• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Εμπόδια στο έργο μου» (το Ανόρθωση-Απόλλων και οι καταγγελίες Παπασταύρου)
20/11/2020 13:35

Το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Χάρης Σαββίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0.
Για τις δηλώσεις του προέδρου της Ανόρθωσης Ευγένιου Χαμπουλλά που μίλησε για μια τελειωμένη Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού:
«Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Χαμπουλλά. Αντιλαμβάνομαι ότι οι δηλώσεις του έχουν να κάνουν με τις παραιτήσεις των τριών μελών που καθιστούν την επιτροπή ανενεργή σε ότι αφορά τις αποφάσεις που καλείται να πάρει. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει να κάνει και με το κύρος της επιτροπής. Δεν θέλω να τοποθετηθώ για τους χαρακτηρισμούς, ο καθένας κρίνει όπως θέλει».
Για την υπόθεση του Ανόρθωση-Απόλλωνας: «Είχα την ευθύνη σαν ερευνών λειτουργός, εγώ συνέταξα και το πόρισμα. Αν αποταθείτε και στον κ. Χαμπουλλά θα σας το ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ότι καμιά ομάδα δεν έχει θέμα ή πρόβλημα ή παράπονο όταν γίνονται έρευνες. Με την έρευνα και με την δουλειά την δική μου προσωπικά δεν έχω καταλάβει να υπάρχει πρόβλημα από τον κ. Χαμπουλλά ή από κανέναν άλλο. Το συνδέει με το ζήτημα των δημόσιων δηλώσεων».
Θεωρείται ότι θα μπορούσατε να χειριστείτε διαφορετικά την υπόθεση όσον αφορά αυτά που έβγαιναν προς τα έξω; «Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική και με καθαρότητα και υπευθυνότητα να δούμε τα λάθη που έγιναν. Στο τέλος της ημέρας το αν έχει διαπράξει λάθη ο οποιοσδήποτε από εμάς ή η Επιτροπή είναι το ένα ζητούμενο. Από την άλλη θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνει και μια γενικότερη θεώρηση της κατάστασης στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και αυτοί οι οποίοι διατείνονται ότι είναι αρωγοί στο έργο της Επιτροπής να το πράξουν. Εγώ δεν είδα μέχρι σήμερα κάποια αρωγή. Το αντίθετο, νιώθω ότι έχω εμπόδια. Δεν είναι θέμα να βρεις ανοικτή πόρτα, είναι θέμα υποχρέωσης σε αυτόν που απευθύνεσαι να σου διαβιβάσουν τις πληροφορίες που ζήτησα και δεν το λέω εγώ αλλά ο νόμος. Υπάρχουν φορείς που κάνοντας την δικιά τους αυτοκριτική θα έπρεπε να νιώθουν διπλά την υποχρέωση να συνδράμουν ώστε πραγματικά να βοηθήσουν στην προσπάθεια κάθαρσης που γίνεται».
Ως έχει η Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι; «Σε ότι αφορά την σύσταση της και το νομικό κομμάτι λήψης αποφάσεων δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχει απαιτούμενη απαρτία από το νόμο. Σε ότι αφορά το κομμάτι των ερευνών, σε επίπεδο διεκπεραίωσης έρευνας, λήψης καταθέσεων και συλλογής στοιχείων η κατάσταση διασώζεται γιατί ο ερευνών λειτουργός έχει τις εξουσίες που έχει η Επιτροπή για να συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες και αυτό κάνω όσο μόνος και αν έχω μείνει για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία και όταν και εφόσον προκύψουν αποφάσεις για τα πρόσωπα της επιτροπής να υπάρχει υλικό για να αξιοποιηθεί».
Έχετε ενημέρωση για το αν θα προστεθούν άτομα στην Επιτροπή ή αν θα δημιουργηθεί μια νέα Επιτροπή; «Δεν έχω καμιά πληροφόρηση πέραν του ότι είναι εις γνώση του προβλήματος η Κυβέρνηση και υπάρχει η βούληση να βρεθεί λύση».
Πέραν από το Ανόρθωση-Απόλλωνας είναι και οι καταγγελίες του προέδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου: «Πέραν από το Ανόρθωση-Απόλλωνας, το υλικό της κατάθεσης Σταύρου Παπασταύρου συνεχίζεται. Αξιοποιείται αυτό το υλικό. Ένα μέρος αξιοποιήθηκε αλλά χρίζει επιμέρους ερευνών και αυτό γίνεται. Δεν είναι μόνο αυτά, είναι οι κόκκινοι φάκελοι, τα φιλικά του καλοκαιριού και άλλα πολλά, καταγγελίες που είναι σε στάδιο διερεύνησης».
Γενικότερα για το έργο της Επιτροπής και τις δυσκολίες: «Ελπίζω η μαυρίλα που έχω δει να μην εκτείνεται σε ολόκληρο τον αθλητισμό. Είναι διαφορετικό να είσαι απλός φίλαθλος και διαφορετικό να είσαι στην πλευρά που όλα αυτά αρχίζουν να στοιχειοθετούνται και να περνούν σε επίπεδο τεκμηρίωσης».

 


btm