• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πρόδρομος Πετρίδης για ΟΛΑ!
29/10/2020 21:53
Πρόδρομος Πετρίδης για ΟΛΑ!

Στην εκπομπή Χωρίς VAR στην Cablenet φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ

Ποιο είναι το πιο δύσκολο, το αγωνιστικό ή το οικονομικό; «Το ένα φέρνει το άλλο, το αγωνιστικό φέρνει το οικονομικό. Πρώτα από όλα πρέπει να διορθώσουμε το αγωνιστικό αν και σκεφτήκαμε κάποια πράγματα».

Είναι εφικτός ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος; «Βέβαιος είναι εφικτός ο στόχος για το 8ο συνεχόμενο. Είναι κρίσιμο το ματς του Σαββάτου γιατί παίζουμε με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα που είναι μακριά μας 11 βαθμούς. Με απώλεια θα δυσκολέψει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με μια νίκη πλησιάζουμε».

Τι έφταιξε, ο προπονητής; Κάτι άλλο; «Ο κ. Ουζουνίδης ήρθε τον Φεβρουάριο και δούλεψε με την ομάδα για τέσσερα ματς και στην συνέχει ήρθε η διακοπή.  Και μιας και μιλάμε για την διακοπή, να πούμε ότι το ΑΠΟΕΛ δεν ήταν φανατικός υποστηρικτής της διακοπής. Απλά δημιουργήθηκε ένα πρωτόκολλο το οποίο παρουσιάστηκε και αρνήθηκε η επιδημιολογική επιτροπή της Κυβέρνησης τις αλλαγές. Και βλέπουμε τώρα τα προβλήματα. Η μεταγραφική περίοδος ήταν δύσκολη και δεν μπορούσαμε να εντάξουμε στο ρόστερ παίκτες που ίσως να ήθελε ο προπονητής. Παρόλα αυτά ότι ζητήθηκε από τον προπονητή, το υλοποιήσαμε με το παραπάνω. Έγιναν αρκετές μεταγραφές, είναι μια καινούρια ομάδα που ακόμα και σήμερα δεν απέκτησε ομοιογένεια. Το ρόστερ είναι συμπληρωμένος εκτός σε μπακ απ στην θέση του αριστερού μπακ. Τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν με την μεταγραφή του Νικόλα Ιωάννου. Όταν χάλασε την πρώτη φορά στη Νότιγχαμ μας είπε ότι θέλει να μείνει. Μετά ήρθε νέα πρόταση και ο παίκτης ήθελε να πάει και ενώ η μεταγραφική περίοδος στην Κύπρο ολοκληρώθηκε».

Για τον Τάμαρι: «Εμείς του προτείναμε αύξηση απολαβών, ήταν ο μοναδικός στον οποίο το προτείναμε αυτό όμως επειδή ζούσα καθημερινά τον παίκτη έβλεπα ότι ήταν αλλού. Και παρά να τα χάσουμε όλα το επόμενο καλοκαίρι πήγε μεταγραφή»

Ποια ευθύνη καταλογίζετε στον Ουζουνίδη; «Εκείνο που ήθελε να βγει στο γήπεδο δεν έβγαινε. Σημαίνει ότι κάτι συνέβαινε, ήταν θέμα μεταδοτικότητας, θέμα πρακτικής ή κάτι άλλο».

Η σχέση του Ουζουνίδη με τους παίκτες: «Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην σχέση του με τους παίκτες, ούτε της διοίκησης με τον κ. ουζουνίδη».

Για την αλλαγή του προπονητή και αν καθυστερήσατε να το κάνετε; «Είμαι ο άνθρωπος που όταν βλέπω κάτι θα το αλλάξω αλλά για να το αλλάξω πρέπει να δω ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια. Πέραν την περίπτωση Κόρε δεν μετανιώνω για καμιά άλλη περίπτωση. Ελπίζω ότι και αυτή η αλλαγή θα φέρει αποτελέσματα για να πάρουμε ψυχολογία».

Δυσκολευτήκατε να τον αποδεσμεύσετε λόγω οικονομικού; «Προσπαθούμε σαν διοίκηση και το πετυχαίνουμε ώστε να υπάρχει ρήτρα αποδέσμευση στο συμβόλαιο, αυτό συνέβη και με τον κ. Ουζουνίδη όπου υπήρχε ρήτρα 30-25%. Ήταν ζήτημα μερικών λεπτών και σε πολύ καλό κλίμα η αποδέσμευση του κ. Ουζουνίδη».

Για το νέο προπονητή: « Μπορεί μέχρι το Σαββατοκύριακο να έχουμε απόφαση. Δεν θα είναι στον πάγκο, αλλά ίσως είναι στο γήπεδο με Απόλλωνα. Έχουμε ήδη ένα shortlist και ίσως μέχρι αργά απόψε να καταλήξουμε στους 2-3 επικρατέστερους».

Για το μοντέλο λειτουργίας του ΑΠΟΕΛ σε θέματα προγραμματισμού: «Πριν από 3-4 χρόνια θέσαμε το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Είχαμε τον Μαντούκα, τον Τέτι, τον Βας. Πως είναι δυνατό να επεμβαίνει ο πρόεδρος σε αυτούς τους τεχνικούς διευθυντές και να φέρνει τους δικούς του παίκτες; Έχουμε το οργανόγραμμα των σκάουτερ. Αυτή τη στιγμή είναι ο Λούκας Χατζηλούκας, ο Μοράις και ο βοηθός προπονητής του εκάστοτε προπονητή. Οποιαδήποτε περίοδο κι αν υπήρχε ο τεχνικός διευθυντής, η τελική απόφαση ήταν του προπονητή. Εμείς εμπλεκόμαστε όταν υπάρχει το οικονομικό. Από εκεί και πέρα λέμε στον προπονητή ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε ή δεν μπορούμε».

Για τα όσα ακούγονται για την συνεργασία με συγκεκριμένο ατζέντη: «Τη σεζόν 2011-12 ο ΑΠΟΕΛ πήγε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνη τη χρονιά ο συγκεκριμένος είχε εφτά παίκτες στον ΑΠΟΕΛ. Φέτος κάναμε 15-16 μεταγραφές και με τις 9 δεν έχει καμία σχέση ο συγκεκριμένος ατζέντη. Θέλω να το τονίσω αυτό και να το ξεκαθαρίσω. Όσο αφορά τις άλλες του Νουχίου, Νσούε, Αρτούρ οι δυο είναι με μάνατζερ του εξωτερικού που ίσως συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο στην Κύπρο. Ο ίδιος ο Βασκονσέλος ήρθε στην Κύπρο και έφερε τους ποδοσφαιριστές. Ο Νσούε ναι μεν τη πρώτη φορά είχε εμπλοκή μέσω τρίτου ο συγκεκριμένος μάνατζερ, αλλά τώρα είναι μέσω  του δικηγόρου του που είχαμε και μια δικαστική υπόθεση όταν διακόψαμε το συμβόλαιο του. Δεν ευσταθούν όσα λέγονται και μπορώ να σας το αποδείξω με τις συμφωνίες που έχουμε με τους ατζέντηδες για τις πληρωμές τους, με ποιους έχουμε συναλλαγές».

Για το χρέος του ΑΠΟΕΛ: «Το 2013 πριν αναλάβω, όλοι θυμόμαστε πως ο ΑΠΟΕΛ πέρασε στους ομίλους με το μπαλάκι. Αναλαμβάνοντας το 2013 τον Δεκέμβριο, αναλάβαμε πεντέμισι εκατομμύρια χρέος στον φόρο και περίπου 2,5 εκατομμύρια ελλειμματικό τρέχον προϋπολογισμό. Με τις ενέργειες του συμβουλίου καλύψαμε τα 2μισι εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα προχωρήσαμε χρονιά με χρονιά με αρκετούς ψηλούς προϋπολογισμούς. Είχαμε πει σε μια γενική συνέλευση ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα αποκλεισμό από ομίλους. Δεν χρωστάμε σε κανένα, σε κανένα ποδοσφαιριστή και σε κανένα υπάλληλο. Έχουμε τη συμφωνία με το κράτος. Το 5μισι εκατομμύρια του 2013 σήμερα είναι περίπου 8 εκατομμύρια. Το έλλειμμα το φετινό είναι αρκετά μεγάλο. Αν το 2013 ήταν δυόμισι, φέτος θα είναι περίπου το διπλάσιο. Είμαστε σε επαφές είτε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από κάποιους επενδυτές, είτε με δανεισμό για να ανταποκριθούμε στα τρέχοντα έξοδα. Δεν μιλάω για δάνειο από τράπεζα. Υπάρχει και άλλη επιλογή με μεγαλομέτοχο που να έχει το πλειοψηφικό πακέτο. Έτσι είναι τώρα η Ομόνοια, η Ανόρθωση… Υπάρχει το ενδιαφέρον από κάποιες σοβαρές κατευθύνσεις. Εννοείται ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα πάει στην Γενική Συνέλευση. Δεν είμαι πολύ ζεστός σε αυτό το θέμα για να είμαι ξεκάθαρος».

Αν το ΑΠΟΕΛ έπρεπε να έχει απόθεμα μετά τις τόσες επιτυχίες και τα λεφτά που μπήκαν στα ταμεία: «Δεν μπορείς να έχεις απόθεμα. Όποιος μπορεί να το κάνει, του παραχωρώ τη θέση μου. Για να έχεις στόχους στην Ευρώπη και να κατακτάς το πρωτάθλημα, πρέπει να κάνεις τον ανάλογο προϋπολογισμό».

Πόσα δαπάνησαν σε αποζημιώσεις τα τελευταία δύο χρόνια: «Είναι 1,2 οι αποπληρωμές από παίκτες και προπονητές που έφυγαν τα τελευταία δύο χρόνια».

Για τα όσα του καταλογίζουν οι οπαδοί: «Έχουμε κάνει λάθη είναι αλήθεια. Ότι και να κάνω κάποιοι πάντα θα με κατηγορούν. Είναι γελοίο να λέγεται ότι μαγειρεύονται οι οικονομικές καταστάσεις. Οι Ελεγκτικοί οίκοι ελέγχονται από την Ευρωπαϊκά Ένωση. Είναι αρλούμπες και με λυπούν. Δεν δέχομαι λασπολογία. Εγώ και η οικογένειά μου ξέρουμε τι έχω προσφέρει στο ΑΠΟΕΛ και από οικονομικής πλευράς και από θυσίες. Μπορούν να ρωτήσουν σε τράπεζες πόσα έχασα εγώ. Προκαλώ όποιος θέλει να έρθει στην εταιρεία και να πάρει όποια πληροφορία θέλει. Πρώτα διάβασε και μετά να γράψεις. Αυτή είναι η στεναχώρια μου».

Αν σκέφτηκε να παραιτηθεί: «Όχι γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου να φύγω όταν το καράβι έχει φουρτούνα και ο ΑΠΟΕΛ τώρα περνά δύσκολα. Θέλω να καλέσω τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να σταθεί δίπλα μας. ΑΠΟΕΛ ενωμένο ποτέ νικημένο. Αυτό λέω σε όλους. Ο εμφύλιος ποτέ δεν μας οδήγησε πουθενά».


btm