• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο ΜακΚόλουμ άνοιξε… λογαριασμό στο ντεμπούτο του!
30/10/2020 21:19
Ο ΜακΚόλουμ άνοιξε… λογαριασμό στο ντεμπούτο του!

Ύστερα από πέντε σερί ήττες στο ξεκίνημα της EuroLeague η Χίμκι κατάφερε να σημειώσει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση και αυτό χάρη στο επιθετικό κρεσέντο του Έρικ Μακ Κόλουμ στην τελευταία περίοδο.

Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στη φετινή EuroLeague και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αποδείχθηκε υπέρ του… δέοντος, καταλυτική! Αν και και στο 31′ ο Ερυθρός Αστέρας είχε το πάνω χέρι έχοντας προηγηθεί με 60-58, ο Μακ Κόλουμ πέτυχε 14 από τους επόμενους 19 πόντους της Χίμκι, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 19-6 και να προηγηθεί με 77-66!

Κάπου εκεί άρχισαν να πέφτουν και οι τίτλοι τέλος του ματς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ουόλντεν, ο οποίος με μακρινά σουτ προσπάθησε να κρατήσει τον Ερυθρό Αστέρα στο ματς. Όμως ο φοβερός Μακ Κόλουμ ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του αφού τελείωσε το ματς έχοντας 23 πόντους (οι 16 εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο) με 3/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 23:50 λεπτά συμμετοχής.

Το ματς

Αρκετά κλειστό ήταν το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, έχοντας μάλιστα, αρκετά καλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς. Από τη μία, ο Αλεξέι Σβεντ έκανε… ό,τι ήθελε στο παρκέ (11 πόντοι, 9 ασίστ, 3 ριμπάουντ) στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από την άλλη οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έβρισκαν λύσεις έξω από τα 6.75 μέτρα (5/10 τρίποντα στο πρώτο μισό του ματς). Οι Λόιντ (9π.) και Ρότσεστι (7π.) αποτελούσαν τις απειλές για το καλάθι της Χίμκι, η οποία ωστόσο έλεγξε καλύτερα το παιχνίδι στο β’ δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 25-18 προηγήθηκε με 44-40 στο ημίχρονο.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, αφού οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, χωρίς να μπορέσει κάποια από τις δύο να πάρει κάποια διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 30′ το σκορ ήταν 58-57 για λογαριασμό των γηπεδούχων, αλλά μετά από ένα τρίποντο του Τζόνι Ο’ Μπράιαντ για το 58-60 η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Χίμκι! Εκείνος που ανέλαβε δράση ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ ο οποίος άρχισε να σημειώνει το ένα καλάθι μετά το άλλο! Αρχικά η ρωσική ομάδα πραγματοποίησε σερί 10-0 για το 68-60 ενώ στη συνέχεια η διαφορά έφτασε τους 11 πόντους (77-66) με αποτέλεσμα να… πέσουν και οι τίτλοι τέλους του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μπόρεσε να πάρει τα ριμπάουντ στην τελευταία περίοδο, να ανεβάσει ένταση στην άμυνα και να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο για το εύκολο καλάθι στο transition. Επιπλέον στο τελευταίο δεκάλεπτο η Χίμκι ήταν και ιδιαίτερα εύστοχη στα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Έρικ Μακ Κόλουμ ήταν εκείνος που υπέγραψε τη νίκη της Χίμκι σημειώνοντας 16 από τους 23 πόντους του (3/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5/6 βολές) στην τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αλεξέι Σβεντ δεν… πήρε φωτιά όπως στα άλλα ματς ωστόσο έφτασε σε ένα χρήσιμο double-double με 15 πόντους και 12 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς έμεινε στο «μηδέν» σε 17 λεπτά συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η τελευταία περίοδος και το επιμέρους 19-6 που έκανε η Χίμκι με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 77-66.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα του Εμάνουελ Τέρι στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι την αστοχία στα τρίποντα για 3 δεκάλεπτα, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας την αστοχία στα δίποντα (46%)

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 44-40, 58-57, 83-77


btm