• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Καθάρισε ο VARεμένος Παναθηναϊκός!
29/11/2020 16:59

Χωρίς να «μαγέψει» αλλά σαφώς πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Παναιτωλικού σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 10η αγωνιστική της Super League 1, επιστρέφοντας έτσι μετά από δύο σερί ήττες στις επιτυχίες, που… τόσο χρειαζόταν.

Οι «πράσινοι» κατάφερα να «κλειδώσουν» ουσιαστικά το «τρίποντο» από το πρώτο 45λεπτο κιόλας, διάστημα στο οποίο πέτυχαν ένα γκολ που μέτρησε, με τον Μακέντα στο 19’, ένα που δεν μέτρησε με τον Αϊτόρ στο 10ο λεπτό ενώ ήρθε και το αυτογκόλ του Λιάβα στο 43’ για να… απλοποιήσει τα πράγματα.

Στην επανάληψη, μάλιστα, υπήρξαν άλλα δύο τέρματα του Παναθηναϊκού τα οποία -όπως και το πρώτο- σωστά δεν μέτρησαν, στις προσπάθειες των Αϊτόρ και Μαουρίσιο στο 49ο και στο 75ο λεπτό αντίστοιχα. Για να έρθει η μείωση του σκορ με πέναλτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μεντόσα…

Ξεχώρισε στο ντεμπούτο του ως βασικός ο Βιγιαφάνιες, στους διακριθέντες για τους νικητές συγκαταλέγονται οι Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος και Αϊτόρ, ενώ στα αξιοσημείωτα και η επιστροφή του Μπουζούκη, που μπήκε αλλαγή στο τέλος.

Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα άτολμοι, έχοντας την δικαιολογία του νέου προπονητή και κάποιων απουσιών, χωρίς να απειλήσουν καθόλου την εστία του Διούδη, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Αζάντι στο 9’.

Πώς ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με το… κλασικό πλέον 4-4-1-1, δηλαδή με τον Διούδη στο τέρμα, τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ζαγαρίτη τετράδα στα μετόπισθεν, ενώ Αλεξανδρόπουλος και Μαουρίσιο ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ στα δύο «φτερά» και τον Καρλίτος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μακέντα.

Ο Παναιτωλικός από την άλλη αγωνίστηκε κι αυτός με 4-2-3-1 και τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανακάκη, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Ντάλσιο σε ευθεία στην άμυνα, ενώ Τσιγγάρας και Ντίας αγωνίστηκαν ως «κόφτες», με τους Γιακόλις-Αριγίμπι στα άκρα και τον Μάζουρεκ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αζάντι, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν με εμφανή διάθεση αφενός να πιέσουν ψηλά κι αφετέρου να επιτεθούν από τον άξονα, με τον Αλεξανδρόπουλο να «σκουπίζει» και τους Μαουρίσιο-Βιγιαφάνιες να… κάνουν παιχνίδι.

Μάλιστα, ο Λάζλο Μπόλονι φρόντισε να αλλάξει πλευρές στον δεύτερο με τον Αϊτόρ, προτού ο Αργεντινός «μονιμοποιηθεί» ως δεκάρι, θέλοντας να βρει καλύτερη ανάπτυξη για την ομάδα του, που δυσκολεύθηκε από την ιδιαίτερη προσήλωση του αντιπάλου της στα μετόπισθεν.

Αντιθέτως, ήταν ο Παναιτωλικός εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, με την σέντρα του Τζανακάκη και τον Αζαντί να πηδάει μόνος ανάμεσα σε Σένκεφελντ και Πούγγουρα, αλλά την κεφαλιά του να είναι άστοχη, μόλις στο 9’…

Τελικά, αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε το… 1-0. Αρχικά με τον Αϊτόρ να εκμεταλλεύεται την κάθετη μπαλιά του Βιγιαφάνιες και να νικάει τον Κνετ, αλλά το γκολ του Ισπανού εξτρέμ του Παναθηναϊκού, στην αμέσως επόμενη φάση, να μην μετράει με την χρήση VAR.

Κάτι που δεν συνέβη ωστόσο στην περίπτωση του Μακέντα, εννιά λεπτά αργότερα, όταν ο Σάντσες έκανε μια ωραία διαγώνια μπαλιά από τα δεξιά για το δεύτερο δοκάρι και τον Ιταλό επιθετικό να ανοίγει το σκορ για το «τριφύλλι»!

Από εκεί κι έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε… κατακόρυφα, με τον Παναθηναϊκό να τον ελέγχει απόλυτα, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα ή να πρεσάρει το ίδιο, αρκούμενος σε διαχείριση του υπέρ του σκορ.

Τα «καναρίνια» συνέχισαν να είναι.. άτολμα, όμως, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην απειλήσουν την εστία του Διούδη, αλλά να πάνε στα αποδυτήρια δεχόμενα και δεύτερο τέρμα…

Καθώς από ωραία ενέργεια του Ζαγαρίτη που έφυγε από την άμυνα και προωθήθηκε για να πάρει την πάσα του Καρλίτος, ενώ έκανε την σέντρα από αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Λιάβας έστειλε την μπάλα στην εστία του Κνετ, θέλοντας να διώξει προ του Μακέντα, στο 43ο λεπτό!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): 
Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Βιγιαφάνιες (84’ Μπουζούκης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (84’ Τζαβίδας), Αϊτόρ (78’ Μολό), Καρλίτος (67’ Αγιούμπ), Μακέντα (78’ Καμπετσής).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης (80’ Μεντίνα), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Τσιγγάρας, Ντίας, Γιάκολις (60’ Ντουάρτε), Μάζουρεκ (60’ Ταχάρ), Αριγίμπι (70’ Μεντόσα), Αζάντι (46’ Βέργος).

Διαιτητής: 
Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Διαιτητής VAR:
 Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).


btm