Ο Σλοβάκος, δεν πάει στην Ομόνοια για να αντικαταστήσει το Μικού ο οποίος ήταν παρών-απών στην περσινή φοβερή χρονιά της ομάδας, αλλά τον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος σύνδεσε την παρουσία του με τα πολλά και εύκολα γκολ.
Αναλαμβάνει μεγάλο βάρος η νέα μεταγραφή της ομάδας του Μπεργκ και καλείται να δείξει αν  μπορεί να το σηκώσει.
Είναι λογικό και φυσιολογικό, όπως οι Ομονοιάτες, έχουν στο μυαλό τον Ντούρις του πρώτου ενάμιση χρόνου στην Κύπρο και στην Ανόρθωση και όχι αυτόν που είδαν πέρσι και δεν θύμιζε τον επιθετικό φόβητρο στην αντίπαλη περιοχή.
Έχει ένα διπλό πλεονέκτημα η μεταγραφή του Σλοβάκου στους «πράσινους». Πρώτο ξέρει πολύ καλά που πάει και εννοώ το μέγεθος της νέας του ομάδας. Δεύτερο, έκανε φουλ προετοιμασία και είναι έτοιμος ακόμα και να αγωνιστεί στην πρώτη 11άδα του Μπεργκ στην Ευρώπη.
Μεγάλη υπόθεση για μία καλοκαιρινή μεταγραφή, να διαθέτει αυτό το διπλό πλεονέκτημα. Πόσο μάλλον, στην ιδιαίτερη εποχή που διανύουμε, όταν με την πανδημία, κανένας δεν είναι σίγουρος από ποια χώρα μπορεί να βρει και να επιλέξει να κάνει μεταγραφή.
Τα φώτα λοιπόν είναι στραμμένα στο Σλοβάκο. Έχει μία νέα και κατά την άποψη μου, μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει το δικό του restart και θα μπορεί να το κάνει με την πράσινη φανέλα μέσα στο γήπεδο.
Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2018 η Ανόρθωση συμφώνησε να δώσει χρήμα με το τσουβάλι στην Όρενμπουργκ για να τον αγοράσει και να τον «δέσει» με 3ετές συμβόλαιο.
Θυμάστε, τον θόρυβο που έγινε τότε για να κλείσει η μεταγραφή και την κριτική που δέχθηκε ο Ανδρέας Παντελή γιατί να κάνει τέτοια συμφωνία που λέγεται ότι έφτασε μέχρι τις 600 χιλιάδες ευρώ!
Υπερβολικά χρήματα ( όπως αποδείχθηκε) αφού εκτός από την αγορά του, ο Ντούρις κόστιζε ανά έτος κατά μέσο όρο 250 χιλιάδες ευρώ στην «Κυρία».

 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ