• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΕΔΩ είναι Μοριάς
25/10/2020 18:20
ΕΔΩ είναι Μοριάς

Εδώ είναι… Μοριάς!

Με εφαλτήριο την απόρθητη -εδώ και 12 ματς (7-5-0)- έδρα του, ο Αστέρας Τρίπολης κάνει όνειρα ευρωπαϊκής εξόδου!

Η ομάδα του Ράσταβατς έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ (1-0 εντός) χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες στο 73’ και ανέβηκε στους 10 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές.

Τέταρτη διαδοχική αγωνιστική δίχως νίκη (0-2-2) για τους Κρητικούς, που πλήρωσαν την έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική ενέργεια κι έμειναν στους 6 πόντους.

Το ματς
Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο… ζωηρός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και απείλησε από νωρίς (4’), με τον Ριέρα να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ο Βάτερμαν μπλόκαρε εύκολα. Η πρώτη καλή στιγμή του ΟΦΗ ήρθε στο 9’, με τον Ναμπί να σουτάρει έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κόντραρε κι έφυγε δίπλα από το δοκάρι από του Παπαδόπουλου.

Τρία λεπτά αργότερα (12’), οι Κρητικοί είχαν μία ακόμα επικίνδυνη φάση, με τον Σαρδινέρο να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρε από καλό σημείο, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε.

Στην αμέσως επόμενη φάση (13’), οι Αρκάδες βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Ριέρα να σουτάρει από καλή θέση, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Το ματς είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν δίχως σκοπιμότητες.

Στο 24’, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Ναμπί να σουτάρει έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Μετά το πρώτο ημίωρο, έπεσε κάπως το τέμπο του αγώνα, με τον σοβαρό τραυματισμό του Ναμπί να «παγώνει» τους παρευρισκόμενους στο γήπεδο.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΟΦΗ, με τον αμαρκάριστο Διαμαντή να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε την ίδια… ζωντάνια, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να επιδίδονται σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 49’, οι Κρητικοί απείλησαν, με τον Ουές να επιχειρεί δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Από ‘κει και πέρα, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές προσπαθώντας να αλλάξουν λίγο τη ροή του αγώνα, κάτι που ευνόησε περισσότερο τον Αστέρα: στο 68’, ο Λουίς Φερνάντεθ μπήκε στη μικρή περιοχή, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει τον Βάτερμαν.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι βαδίζουμε προς μια… συμβιβαστική ισοπαλία, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 70’, με τον Σελίμοβιτς να γκρεμίζει τον Μπαράλες στην περιοχή του ΟΦΗ, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ. Ο Αργεντινός επιθετικός των Αρκάδων ευστόχησε από την άσπρη βούλα κι έγραψε το 1-0.

Στο 77’, ο Σελίμοβιτς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια απερίσκεπτη ενέργεια (σ.σ. έσπρωξε εκτός φάσης τον Μπαράλες) και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 87’: μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, ο Γρίβας σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι πάγωσαν το ρυθμό και υπερασπίστηκαν άριστα το προβάδισμά τους για να φτάσουν στο 2ο σερί τρίποντο (1-0).

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής – Μπ. Φερνάντεθ (53’ Μουνάφο), Βαλιέντε (69’ Ιγκλέσιας) – Σίτο (69’ Ρετζίς), Ριέρα (53’ Λ. Φερνάντεθ), Τιλίκα (90’ Γκόμες) – Μπαράλες

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν – Ουές, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (66’ Λυμπεράκης) – Μεγιάδο, Σακόρ – Στάρτζεον, Σαρδινέρο (84’ Γκαργκαλατζίδης), Ναμπί (38’ Μπαλογιάννης) – Γιάννου (66’ Γρίβας)


btm