• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Λέοντες» έτοιμοι για τίτλο
29/11/2020 20:28

«Γαλαζοκίτρινο» βάφτηκε το ντέρμπι της Λεμεσού. Η ΑΕΛ επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, τον άφησε πίσω της στην βαθμολογία και είναι αυτή πλέον στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει πανέτοιμη ακόμα και για τίτλο.
Δύο δοκάρια, δύο πέναλτι, τρία γκολ και αρκετό πάθος ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο τέλος να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη, την Τρίτη σερί σε ντέρμπι )δύο στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο).
Το ματς…
Φάνηκε από το ξεκίνημα ότι οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση αλλά η ΑΕΛ ήταν πιο επικίνδυνη από τον Απόλλωνα. Όχι πως βρήκες τις πολλές ευκαιρίες (όλες και όλες τρεις τελικές και από τους δύο είχαμε στο α΄ μέρος), αλλά έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο και στις αντεπιθέσεις δημιουργούσε ρήγματα.
Η πρώτη καλή προϋπόθεση ανήκε στον Απόλλωνα αλλά η προβολή του Μπένσοπ από την συρτή μπαλιά του Γιαννιώτα έφυγε έξω. Στο αμέσως επόμενο δίλεπτο ο Αβραάμ «προειδοποίησε» τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα με το σουτ του το οποίο μπλόκαρε ο Δημητρίου. Την επόμενη φορά που πήρε την μπάλα ο Κύπριος διεθνής δεν σούταρε, απλά με ένα άγγιγμα την πέρασε στον Μπάμπιτς ο οποίος με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ. Αυτοί που περίμεναν τον Απόλλωνα να αντιδράσει έπεσαν έξω καθώς δεν βρήκε τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Βοζίνια, η ΑΕΛ διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ και κατηφόρισε με το 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Ο Απόλλωνας μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένος να ισοφαρίσει, ο Νταμπό απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Βοζνίνια, ενώ ακολούθησε το δοκάρι του Ατίλα Σάλαϊ. Ούτε με πέναλτι κατάφεραν να ισοφαρίσουν οι «γαλάζιοι» καθώς ο Βοζίνια απέκρουσε την εκτέλεση του Μάρκοβιτς, ενώ ήρθε και δεύτερο δοκάρι με τον Νταμπό. Δεν μπήκε στις τέσσερις μεγάλες φάσεις αλλά το έβαλε ο Ματέϊ με κεφαλιά στο 77΄ και έφερε το ματς στα ίσα. Εκεί που πήρε τα πάνω του ο Απόλλωνας ο Νταμπό ανέτρεψε καθαρά τον Μαίντεβατς και ο Ριέρα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ΑΕΛ.
Το 2-1 για τους «γαλαζοκίτρινους» έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Δημητρίου, Σάλαϊ. Γιούστε, Παναγιώτου (54΄ Ζοάο Πέδρο), Βασιλείου, Ντένιτς (60΄ Χάμπος), Μάρκοβιτς, Ντιγκινί (46΄ Ματέι), Γιαννιώτας (79΄ Γκακπέ), Πίττας, Μπένσοπ (46΄ Νταμπό)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σακέτι,  Ρομπέρζ, , Ψύχας

ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεϊσέϊρα, Ράσο, Αντωνίου, Σάντος, Αβραάμ (62΄ Κυριάκου), Ζτραβκόφσκι, Ριέρα, Τόρες (86΄ Κέρκεζ) Ντανίλο (75΄ Αντάμοβιτς), Μπάμπιτς (75΄ Μαιντεβατς)
Στον πάγκο: Πρόσεκ,  Κέρκεζ, Παπαφώτης, Νεοφύτου,  Κωνσταντινίδης, Μελαναρκίτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαννιώτας,/Ντανίλο (3η), Ζτραβκόφσκι, Τόρες (3η), Αντωνίου, Σάντος, Μπάμπιτς, Κυριάκου, Ριέρα (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Διαιτητής:
Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής:
Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής:
Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής:
Χριστοδούλου Κυριάκος
Παρατηρητής:
Καπιτανής Κώστας

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Συρτή μπαλιά του Γιαννιώτα από δεξιά, ο Μπένσοπ δεν βρήκε την μπάλα.

10΄ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ωραία κίνηση του Γιαννιώτα από δεξιά, έκλανε την συρτή μπαλιά αλλά η προσβολή του Μπένσοπ έφυγε έξω.

12΄ Σουτ του Αβραάμ, σε ετοιμότητα ο Δημητρίου μπλόκαρε την μπάλα.

16΄ Ευκαιρία για την ΑΕΛ, ο Τόρες σήκωσε στον Αβραάμ αλλά η προβολή του πήγε παράλληλα με την εστία του Δημητρίου.

19΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Ο Αβραάμ πέρασε ωραία την μπάλα στον Μπάμπιτς ο οποίος με γυριστή κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Δημητρίου και άνοιξε το σκορ.

58΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Λάθος του Αντωνίου, ο Νταμπό πήρε την μπάλα βγήκε απέναντι από τον Βοζίνια, έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε την μπάλα.

59΄ Απαντά η ΑΕΛ. Το πολύ καλό σουτ του Μπάμπιτς έφυγε ελάχιστα έξω.

70΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Φάουλ του Πέδρο, κεφαλιά του Σάλαϊ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

71΄ Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τεϊσέιρα στον Ματέϊ. Λανθασμένα ο διαιτητής υπέδειξε παράβαση καθώς ο Τιμόθεος Χριστοφή ξεγελάστηκε από το πέσιμο του Ματέι μιας και δεν υπήρξε παράβαση.

73΄ Ο Μάρκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Βοζίνια απέκρουσε το πέναλτι.

76΄ Νέο δοκάρι για τον Απόλλωνα. Ο Νταμπό έπιασε την κεφαλιά από κοντά και πάλι το οριζόντιο δοκάρι στάθηκε σύμμαχος της ΑΕΛ.

77΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει ο Απόλλωνας. Ο Γιαννιώτας έκανε ωραία κίνηση και σέντρα από δεξιά και ο Ματέϊ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

80΄ Η ΑΕΚ κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Μαίντεβατς από τον Νταμπό. Σωστά ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Ο δεύτερος βοηθός Μάριος Καλογήρου υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μπάμπιτς αλλά πολύ σωστά ο διαιτητής πήρε πάνω του την φάση καθώς η μπάλα έφτασε στον Σέρβο από το πόδι του Χάμπου.

81΄ ΓΚΟΛ. 1-2. Ο Ριέρα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον Δημητρίου.


btm