Λιγότερο από είκοσι μέρες πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και στο ΑΠΟΕΛ αν και έχουν διανύσει αρκετό δρόμο στον μεταγραφικό σχεδιασμό, έχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες να διευθετήσουν.

Το γεγονός ότι στις περισσότερες χώρες η μεταγραφική περίοδος είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τη δική μας, που ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου, είναι ένα επιπλέον εμπόδιο που επηρεάζει την όλη προσπάθεια.

Η εικόνα που βγάζει το ΑΠΟΕΛ μέσα από τα φιλικά παιχνίδια, επιβεβαιώνει ότι χρειάζεται επιπλέον επιλογές και το θέμα είναι πως πλέον ο χρόνος πιέζει για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Το πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμα 4-5 προσθήκες, για το κέντρο της άμυνας, τη μεσαία γραμμή, τα άκρα της επίθεσης και την κορυφή της επίθεσης και πιθανότατα και για το δεξί άκρο της άμυνας, με ξεκάθαρη πρόθεση να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα έρθουν για να κάνουν τη διαφορά.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ήταν συμβιβασμένος εδώ και καιρό με την ιδέα ότι οι πολύ καλές μεταγραφές θα είναι πιο εφικτό να γίνουν όσο πλησιάζει η έναρξη τόσο του δικού μας πρωταθλήματος όσο κυρίως και των άλλων ευρωπαϊκών και περιμένει ότι σύντομα θα προκύψουν καλά νέα.

ΑΜΥΝΑ: Τέθηκε σε προτεραιότητα το θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού με την περίπτωση του Λίντσεϊ Ρόουζ να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά προς το παρόν να παραμένει εμπόδιο η δέσμευσή του με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Ξεχώρισε και η περίπτωση του Ντι Μάιο της Ουτινέζε και κάποιων άλλων που αγωνίζονται σε προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά δεν έχουν αυτή τη στιγμή την Κύπρο σαν προτεραιότητα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνει μια ακόμα κίνηση ενίσχυσης για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς προκύπτει κενό μετά την οριστικοποίηση της παραχώρησης του Πραξιτέλη Βούρου.

ΜΕΣΑΙΑ  ΓΡΑΜΜΗ: Θεωρεί απαραίτητη ο Μαρίνος Ουζουνίδης την απόκτηση ενός ακόμα μέσου, χωρίς να είναι θέση για την οποία αυτή τη στιγμή «καίγεται» για να κάνει την επιλογή του. Αξιολογεί ποδοσφαιριστές, έχει γίνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα αλλά μέχρι εκεί.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Η περίπτωση Ακιντόλα παραμένει στις επιλογές του ΑΠΟΕΛ αν βρεθεί η φόρμουλα απόκτησης του από τη Μίντιλαντ που προς το παρόν αξιώνει ένα πολύ μεγάλο ποσό που λέγεται ότι αγγίζει το ένα εκατομμύριο Ευρώ και αν δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει το όλο θέμα. Παραμένει στην κορυφή των επιλογών του Μαρίνου Ουζουνίδη ο Νανά Αμπομά που είναι μεν δύσκολη περίπτωση, αλλά όσο είναι διαθέσιμος και όσο το ΑΠΟΕΛ δεν κλείνει την εκκρεμότητα είναι μια περίπτωση που ενδιαφέρει ζεστά.

Για την επίθεση θα αποκτηθεί ένας ακόμα σέντερ φορ, με την προσθήκη του Μπεν Σαχάρ να δίνει μεγαλύτερη άνεση στον Μαρίνο Ουζουνίδη για την επόμενη επιλογή που θα κάνει για τη γραμμή κρούσης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος τρέχει λίγο στο γήπεδο, ενώ ακολουθεί και πρόγραμμα στο γυμναστήριο και θέλει ακόμα χρόνο για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ατομικά προπονείται και ο Σάβιτς ο οποίος έμεινε για ένα 40ήμερο εκτός δράσης καθώς προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ: Με θέμα την απόφαση της παράτασης της θητείας του Δ. Σ. έχει συγκληθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Τρίτη 11 Αυγούστου και ώρα 18:30, στο «Garden cafe».

Κώστας Παναγιώτου


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ