Ήρθαν για να μείνουν οι εξετάσεις με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με το ενδεχόμενο να σταματήσει η επαλήθευση των θετικών κρουσμάτων μέσω της μεθόδου pcr να είναι ορατός.

Τα rapid τεστ έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των επιδημιολόγων αφού δίνουν γρήγορα αποτέλεσμα για μεγάλη μάζα πληθυσμού ενώ έχουν φανεί αξιόπιστα και στην επαλήθευση μέσω της μεθόδου pcr.

«Αν είναι πάνω από 95% δεν χρειάζεται επιβεβαίωση είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς να περιμένουμε επιβεβαίωση από pcr»

Μάλιστα ο Λεόντιος Κωστρίκκης μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του OMEGA ανέφερε ότι η ορθή χρήση των rapid test μπορεί να αποτελέσει και υποκατάστατο των lockdown.

«Ίσως ο συνδυασμός αυτής της δύναμης των μεγάλων αριθμών τεστ μαζί με τη χρήση της μάσκας, αντικαταστήσουν στη συνέχεια και το οποιοδήποτε lockdown»

Για να σταματήσει η επαλήθευση των ελέγχων με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου πρέπει να πρώτα να επιβεβαιωθεί μεγάλος αριθμός θετικών διαγνώσεων ενώ καθοριστική θα είναι και η οδηγία που θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντως πολλά είναι τα κράτη που έχουν τερματίσει αυτή την πρακτική.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ RAPID TEST ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ

Την ίδια ώρα οι Κύπριοι φαίνεται να εμπιστεύονται τα rapid test κάτι που αποδεικνύεται από την προσέλευση στους χώρους δωρεάν δειγματοληψίας.

Οι μαζικές δειγματοληψίες με την μέθοδο ταχείας ανίχευσης αντιγόνου συνεχίστηκαν και σήμερα με τον κόσμο να προσέρχεται μαζικά για άλλη μια φορά για να κάνει την εξέταση.

«Είμαστε ευχαριστημένοι έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση από το προσωπικό είναι άψογοι εφερθήκαν μας πολύ καλά αλλά έχει πάρα πολύ κόσμο»

«Δεν ήταν πολύ η αναμονή μας, είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε και δεν θα παραπονεθούμε τωρά»

Το Υπουργείο Υγείας έχει ρίξει τα rapid test στην μάχη για αποφυγή της διασποράς του ιου μέσα στις κλειστές δομές. Ήδη από χθες ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε στρατόπεδα και θα ακολουθήσουν και σε άλλες κλειστές δομές όπως οίκους ευγηρείας και σχολεία.

Εξάλλου σήμερα συνεχίστηκαν και οι δωρεάν μοριακοί ελέγχοι για τους εργαζόμενους που δικαιούνται κατ` εξαίρεση μετακίνηση από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου χωρίς να παρατηρηθούν οποιαδήποτε προβλήματα


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ