Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε στο Προεδρικό, υπό τον ΠτΔ, Νίκο Αναστασιάδη, μετά και την ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.
Ο Πρόεδρος παρακάθισε στη σύσκεψη στις 10.30 το πρωί μαζί με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, σε μία προσπάθεια να μελετηθεί η όλη κατάσταση.
Σε σχέση με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ότι τα μετρα που μέχρι στιγμής ίσχυαν μόνο σε Λεμεσό και Λευκωσία από αύριο το πρωί και για δύο εβδομάδες επεκτείνονται σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.
Εξάλλου, σε χώρους λιανικού εμπορίου, φαρμακεία κ.λπ. μεταξύ 8 και 9 το πρωί θα εξυπηρετούνται μόνο όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό αποφασίστηκε ότι από αύριο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι χώροι εστίασης μπορούν να λειτουργούν μέχρι 10.30 το βράδυ και η κυκλοφορία περιορίζεται μετά τις 11.30 το βράδυ. Ο Υπουργός διευκρίνισε εξάλλου, ότι ο περιορισμός στην κυκλοφορία αφορά σύσταση και ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ