• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Στα ημιτελικά η Ίντερ!
11/08/2020 00:03
Στα ημιτελικά η Ίντερ!

Γιατί είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, έδειξε η Ίντερ!
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις και πέταξε εκτός συνέχειας του Europa League την Λεβερκούζεν, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1. Φτωχό το σκορ βάσει των ευκαιριών των Μιλανέζων, μπορούσαν κι άλλα γκολ και να καθαρίσουν πιο εύκολα το ματς και να μην έχουν άγχος μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, πλέον, η Ίντερ που θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Σαχτάρ Ντόνετσκ-Βασιλεία, ιστορικό ρεκόρ στη διοργάνωση ο Ρομέλου Λουκάκου καθώς έγινε ο μόνος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για εννιά διαδοχικά παιχνίδια!
Με διάθεση να κυριαρχήσει στο γήπεδο μπήκε στο ματς η Ίντερ, με τους παίκτες του Κόντε να πραγματοποιούν ίσως την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση σε ημίχρονο. Γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνεργασίας και ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή. Αυτή η υπεροχή μετατράπηκε σε γκολ για την Ίντερ με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου αγώνα, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μπαρέλα που έπιασε το σουτ στο εξωτερικό, πέρασε από όλους τους αντιπάλους και κατέληξε στα δίχτυα του Χραντέτσκι για το 1-0.
Έξι λεπτά αργότερα δε, η Ίντερ κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Λουκάκου να βάζει πλάτη τον Ταπσόμπα, να τον παίρνει… παραμάζωμα και να στέλνει με ωραίο τελείωμα ενώ έπεφτε την μπάλα στα δίχτυα (2-0). Ο Λουκάκου απέδειξε ξανά πως είναι σε τρομερή κατάσταση, σκόραρε για ένατο διαδοχικό ματς στο Europa League και έγινε ο μόνος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει κάτι τέτοιο!
Άμεση η αντίδραση της Λεβερκούζεν, που με τον πιο… καυτό της παίκτη τον Χάφερτς μείωσε σε 2-1 στο 25ο λεπτό και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην ματσάρα που βλέπαμε, με την Ίντερ να κερδίζει στα… καπάκια πέναλτι αλλά ο διαιτητής να το παίρνει σωστά μετά το τσεκάρισμα του VAR. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η Λεβερκούζεν ήταν επικίνδυνη στην κόντρα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τον Χαντάνοβιτς και η Ίντερ συνέχιζε να πιέζει, χωρίς αποτέλεσμα και με το υπέρ της 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.
Μια από τα ίδια και στην επανάληψη. Η Ίντερ έπαιζε καλύτερα και κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα, πατούσε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τα τελειώματα των παικτών του Αντόνιο Κόντε δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά και σπαταλούσαν καλές ευκαιρίες για να διώξουν το άγχος από πάνω τους. Την ίδια ώρα, η Λεβερκούζεν έβγαινε καλά στην επίθεση, προσπαθούσε να απειλήσει με Χάφερτς και Ντιαμπί αλλά οι «νερατζούρι» αμύνονταν καλά και ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς επέβαινε όποτε χρειαζόταν. Από το 70′ και μετά και για ένα δεκάλεπτο η Ίντερ ανέβασε την πίεσή της, έφτιαξε φάσεις αλλά πάλι τα τελειώματα των παικτών της ήταν άσχημα με τους Σάντσες, Μόουζες και Μπρόζοβιτς να έχουν τις στιγμές τους και την Λεβερκούζεν να… αγγίζει την ισοφάριση στο 80ο λεπτό όταν οι Φόλαντ και Χάφερτς δεν κατάφεραν να μπούνε στην πορεία της μπάλας από το ύψος της μικρής περιοχής!
Η Λεβερκούζεν δεν μπορούσε να φτιάξει εύκολα φάσεις και όσες έφτιαχνε τις σπαταλούσε. Στο 90ο λεπτό ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα σε τράβηγμα του Μπελαραμπί στον Έρικσεν, αλλά το πήρε ξανά πίσω μέσω VAR αφού ο πεσμένος Μπαρέλα είχε βρει νωρίτερα την μπάλα με το χέρι. Τα εναπομείναντα έξι λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι, με την Ίντερ να κρατάει το υπέρ της 2-1 και να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.


btm