Πέρασαν κιόλας 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και είναι ένα δείγμα ικανό να μας επιτρέψει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο έχει να κάνει με τους αριθμούς που λένε την αλήθεια από μόνοι τους και δεν χρειάζεται να κατατεθούν απόψεις. Και επειδή κοιτάζουμε τους αριθμούς και στην προκειμένη ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ του Απόλλωνα διαπιστώνουμε ότι η ομάδα του Σωφρόνη είναι πρώτη σε όλα, δεν υστερεί σε κάτι έναντι κάποιας ομάδας και γι’ αυτό βρίσκεται και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Πάμε να δούμε ποιες είναι οι πρωτιές του φετινού Απόλλωνα:
*Είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους βαθμούς (19) και γι αυτό βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τρεις βαθμούς περισσότερους από την 2η θέση.
*Είναι η ομάδα που διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 17 γκολ και θυμίζουμε ότι έχει και παιχνίδι στο χέρι.
*Είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα καθώς έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ.
*Είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Κατάφερε να νίκησε σε έξι παιχνίδια.
*Έχει τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες μαζί με τον Ολυμπιακό, τρεις στο σύνολο και ουσιαστικά είναι αλάνθαστος μακριά από το Τσίρειο ο Απόλλωνας.
*Είναι η ομάδα που μαζί με την Ομόνοια είναι οι μοναδικές χωρίς ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.
*Έχει τον πρώτο σκόρερ Νικολά Ντιγκινί στα πέντε γκολ. Και εδώ έχει «συγκάτοικο» την ΑΕΚ δια μέσου του Τρισκόφσκι ο οποίος επίσης πέτυχε πέντε γκολ.
Σε γενικότερη βάση η ομάδα είναι πιο ώριμη από ποτέ στην προσπάθεια να υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο, το μεγάλο απωθημένο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην παίζει το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που έπαιζε την σεζόν 2017-2018 (και ποια ομάδα το παίζει θα μου πείτε εν μέσω πανδημίας) αλλά από την προσέγγιση του κάθε αγώνα φαίνεται ότι ο τρόπος σκέψης έχει αλλάξει. Προέχει το αποτέλεσμα και μετά το θέαμα καθώς το θέαμα το είχε και σε προηγούμενα χρόνια και μάλιστα ξεχείλιζε αλλά στο τέλος μετρώντας τους βαθμούς δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν στον Απόλλωνα το πρωτάθλημα.

Χρίστος Χρίστου 

 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ