• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Κρίμα… Λύγισε στο 90+2 η Ομόνοια
30/10/2020 00:00
Κρίμα… Λύγισε στο 90+2 η Ομόνοια

Μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Ομόνοια κρατούσε στα χέρια της άλλη μια ισοπαλία στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ αλλά λύγισε στην ασφυκτική πίεση που έβαλε η Αϊντχόφεν η οποία με δυο γκολ του αρχηγού της Μάλεν έφυγε με διπλό 2-1 από το ΓΣΠ και την πρώτη νίκη στον όμιλο.
Έβαλε γκολάρα ο Γκόμεθ με την οποία έγραψε ιστορία μιας και πέτυχε το πιο μακρινό γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης το οποίο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει βαθμολογικό κέρδος στην ομάδα του.
Το ματς…
Με καλό ρυθμό άρχισε το παιχνίδι, με την Ομόνοια να μπαίνει διαφορετικά στο παιχνίδι σε σχέση με το ματς στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό, είχαν 2-3 προϋποθέσεις με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Ντούρις. Οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να ισορροπήσουν, σε ένα παιχνίδι το οποίο φαινόταν ότι θα κυλούσε χωρίς πολλές φάσεις. Παρόλα αυτά δύο από τις τελικές του α΄ μέρος, μία για κάθε ομάδα κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ της Ομόνοιας μάλλον θα είναι το κορυφαίο στην 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ καθώς από εκεί που δεν το περίμενε κανείς ο Γκόμεθ έστειλε συστημένη την μπάλα στα δίχτυα με φάουλ πίσω από τα 56 μέτρα στο 29΄… είναι το πιο μακρινό γκολ στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ομόνοια το πάλεψε για να κατηφορίσει με προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό καθώς στο 40΄ σε μια φάση που ξεδιπλώθηκε όμορφα η Αϊντχόφεν τελικός αποδέκτης ήταν ο Μάλεν ο οποίος με προβολή έφερε το ματς στα. Δεν βρήκε στόχο η κεφαλιά του Ντούρις στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-1 στα αποδυτήρια.
Ο Ντούρις έχασε απίστευτη ευκαιρία με το… καλημέρα της επανάληψης για να βάλει μπροστά την Ομόνοια αλλά στην πορεία πήγαιναν εναλλάξ οι καλές φάσεις. Οι αμυντικοί της Ομόνοιας σταμάτησαν το σουτ του Μάλεν μέσα από την περιοχή για να ακολουθήσει νέα ευκαιρία του Ντούρις. Στο 72΄ έπρεπε ο Λούφτνερ να λειτουργήσει σαν από μηχανής Θεός για να διατηρηθεί το 1-1 καθώς το σουτ του Ιτιχάρεν από πολύ πήγαινε προς τα δίχτυα και ο Τσέχος έπεσε με αυτοθυσία και έδιωξε σε κόρνερ. Οι Ολλανδοί έβαλαν ασφυκτική πίεση, ο Φαμπιάνο έλκανε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις αλλά η… Τρίτη ήταν και φαρμακερή, ο Μάλεν σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα και η Αϊντχόφεν έφυγε με μεγάλο διπλό..

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέζιακς, Γκόμεθ, Γκόμες, Τζιωνής, Μποτεάκ (90+3΄ Κούσουλος), Παπουλής (80΄ Ασάντε), Ντούρις (80΄ Κακουλλής)
Στον πάγκο: Παναγή, Κυριακίδης, Σέχου, Κίκο, Σενέ, Παναγιώτου, Μαυρίας, Τιάγκο, Λοίζου

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μβογκό, Χέντριξ, Τέζε, Μποσκαλί, Μαξ, Σανγκαρέ, Γκέτσε, Τόμας, Ιχατάρεν, Μαντουέκε (83΄ Φάιν), Μάλεν
Στον πάγκο: Ούνεστραλ, Μιούλερ,  Τζούνιορ, Λεντέσμα, Λουίς Φελίπε, Κιόγιο, Σαιμπάρι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκόμεθ, Ασάντε/Τόμας, Τέζε, Φάιν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντονάτας Ρούμσας (Ράντιους, Σουζιεντέλις) Σιμένας

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Απειλεί η Ομόνοια. Ο Λέζιακς έκανε την μακρινή μπαλιά, ο Ντούρις έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μβογκό έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα.
11΄ Ο Μποτεάκ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και έφυγε κόρνερ.
15΄ Ευκαιρία για την Αϊντχόφεν. Ο Μανουέκε πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το πλασέ αλλά ο Λανγκ έβαλε την προβολή και σταμάτησε την πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε στα χέρια του Φαμπιάνο.
22΄ Σουτ του Σανγκαρέ, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
29΄ 1-0. Γκολάρα από την Ομόνοια. Πίσω από το κέντρο ο Γκόμεθ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ που κέρδισε ο Τζιωνής την στιγμή που όλοι ήταν ανέτοιμοι και η μπάλα πήγε κατευθείαν στα δίχτυα του Μβογκό.
40΄ 1-1. Ισοφαρίζει η Αϊντχόφεν. Ξεδιπλώθηκε ωραία η Αϊντχόφεν από αριστερά. Ο Μαντουέκε  βρήκε ωραία τον Μάλεν ο οποίος με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
48΄Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Μποσκαλί έδωσε στον Μβογκό, ο Παπουλής έβαλε πίεση η μπάλα κατέληξε στον Ντούρις ο οποίος από κοντά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
66΄ Ο Μάλεν έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά οι αμυντικοί της Ομόνοιας έβαλαν την κόντρα και έφυγε ο κίνδυνος.
70΄ Συρτό φάουλ του Παπουλή, ο Ντούρις από κοντά έκανε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
72΄ Ιταχάρεν από κοντά έκανε το σουτ αλλά ο Λούφτνερ σαν από μηχανής Θεός έπεσε και έβαλε την προβολή σε κόρνερ.
85΄ Εντυπωσιακή απόκρουση του Φαμπιάνο στο σουτ του Μάλεν.
90+1΄ Νέα εξαιρετική απόκορυση του Φαμπιάνο στο σουτ του Γκέτσε.
90+2΄ 1-2. Ο Τόμας με την βοήθεια κόντρας έδωσε στον Μάλεν ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


btm