• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΛΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ: Τι είπε για πρόκριση, Μπεργκ, Ακιντόλα και Σιβού
21/09/2020 22:54

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Ομόνοιας Νεόφυτος Λάρκου μίλησε στην εκπομπή TOTAL GREEN.
Για την επιτυχία της Ομόνοιας να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο:
«Αν σταθούμε στην ιστορική πρόκριση, σημαδεύει όλους όσους είχαν συμμετοχή ανεξάρτητα αν ήταν στην κορυφή της πυραμίδας ή στο τέλος. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι ότι προσφέραμε χαρά στον κόσμο, κάτι που είχε μεγάλη  ανάγκη. Ζω στην Κύπρο, ξέρω τι συμβαίνει, το περιβάλλον και χαιρόμαστε που καταφέραμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να φτάσουμε κάπου που κι εμείς οι ίδιοι ονειρευτήκαμε αλλά ξέραμε ότι ήταν δύσκολο».
Για την διαχείριση της επιτυχίας: «Κάθε μέρα είναι άλλη μέρα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δεν σταματά ποτέ, που καθημερινά πρέπει να αγωνίζεσαι και να δείχνει ποιος είσαι, ειδικά σε  και ομάδα που πρέπει πάντα να κερδίζει. Η ομάδα άφησε πίσω την επιτυχία, υπάρχει εσωτερική διαχείριση για να γυρίζουμε σελίδα και να προχωράμε»
Θέσατε χρονοδιάγραμμα για να πετύχετε αυτό που πετύχατε; «Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας. Υπάρχει μια διαδικασία που θέλει χρόνο. Προερχόμασταν από ένα σημείο εκκίνησης 2 και 3 επίπεδα κάτω από αυτούς που πρωταγωνιστούσαν. Ένας ορίζοντας 3-5 χρόνια ίσως να ήταν φυσιολογικό, να φτάναμε εκεί με καλή παρουσία αλλά ίσως να μην το καταφέραμε. Το ότι το καταφέραμε νωρίς μας χαροποιεί περισσότερο. Θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε πλέον την ομάδα σε πρωταγωνιστικό επίπεδο».
Για την μεταγραφική περίοδο. Είστε ευχαριστημένος; Κάντε μας έναν απολογισμό: «Ήταν μια πολύ δύσκολη μεταγραφική περίοδος, η πιο δύσκολη που έζησα από τότε που είμαι στο ποδόσφαιρο για τους γνωστούς λόγους. Πανδημία, κάποια πρωταθλήματα τελείωναν 20 Ιουλίου, κάποια αργότερα. Το μεταγραφικό παράθυρο σε εμάς έκλεισε 15 Σεπτεμβρίου ενώ σε άλλες χώρες 5 Οκτωβρίου. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στα πλαίσια που κινείται η ομάδα μας, προϋπολογισμού, ισορροπίας στα αποδυτήρια και με επιλογές που πιστευτούμε ότι θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα μας. Ιδανικό δεν είναι αλλά είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτές τις συνθήκες».
Το ιδανικό θα ήταν να ερχόταν ο Ακιντόλα; «Όχι θα ήταν μια καλή προσθήκη. Το ότι επιμείναμε στον Ακιντόλα ήταν ότι ξέραμε τι μπορούσε να μας δώσει. Τώρα θα δούμε τον Ιανουάριο τις ανάγκες. Κάναμε ότι ήταν δυνατό από την πλευρά μας. Το γεγονός ότι το δικό μας μεταγραφικό παράθυρο έκλεισε νωρίτερα από άλλες χώρες δυσκόλεψε το έργο. Η προσθήκη Ασάντε θα μας δώσει αυτά που θέλουμε».
Τι θα δώσει στην ομάδα ο Σιβού; «Θα προσδώσει ποιότητα στην 11άδα και θα δώσει βάθος σε 2-3 ακόμα και 4 θέσεις. Πήραμε ένα παίκτη υψηλού επιπέδου, διεθνή Νιγηριανό που αν φτάσει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που ήταν πριν θα μας δώσει αυτά που προανέφερα»
Για τον Παναγιώτη Ζαχαρίου: «Να μην μπούμε σε ονοματολογία, να μείνουμε ως εδώ».
Για τον Μπεργκ που ήταν δική σας επιλογή: «Δεν ήταν δική μου επιλογή, είμαστε ομάδα που έχουμε ένα μηχανισμός 2-3 ανθρώπων που ασχολούμαστε με αυτά. Έγινε δουλειά με ψυχραιμία και το γεγονός ότι πέτυχε η επιλογή του προπονητή μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν φτάνει να επιλέξεις κάποιον αλλά να του δώσει αυτά που χρειάζεται. Να τον εντάξεις στην Κυπριακή πραγματικότητα, να καταλάβει ποιο είναι το επίπεδο. Να σα πω ένα περιστατικό ευχάριστο για εμένα και τον Σίμο. Παίξαμε το πρώτο φιλικό στην Πολωνία πέρσι με την Μπεϊτάρ. Χάσαμε 3-1 πανηγυρικά και αυτό βοήθησε σημαντικά ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι που έπρεπε να φτάσουμε. Όλα αυτά συμβάλουν στο να εντάξεις έναν νέο άνθρωπο σε μια νέα κοινωνία ποδοσφαίρου ώστε ο ίδιος να χτίσει μέσα από την δική του παρουσία στα πραγματικά δεδομένα».


btm