• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Κατακόρυφη η πρόοδος»! (ΒΙΝΤΕΟ)
28/10/2020 15:40
«Κατακόρυφη η πρόοδος»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ ενόψει του αυριανού αγώνα στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Αϊντχόφεν (22:00), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νορβηγού προπονητή:
Η αρχική τοποθέτηση:
«Είναι πολύ σημαντικό που θα ανταγωνιστούμε με τέτοιους αντίπαλους. Η Αϊντχόφεν είναι η πιο δυνατή ομάδα που θα παίξουμε μέχρι στιγμής».
Αν είναι ρεαλιστικός στόχος η Ομόνοια να πάρει το πρωτάθλημα και να προκριθεί στον όμιλο: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είναι μια καλή εμπειρία οι όμιλοι. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια βελτιωνόμαστε ως ομάδα γιατί παίζουμε με καλύτερες ομάδες. Είναι μια εμπειρία, μας βοηθούν στην ανάπτυξη της ομάδας όμως πρέπει να βρούμε την ισορροπία για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Κύπρο. Το να περάσουμε στους «32» είναι δύσκολο με αυτό τον όμιλο. Είναι ψηλό το επίπεδο. Όμως σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για πρόκριση. Το ποδόσφαιρο όμως είναι όμορφο άθλημα γιατί όλοι μπορούν να συμβούν. Ανυπομονούμε για τα παιχνίδια. Παίζουμε κόντρα σε καλύτερες ομάδες από εμάς. Στον όμιλο μας συμμετέχει ομάδα από την La Liga, η Αϊντχόφεν έχει… μέγεθος στην Ευρώπη. Αγοράζει ακριβούς ποδοσφαιριστές. Ακόμη και ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες».
Για την προσπάθεια για βαθμολογικό κέρδος: «Σε κάθε παιχνίδι, ασφαλώς, προσπαθούμε για τη νίκη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κερδίσεις όπως και να χάσεις. Θέλουμε να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για να παίξουμε κόντρα στην Αϊντχόφεν και να έχουμε πιθανότητες για νίκη. Ξέρουμε τις δυνατότητές τους, ξέρουμε πώς να παίξουμε για να τους αντιμετωπίσουμε αλλά είναι άλλο να το κάνεις στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος με τη νοοτροπία της ομάδας μας και την ανάπτυξη. Η Αϊντχόφεν είναι καλύτερη ομάδα και θα είναι δύσκολο».
Για τις διαφορές της φετινής Ομόνοιας με την περσινή: «Ήταν διαφορετικό το σημείο εκκίνησης, όμως το σημαντικό είναι πως η πρόοδος συνεχίζεται. Πριν έναν χρόνο ήταν σχεδόν όλα νέα στην ομάδα και αύριο παίζουμε με τον Αϊντχόφεν στους ομίλους, είναι κατακόρυφη η πρόοδος όμως θέλουμε να συνεχίσουμε. Αν παραμείνεις στάσιμος τότε σίγουρα θα κάνεις βήματα προς τα πίσω, θέλουμε να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Για τις διαφορές της φετινής ομάδας, υπάρχουν αρκετά παρόμοια στοιχεία και κάποιες διαφοροποιήσεις. Σχεδόν όλοι οι παίκτες παρέμειναν. Περισσότερο εστιάζω στην ανάπτυξη που έχει σημειωθεί σε αυτόν τον έναν χρόνο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από πέρσι. Η σύντομη απάντηση στο ερώτημα είναι πως είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρσι».
Για την απώλεια βαθμών με την ΕΝΠ: «Με την ΕΝΠ είχαμε αρκετούς επιθετικογενείς παίκτες μέσα στην ομάδα και ελπίζαμε να σκοράρουμε όμως αυτά συμβαίνουν. Όταν παίζεις δύο παιχνίδια σε μια εβδομάδα είναι δύσκολο να παίζουν οι ίδιοι παίκτες. Θα πρέπει να βρίσκουμε τη λύση και δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να το κάνουμε. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής ήταν καλά, μόνο με την Ένωση δεν καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Με ΑΕΚ και Πάφο πάλι είχαμε αλλαγές. Το θέμα είναι να βρεις τις ισορροπίες, κάποτε το καταφέρνεις κάποτε όχι. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Δεν περιμένουμε πως θα κερδίζουμε κάθε παιχνίδι όμως σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».
Αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα: «Όχι από ότι γνωρίζω δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, όλοι είναι εντάξει. Εύχομαι να μείνει αυτό γιατί θα χρειαστούν όλοι στη συνέχεια».
Για τις απουσίες της Αϊντχόφεν: «Δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστεί η PSV από τις απουσίες. Ίσως να δούμε διαφορετική ομάδα. Όμως το ρόστερ που ήρθε στην Κύπρο είναι πάρα πολύ καλό και αύριο στο γήπεδο θα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αυτό είναι το πλεονέκτημα όταν είσαι μια ομάδα όπως η Αϊντχόφεν. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς και ανυπομονούμε».
Για την απουσία του κόσμου: «Είναι δύσκολο για τους παίκτες να αγωνίζονται σε άδεια γήπεδα. Θα πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση και να προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε όσο μπορούμε να το απολαύσουμε με άδειο γήπεδο. Είναι λυπηρό, θα ήταν φανταστικό να υπάρχει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο η βοήθεια που θα έδινε στην ομάδα, θα ήταν και για τον ίδιο τον κόσμο μια μεγάλη εμπειρία. Είδαμε όλοι τι έγινε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα που βγήκαν όλοι έξω να πανηγυρίσουν. Ο κόσμος βοήθησε πέρσι την ομάδα και φέτος στα παιχνίδια που ήταν στο γήπεδο. Ανυπομονούμε για τη στιγμή που ο κόσμος θα βρεθεί ξανά στο γήπεδο».

Ο Μίχαλ Ντούρις εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές: «Είναι μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να πετύχουμε στη διοργάνωση. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι ευκαιρία για εμάς να έχουμε βαθμολογικό όφελος».
Για τα συναισθήματα των παικτών και πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζουν Ευρώπη με κυπριακό πρωτάθλημα: «Έχουμε ποιότητα και μπορούμε να κάνουμε αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οι παίκτες νιώθουν πάρα πολύ καλά πριν από αυτά τα παιχνίδια που μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνίζονται».


btm