• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Η ομάδα του 2017, η ποιότητα και η Λεχ Πόζναν»!
21/09/2020 13:32

Ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.
Η αρχική του τοποθέτηση: «Ξέραμε μετά την πρόκριση με τον ΟΦΗ, ότι θα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε πολλά πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Κερδίσαμε πολλούς ποδοσφαιριστές. Οι Φάνος και Σάσα είχε καιρό να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Έδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή την ομάδα και ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις».
Για τις πολλές αλλαγές που έκανε στο αρχικό σχήμα και για το γεμάτο ρόστερ: «Έχει φτιαχτεί η ομάδα όπως το 2017, όταν είχαμε οχτώ ισάξιους ποδοσφαιριστές στην επιθετική γραμμή. Για αυτό είχαμε και την καλύτερη επίθεση. Θέλαμε να φρεσκάρουμε την επιθετική γραμμή για να έχουμε τρεξίματα. Δεν είναι μόνο ο Λάρσον. Είναι και ο Γκακπέ. Είδαμε τον Λάρσον που βοήθησε χθες με την ποιότητα του. Όταν βάζεις τέτοιους ποδοσφαιριστές, σε βοηθούν για να χτυπήσεις το παιχνίδι. Μετά το τέλος της περσινής σεζόν, συζητήσαμε με τον πρόεδρο και είδαμε τι δεν πήγε καλά. Είχαμε μια πολύ καλή μεταγραφή, τον Ρομπέρζ που επέστεψε στην ομάδα και έδωσε ποιότητα στην άμυνα. Ξεκινήσαμε στη συνέχεια να φτιάχνουμε την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Ο φετινός Απόλλωνας έχει ποιότητα. Όταν θα είναι φουλ, θα είναι θα έχει δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση. Θα πρέπει να δουλεύουμε σαν σύνολο. Είναι μια παράξενη χρονιά, βλέπουμε να βγαίνουν τραυματισμοί από το πουθενά. Έχουμε τώρα ένα δύσκολο παιχνίδι με ψηλές εντάσεις».
Για τους ποδοσφαιριστές που είναι τραυματίες: «Ο Γιαννιώτας και ο Αγκίρε θα βρίσκονται με την ομάδα για το παιχνίδι της Τετάρτης. Θα είναι μαζί μας. Οι υπόλοιποι (Γιούστε, Πέδρο, Χάμπος) είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα δούμε, μέρα με τη μέρα. Θα είναι μαζί μας στα πλέι οφ».
Για τον αγώνα με τη Λεχ Πόζναν: «Είναι πολύ δύσκολο. Είναι μια καλή ομάδα, πολύ γρήγορη με καλούς μεσοεπιθετικούς. Είναι μονός αγώνας και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».
Θα αλλάξετε το πλάνο σας; «Με τον ΟΦΗ, με ανησύχησε ο αγωνιστικός χώρος. Ήταν πολύ άσχημος και φοβόμασταν για κάποιους τραυματισμούς.  Καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση. Στον αυριανό αγώνα θα αντιμετωπίσουμε μια γρήγορη και ποιοτική ομάδα. Στο γήπεδο μας, είμαστε καλοί και ποιοτικοί. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα βρούμε».
Τι έπαιξε ρόλο και ήρθε η νίκη χθες; «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Φοβηθήκαμε το παιχνίδι και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Σιγά σιγά μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι και ήταν πολύ σημαντικό το δεύτερο γκολ που ήρθε μετά από δουλειά που έγινε στην προπόνηση. Το κάναμε στην προπόνηση και για αυτό το χάρηκαν οι ποδοσφαιριστές. Όταν πετυχαίνεις κάτι που δουλεύεις το χαίρεσαι. Ήταν το κλειδί του παιχνιδιού».
Για τον Δημητρίου: «Για αυτό βρίσκονται εκεί. Μπορείς να μην παίξεις ολόκληρη τη χρονιά και μετά να κληθείς να βγάλεις όλη τη χρονιά. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από τον προπονητή τερματοφυλάκων. Αυτό που έγινε δεν μας χαροποιεί. Έπρεπε να κλείσουμε τερματοφύλακα και ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας. Ο Δημήτρης δείχνει αυτοσυγκέντρωση. Δεν ήρθε για να είναι δεύτερος. Αν συνεχίσει με τους ρυθμούς που πάει θα κρατήσει τη θέση του. Υπάρχει συναγωνισμός και αυτός που κρίνω ότι είναι καλύτερος, αυτός θα παίζει».
Για τον Λάρσον και την ετοιμότητα του: «Είναι σε καλύτερη κατάσταση. Από δω και πέρα θα χτίσει, για να είναι έτοιμος και να δώσει περισσότερη ποιότητα».
Για τον Γκακπέ: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα χρειαστεί ένα 10ήμερο για να είναι πανέτοιμος να δώσει λύσεις».
Για τη σημασία των ευρωπαϊκών αγώνων: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις κυπριακές ομάδες. Είναι σημαντικό να έρχονται βαθμοί για να έχουμε δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε και εμείς να καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους».

 


btm