03/11/2020 12:27 3521 Views

Πιθανόν, να είναι η ομάδα που έχει εισπράξει τα περισσότερα μπράβο. Και όχι άδικα. Το δείχνει με την αγωνιστική του παρουσία, ο νέος Ολυμπιακός Λευκωσίας. Κυριολεκτικά νέος σαν ομάδα, νέος και σε οργάνωση. Από την 1η αγωνιστική, φάνηκε πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι.
Θυμίζω. Ηττήθηκε από την ΑΕΛ στο Μακάρειο αλλά αναγνωρίστηκε απ ’όσους είδαν το ματς ότι έφυγε με άδικο αποτέλεσμα από το γήπεδο. Ηττήθηκε συμπωματικά από τη Δόξα, πάλι στο Μακάρειο. Ηττήθηκε στη συνέχεια δίκαια από την Ανόρθωση και ακολούθησε η πλέον άδικη του ήττα ξανά στο Μακάρειο από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.
Ακόμα και στις ήττες, διέκρινε κανείς πόσο μεγάλη πρόοδο, έκανε ο Ολυμπιακός. Πόσο καλό ποδόσφαιρο παίζει και ότι είναι μία ομάδα του προπονητή. Ναι, δείχνει και είναι σε τακτική πολύ σωστά καλουπωμένη με τη σφραγίδα του κυρίου Γιάννη Πετράκη.|
Όταν αποχώρησε ο Πάμπος Χριστοδούλου, επικρατούσε και κυριαρχούσε μουρμούρα. Ότι λανθασμένα δεν έμεινε ο Κύπριος προπονητής. Ο οποίος είναι αλήθεια ότι έφτιαξε πέρσι ένα επίσης σφριγηλό σύνολο που έπαιξε σε πολλά παιχνίδια καλό ποδόσφαιρο.
Ήρθε όμως ο κύριος Γιάννης Πετράκης. Ο Κρητικός κόουτς που όπως φαίνεται, παραδίδει μαθήματα τακτικής και γενικότερης συμπεριφοράς.
Ίσως να είναι πολύ νωρίς να κριθεί μία ομάδα. Υπάρχει όμως για τον Ολυμπιακό, ένα δείγμα 9 αγώνων, διά μέσω του οποίου κρίνω ορθό και σκόπιμο να εμβαθύνω την κρίση και γενικότερη κριτική μου.
Ο Γιάννης Πετράκης επέβαλε (με τον σωστό τρόπο) τη δική του φιλοσοφία. Παρόλο ότι είχε μεγάλη πίεση το καλοκαίρι για το πως πρέπει να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός, έκανε αυτό που ο ίδιος πίστευε σαν πιο ορθό.
Οργάνωσε το ρόστερ κατά τρόπο τέτοιο που μαζί με την πολύ καλή ποιότητα των παικτών, έριξε σημαντικά το μπάτζετ.
Έψαξα το θέμα. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει μηναίο μισθολόγιο 110 χιλιάδες ευρώ. Πέρσι ήταν στις 170 χιλιάδες ευρώ και γενικά το μπάτζετ (πέρσι) ξεπέρασε τα 2 εκ ευρω ενώ φέτος θα κυμαίνεται από 1.3 εκ -1.6 εκ συνολικά.
Επιπλέον λόγος, ώστε να είναι ακόμα πιο χαρούμενοι οι διοικούντες την ομάδα. Μπορούν και πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους καλύπτοντας με τη μείωση του μπάτζετ τα μειωμένα σε σχέση με πέρσι έσοδα που έχουν.
Οι διοικούντες, έχουν να λένε τα καλύτερα για τον προπονητή όπως επίσης και γενικότερα για το κλίμα που κυριαρχεί στην ομάδα.
Χαίρεσαι να πηγαίνεις στην προπόνηση, είναι η απάντηση που δίνουν οι ποδοσφαιριστές όταν συζητάς μαζί τους για το καθεστώς που επικρατεί.
Αποθεώνουν και σέβονται τον προπονητή τους, τον οποίο αποκαλούν δάσκαλο και το λένε ακόμα και όσοι δεν παίρνουν φανέλα βασικού.
Κάπως έτσι είναι το αγωνιστικό σκηνικό και η όλη οργάνωση που διακρίνει τον φετινό Ολυμπιακό Λευκωσίας.
Αν τώρα, θα μπορέσει να αντέξει μέχρι τέλους αυτή η εξαιρετική αγωνιστική παρουσία, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι εύκολη η απάντηση.
Η τελευταία νίκη επί της Ομόνοιας θεωρώ όμως ότι είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ο Ολυμπιακός νίκησε μεν, μία μεγαλύτερη ομάδα που είχε βασικές ελλείψεις, αλλά θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί και με την παράμετρο των απουσιών που είχε ο Γιάννης Πετράκης.
Ο Φαν Κέσελ, ο Σαντάνα και ο Σάλι, είναι της βασικής 11άδας. Έφυγε και ο Ζαχαρίου που είναι με τη σειρά του σπουδαία μονάδα, αλλά βρέθηκαν οι εναλλακτικές επιλογές και ήρθε το σπουδαίο από κάθε άποψη, αποτέλεσμα.
Υ.Γ Το καλύτερο που έχουν να κάνουν, όσοι εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό στα Μ.Μ.Ε είναι να ακολουθήσουν κατά γράμμα την ταπεινότητα που κυριαρχεί στις δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Πετράκη.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ