• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ο Πάουλο Σέρτζιο δεν με ήθελε…»
10/08/2020 20:11
«Ο Πάουλο Σέρτζιο δεν με ήθελε…»

Μετά από εφτά χρόνια ήρθε η στιγμή της αποχώρησης από το ΑΠΟΕΛ, μια στιγμή την οποία περίμενε κάπως διαφορετικά ο Πίντο και όχι με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Ουσιαστικά αποχώρησε με πικρία από την ομάδα στην οποία πρόσφερε πολλά και του πρόσφερε άλλα τόσα. Κάποια πράγματα τότε δεν του άρεσαν, κάποιες συμπεριφορές δεν ήταν αντάξιες της προσφοράς του όπως ο ίδιος πιστεύει, με αποτέλεσμα να φύγει από την ομάδα. Μέσα από τα λεγόμενα του φαίνεται ότι κάποιοι από τους νέους ποδοσφαιριστές και νέους ανθρώπους στο προπονητικό τιμ δεν του συμπεριφέρθηκαν καλά. Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε, δεν τον ήθελε ποτέ στην ομάδα ο προπονητής Πάολο Σέρτζιο. Ένας συνδυασμός από όλα αυτά έφερε την αποχώρηση.
Γιατί δεν συνέχισες στο ΑΠΟΕΛ μετά το 2013; Τι συνέβη;
«Ήμουν εφτά χρόνια στο ΑΠΟΕΛ, ήμουν ένας από τους αρχηγούς και δεν μπορούσα να δεχθώ να μου συμπεριφέρονται σαν να και μόλις πήγα στην ομάδα. Ο προπονητής τότε Πάουλο Σέρτζιο έδειξε ότι δεν με ήθελε ποτέ».
Εσύ ήθελες να συνεχίσεις στην ομάδα;
«Ναι βέβαια. Αυτά ήταν τα πλάνα μου. Είχα ήδη αγοράσει και σπίτι στη Λευκωσία, το πρώτο μου παιδί γεννήθηκε εκεί και είχα και κυπριακό διαβατήριο. Ήθελα να συνεχίσω».
«Η UEFA ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ»
Έκανε πολλές προσπάθειες να επιστρέψει στην Κύπρο και να παίξει ξανά μπάλα στο νησί μας και ειδικότερα πάλεψε για επιστροφή του στο ΑΠΟΕΛ. Δύο φορές προσπάθησε αλλά οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό. Κάπου εκεί ήρθε η πρόταση της Ανόρθωσης, η συμφωνία με την «Κυρία» αλλά δεν ήρθε ποτέ για να φορέσει τη φανέλα με τον φοίνικα στο στήθος.
Στα επόμενα χρόνια προσπάθησες να επιστρέψεις στην Κύπρο είτε στο ΑΠΟΕΛ είτε σε κάποια άλλη ομάδα; Ξέρουμε ότι συμφώνησες με την Ανόρθωση. Τι έγινε τότε;
«Ναι προσπάθησα αλλά χωρίς επιτυχία. Δύο φορές προσπάθησα να επιστρέψω στο ΑΠΟΕΛ και μια φορά στην Ανόρθωση. Συμφωνήσαμε με την Ανόρθωση αλλά υπήρχε πρόβλημα με τον χρόνο της μεταγραφής, ήταν εκτός χρονικού πλαισίου. Για μερικά λεπτά η UEFA δεν έγκρινε τη μεταγραφή μου και έτσι δεν κατάφερα να επιστρέψω στην Κύπρο για να παίξω ξανά ποδόσφαιρο εκεί».
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΤΟ
Πέρασε οχτώ χρόνια από τη ζωή του στην Κύπρο, είναι μεγάλο διάστημα αυτό και μάλιστα αυτά ήταν και συνεχόμενα. Έζησε τεράστιες επιτυχίες, εδώ στο νησί μας γεννήθηκε το πρώτο του παιδί, έγινε για πρώτη φορά πατέρας, πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια και η Κύπρος σημαίνει πολλά για τον Πίντο.
Τι σημαίνει για εσένα η Κύπρος, ο Απόλλωνας, το ΑΠΟΕΛ; «Σημαίνουν πολλά όλα αυτά, ήταν τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρική μου καριέρας. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσε αυτή η χώρα».
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Του βάλαμε δύσκολα του Πίντο όταν τον ρωτήσαμε να μας απαντήσει για τους κορυφαίους συμπαίκτες που είχε στην Κύπρο. Ειδικά για το ΑΠΟΕΛ στο οποίο πέρασε εφτά χρόνια και πέρασαν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες συμπαίκτες ήταν ακόμα πιο δύσκολη η απάντηση. Παρόλα αυτά μάς ανέφερε κάποια ονόματα.
Ποιος ήταν ο καλύτερός σου συμπαίκτης στον Απόλλωνα: «Είχα πολλούς, είχαμε πολύ καλή ομάδα τότε που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Δεν θα πω έναν, θα πω δύο για τον λόγο του ότι ήμασταν πολύ δεμένοι. Ήταν οι Φελίπε Ντουάρτε και Ζοάο Πάιβα».
Στο ΑΠΟΕΛ ποιος ήταν ο καλύτερός σου συμπαίκτης; «Για το ΑΠΟΕΛ είναι ακόμα πιο δύσκολη η ερώτηση καθώς ήταν πολύ περισσότερα τα χρόνια που ήμουν στην ομάδα και πέρασαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ δύσκολο να πω μόνο έναν συμπαίκτη μου, ήμουν εφτά ολόκληρα χρόνια και ζήσαμε μεγάλες επιτυχίες. Θα πω τον Ρικάρντο Φερνάντες, τον Νούνο Μοράις, τον Μάρκο Ταβάρες, σας λέω δεν μπορώ να πω μόνο έναν. Ήταν ο Μαρίνος Σατσιάς, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, ο Χρίστος Κόντης και πολλοί άλλοι που μπορεί να τους αδικήσω τώρα».
Ένα μήνυμα στους φίλους σας εδώ στην Κύπρο: «Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πολύ όμορφες στιγμές και σύντομα θα είμαι εκεί για να πιούμε ζιβανία» (γέλια).

Χρίστος Χρίστου 


btm