03/09/2020 22:33 1733 Views

Πρώτο δείγμα 100% επιτυχημένο από βαθμολογικής πλευράς. Οι δύο νίκες και ειδικά εκείνη με την Πάφο εκτός έδρας δίνουν στην ομάδα του Κετσπάγια τη γνωστή δυναμική που συνεχίζει από πέρσι.
Έχω την άποψη ότι ακόμα και αν η αγωνιστική εικόνα ήταν μέτρια και για πολλούς ήταν προβληματική (στην Πάφο), εντούτοις η ουσία στο ποδόσφαιρο, είναι οι βαθμοί και αφού πήρε το απόλυτο, δεν υπάρχει ούτε θέμα πίεσης, ούτε κάτι άλλο για να μειώσει κάποιος τη δυναμικότητα της.
Όσα αρνητικά εμφανίστηκαν την περασμένη Παρασκευή, είναι αποκλειστικά θέμα του προπονητή να τα εντοπίσει και να τα διορθώσει.
Ο Κετσπάγια, επέλεξε να ακολουθήσει τη γνώριμη του συνταγή για να κλείσει το ρόστερ. Τρεις ποδοσφαιριστές με θητεία στο πρωτάθλημα όπως οι Κορέια, Αμπαρτζουμιάν και Ελουντού. Ήρθε ένας σέντερ φορ από την Ελλάδα και ένας Τσέχος διεθνής με πολύ καλό βιογραφικό συν ο επιτελικός από το Ισραήλ.
Έχει σημασία και θα έλεγα είναι το κλειδί για τη δυναμικότητα της Ανόρθωσης να τις βγει ο Γιόζεφ Χουσμπάουερ και ακόμα πιο πολύ να τη βοηθήσει ο Ντορ Μίχα.
Δύο προσθήκες που καλούνται να καλύψουν την αποχώρηση του Ρούμπεν Ράγιος. Τα πρώτα παιχνίδια αφήνουν να αιωρείται το κενό του Ισπανού. Λείπει η επιθετικότητα των χαφ καθώς επίσης και η ικανότητα που είχε ο Ράγιος να τελειώνει φάσεις και ειδικά εκείνα τα περίτεχνα κτυπήματα στα στημένα.
Αν ο Ισραηλινός έχει τα στοιχεία αυτά (δεν τα είδαμε από τον Τσέχο) τότε θα μπορέσει η νέα Ανόρθωση να γίνει καλύτερη ομάδα.
Μία άλλη θέση που κατά την άποψη μου βγάζει αδυναμίες, είναι η επιθετική γραμμή. Έφυγε ο Ντούρις και ήρθε ο Μανιάς, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαια ότι ο Ελλαδίτης θα προσφέρει περισσότερα από το Σλοβάκο.
Παρέμεινε ο Κατσαράβα αλλά επιμένει να μην δημιουργεί τέτοια αγωνιστική εικόνα ώστε να πείσει ότι μπορεί να γίνει αξιόπιστη λύση για τον προπονητή.
Ότι η Ανόρθωση θα διεκδικήσει την 1η θέση ουδεμία αμφιβολία επί τούτου. Ο Κετσπάγια θα βρει τον τρόπο να πάρει την ουσία η ομάδα, αλλά σε βάθος χρόνου θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την ανθεκτικότητα της.
Εκεί που είναι τα δύσκολα για την ομάδα, έχω την άποψη είναι σε σχέση με τη φιλοδοξία της να κάνει καλή ευρωπαϊκή πορεία.
Ατύχησε στην κλήρωση (εκτός αν βρει την Όσιεκ αντί την Βασιλεία) και πολύ περισσότερο γιατί θα κληθεί να παίξει εκτός έδρας.
Δεν τη θεωρώ χαμένη…από χέρι, όμως δεν μπορεί κάποιος να διαφωνήσει ότι μπορούσε να έβρισκε πιο εύκολο αντίπαλο.
Η αδυναμία των προηγούμενων χρόνων, είτε να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, είτε να αξιοποιήσει την επιστροφή της (βλέπε αποκλεισμός από Λάτσι) έφερε την Ανόρθωση σε πολύ χαμηλό συντελεστή στην ΟΥΕΦΑ και το «πληρώνει» η σημερινή ομάδα.
Για να φρεσκάρω τη μνήμη, οι τελευταίοι βαθμοί που είχε η Ανόρθωση στην Ευρώπη, ήταν πριν από 12 χρόνια!
Ναι, τότε που με προπονητή τον Κετσπάγια, είχε προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θυμίζω ότι όλα αυτά έγιναν από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2008.
Δεν μπόρεσε κανένας άλλος προπονητής από τότε, να φτιάξει μία ομάδα που να οδηγήσει την Ανόρθωση σε κάτι αξιόλογο και μοιραία, τα βρίσκει μπροστά του ο Τιμούρ που θα χρειαστεί να κάνει νέα υπέρβαση για να αποκαταστήσει την ευρωπαϊκή θέση της «Κυρίας»
Υ.Γ Η εκτός έδρας κλήρωση είτε με την Όσιεκ Κροατίας, είτε με τη Βασιλεία Ελβετίας αφήνει διπλά άτυχη την Ανόρθωση. Από τη μία η δύσκολη κλήρωση από αγωνιστικής άποψης και από την άλλη η μη διαγραφή τιμωρίας της έδρας που χρονολογείται από το 2012.

Μιχάλης Παπαγεωργίου


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ