07/12/2020 15:50

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο NASCAR Whelen Euro Series ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια, ήταν δεύτερος στον πρώτο τελικό που έγινε το Σάββατο (05/12) και τρίτος στον τελικό της Κυριακή (06/12), κερδίζοντας και τον αγώνα στο Rookie Trophy. Στους τελικούς ο Βλαδίμηρος πέτυχε τα καλύτερά του αποτελέσματα μέσα στη χρονιά, αφού ανέβηκε πρώτη φορά στο βάθρο – και στους δύο αγώνες μάλιστα – ενώ προκρίθηκε τρίτος στον πρώτο αγώνα και δεύτερος στο δεύτερο, πιστοποιώντας τη ραγδαία του πρόοδο.

Στην πρώτη του σεζόν στο NASCAR Whelen Euro Series , τερμάτισε 4ος ανάμεσα σε 26 διαγωνιζόμενους της κατηγορίας EURO NASCAR 2 και δεύτερος γενικής στο Rookie Trophy, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. Ο Τζιωρτζής αγωνίστηκε στα χρώματα της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας Remedica με την ομάδα Alex Caffi Motorsports, οδηγώντας μια Ford Mustang με το Νο1 στις πόρτες.

Ο αγώνας της Παρασκευής

Πέρα από τους τελικούς το Σαββατοκύριακο στη Βαλένθια έγινε την Παρασκευή (04/12) και ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος, με τον Βλαδίμηρο να τερματίζει 5ος και 15ος αντίστοιχα, στις δύο κούρσες. Αποτελέσματα που δεν ήταν αντιπροσωπευτικά της ταχύτητας που έδειξε από την αρχή του τετραήμερου, αλλά προϊόν ατυχιών και συγκυριών – στο δεύτερο αγώνα ο Τζιωρτζής κτυπήθηκε από πίσω από άλλον οδηγό ο οποίος πήρε ποινή – , καθώς ο Κύπριος οδηγός ήταν ταχύτερος στα πρώτα δοκιμαστικά και τρίτος στα προκριματικά.

Εάν δεν υπήρχαν οι ατυχίες, σίγουρα θα τερμάτιζε στην τριάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος.

Ραγδαία πρόοδος…

Ως πρωτοεμφανιζόμενος (rookie) ο Τζιωρτζής αγωνίστηκε στην κατηγορία EURO NASCAR 2 όπου το 60% των διαγωνιζόμενων ήταν rookies. Στηρίχθηκε στη σταθερότητά του, αφού σε ένα πρωτάθλημα 26 οδηγών με πολλές ανακατατάξεις, μόλις σε δύο από τις δέκα κούρσες βρέθηκε εκτός δεκάδας. Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση ήταν η ραγδαία πρόοδός του. Ενώ στις πρώτες πέντε κούρσες είχε ως καλύτερο πλασάρισμα μια 7η θέση, στις πέντε επόμενες είχε 2η, 3η, 4η, 5η και μια 15η θέση.

«Χαρούμενος που ανέβασα την πατρίδα μας»

«Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου και χαρούμενος διότι μπόρεσα να ανεβάσω τη σημαία της πατρίδας μας στο βάθρο τόσο των δύο τελευταίων αγώνων όσο και της κατάταξης του Rookie Trophy. Ήταν πολύ απαιτητική σεζόν καθώς δεν ήταν απλά η πρώτη μου σε μια πολύ δύσκολη μορφή αγώνων όπως τα NASCAR αλλά και η πρώτη με αυτοκίνητα πίστας, αφού έως τώρα αγωνιζόμουν με μονοθέσια τύπου Formula» δηλώνει ο Τζιωρτζής και προσθέτει: «Θα μπορούσα να ήμουν στην 3αδα της σεζόν εάν δεν ήταν το κτύπημα την Παρασκευή και η έξοδος στην Κροατία το Νοέμβριο».

Σχετικά με τη σεζόν ο Βλαδίμηρος λέει: «Η ομάδα είναι ευχαριστημένη, το ίδιο και οι διοργανωτές του πρωταθλήματος που με στήριξαν φέτος. Έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια και όλοι έχουν να λεν για τη σταθερότητα μου, με μόλις δύο αγώνες εκτός 10αδας – ο ένας χωρίς δική μου ευθύνη».

Μεγάλος χορηγός του Τζιωρτζή είναι η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica, ενώ υποστηρίζεται από τις εταιρείες Holiday Tours και Televantos Used Trucks, την Alpinestars Cyprus, το Πανεπιστήμιο Frederick, την Daytona Raceway και το Sana Hiltonia.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ TOP- 5
1. Vittorio Ghirelli                    Ιταλία              419 βαθμοί
2. Tobias Dauenhauer (R)      Γερμανία         413
3. Alessandro Brigatti             Ιταλία              379
4. Βλαδίμηρος Τζιωρτζής (R) Κύπρος           365
5. Julia Landauer                    ΗΠΑ                358

(R): RookieΕντυπωσιακά έκλεισε τη σεζόν ο Τζιωρτζής

  


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ