• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Δεν περίμενα ποτέ να τα ζήσω αυτά στο ΑΠΟΕΛ»
15/08/2020 13:34
«Δεν περίμενα ποτέ να τα ζήσω αυτά στο ΑΠΟΕΛ»

Για μια 5ετία ήταν ο… φύλακας άγγελος του ΑΠΟΕΛ, πέτυχε πολύ περισσότερα με την ομάδα από ό,τι περίμενε όταν ερχόταν και έζησε καταπληκτικές στιγμές όπως ο ίδιος τονίζει. Ο Μπόι Βάτερμαν, λιγομίλητος όπως πάντα, αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόταση μας γι’ αυτή τη συνέντευξη στη SPORTDAY και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν φεύγει με πικρία από το ΑΠΟΕΛ αν και θεωρεί ότι μπορούσε να βοηθήσει. Μας είπε πώς φαντάζεται το ΑΠΟΕΛ χωρίς αυτόν κάτω από τα δοκάρια, εξέφρασε την άποψη αν μπορεί το ΑΠΟΕΛ να πάρει πρωτάθλημα και να μπει σε Ευρωπαϊκούς ομίλους ενώ τον καλέσαμε να σχολιάσει τις μετάγραφές των Μιγκέλ Σίλβα και Φράνσις Ουζόχο, δηλαδή των… διαδόχων του.
Πού σε βρίσκουμε τώρα; Τι κάνεις; Βρήκες ομάδα; «Είμαι καλά, είμαι ακόμα στην Κύπρο και περιμένω να έρθει κάτι καλό».
Είχες προτάσεις από κυπριακές ομάδες για να μείνεις εδώ και να συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο στην Κύπρο; «Ναι είχα προτάσεις από Κυπριακές ομάδες αλλά δεν συμφωνήσαμε».
Πως κρίνεις την απόφαση του ΑΠΟΕΛ να μην συνεχίσεις στην ομάδα; «Έγινε αυτό που έγινε, πάρθηκε αυτή η απόφαση και συνεχίζουμε».
Ήσουν πέντε χρόνια στο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισες τέσσερα πρωταθλήματα, έπιαξες στο ψηλότερο επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, τι κρατάς από όλα αυτά τα χρόνια; «Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για εμένα όλα αυτά τα χρόνια στο ΑΠΟΕΛ, έζησα απίστευτες στιγμές, γνώρισα πολλούς ανθρώπους και δεν θα ξεχάσω αυτά που έζησα».
Αφήνεις την ομάδα με πικρία ή κρατάς τις καλές αναμνήσεις; «Στο ΑΠΟΕΛ όσο ήμουν εγώ είχαμε και καλές και κακές στιγμές αλλά οι περισσότερες ήταν οι καλές, ήταν οι επιτυχίες και φεύγω με καλές αναμνήσεις, έχω να θυμάμαι καλά πράγματα».
Ήξερες κάτι για το πρωτάθλημά μας και για τις ομάδες μας πριν έρθεις στην Κύπρο; «Όχι δεν ήξερα τίποτα».
Μίλησες με κάποιον που ήταν εδώ στην Κύπρο ή ήξερε περισσότερα; «Μίλησα μόνο με έναν καλό μου φίλο  και με τη γυναίκα μου και πήραμε την απόφαση να έρθουμε».
Περίμενες ότι θα έμενες τόσα πολλά χρόνια στο ΑΠΟΕΛ και θα πετύχαινες τόσα πολλά; «Για να είμαι ειλικρινής όχι, δεν το περίμενα».
Ποιο παιχνίδι θυμάσαι περισσότερο από αυτά που αγωνίστηκες με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ ή το καλύτερο σου παιχνίδι; «Έπαιξα σε πάρα πολλά παιχνίδια, μεγάλα παιχνίδια και θυμάμαι πολλά από αυτά αλλά αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι αυτό με την Αθλέτικ Μπιλμάπο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ».
Από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες τι θυμάσαι, κάτι ξεχωριστό… «Θυμάμαι πόσο νευρικός ήμουν πριν από το παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ όπως δεν θα ξεχάσω και τον τραυματισμό μου σε εκείνο το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».
Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπάικτης σου στο ΑΠΟΕΛ; «Έπαιξα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, έχω κάποιους τους οποίους ξεχωρίζω, δεν θα τους ονοματίσω ενώ με κάποιους έχουμε και συχνή επαφή».
Ο καλύτερός σου προπονητής στο ΑΠΟΕΛ; «Ο Τόμας Κρίστιανσεν. Με αυτόν προπονητή είχαμε μια εξαιρετική ομάδα η οποία έφτασε και πολύ μακριά στρο Γιουρόπα Λιγκ».
Πώς φαντάζεσαι το ΑΠΟΕΛ ή πώς το περιμένεις χωρίς τον Μπόι Βάτερμαν; «Ελπίζω και εύχομαι χωρίς τον Βάτερμαν το ΑΠΟΕΛ να είναι μια πολύ καλή ομάδα που θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της».
Τι έχεις να πεις για την απόκτηση των Μιγκέλ Σίλβα και Φράνσις Ουζόχο από το ΑΠΟΕΛ, μιας και είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη θέση σου; «Δεν είναι η δουλειά μου να το σχολιάσω αυτό».
Μπορεί το ΑΠΟΕΛ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να μπει ξανά σε ευρωπαϊκούς ομίλους; «Και βέβαια μπορεί. Τόσα χρόνια το κάναμε αυτό και το πρωτάθλημα κατακτούσαμε και στην Ευρώπη πήγαινε καλά η ομάδα, άρα γιατί να μην το κάνει και τώρα».
Πώς κρίνεις το πρωτάθλημα που πέρασε όπου είδαμε δυνατή την Ομόνοια, την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα να είναι εκεί; «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι από τη στιγμή που το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε. Από τη στιγμή που δεν τελείωσε δεν μπορούμε να πούμε κάτι ιδιαίτερο».
Την πολύκροτη απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-2020 πώς την είδες; «Απλά να σας πω ότι εγώ προτιμούσα να συνεχιστεί, έπρεπε να παιχτεί το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί».
Τέλος, το μήνυμα σου στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ ποιο είναι; «Να συνεχίσετε να υποστηρίζετε την ομάδα και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό να επιστρέψετε στο γήπεδο, να είστε δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Σας εύχομαι τα καλύτερα».
Χρίστος Χρίστου 


btm