• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Αντέχει την πίεση του κορωνοϊού;
13/12/2020 09:56
Αντέχει την πίεση του κορωνοϊού;

Το χτύπημα του κορωνοϊού και στο ποδόσφαιρο, γίνεται συνεχώς και μεγαλύτερο, καθώς καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα σε βαθμό ανησυχητικό και έχει οδηγήσει η όλη κατάσταση σε αναβολές αγώνων και ανατροπή του αγωνιστικού προγράμματος ενόψει της συνέχειας.
Το σκηνικό που δημιουργήθηκε, σήμανε συναγερμό στο ποδόσφαιρο μας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκύπτει μεγάλη ανησυχία και στις τάξεις της ΚΟΠ τόσο για την υγεία των αθλητών, αλλά και για το κατά πόσο τηρείται ή όχι το πρωτόκολλο υγείας, όσο και για το πως θα βγει το αγωνιστικό πρόγραμμα για να ολοκληρωθεί ομαλά η χρονιά.
ΑΠΟΕΛ: Το μεγαλύτερο πλήγμα των ημερών, το έχει δεχτεί το ΑΠΟΕΛ που έχει αυτή τη στιγμή δώδεκα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων, μέσα από τα νέα τεστ που θα περάσει όλη η ομάδα. Από τα ματς των γαλαζοκιτρίνων όπως είναι γνωστό έχουν αναβληθεί η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την Καρμιώτισσα εκτός έδρας και ο αγώνας κυπέλλου με τον Απόλλωνα, ενώ αν μέσα από τα νέα τεστ προκύψουν πέραν των τεσσάρων νέων κρουσμάτων θα πάρει αναβολή και το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες η Ομόνοια, που προέκυψε μετά από έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία. Υπάρχουν ενδείξεις στους πράσινους που δημιουργούν έντονη ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα από τα νέα τεστ κορωνοϊού που θα προγραμματιστεί να γίνουν τα επόμενα 24ωρα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ένα κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής οι μαυροπράσινοι, ενώ προέκυψαν άλλα τέσσερα που οδήγησαν στην αναβολή του προγραμματισμένου για χθες αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο στάδιο. Η ανακοίνωση της ΚΟΠ για την αναβολή του αγώνα ΑΕΛ – Ολυμπιακός, αναφέρει τα εξής: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε την αναβολή του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας που ήταν ορισμένος να πραγματοποιηθεί σήμερα η ώρα 19:00 στο Τσίρειο Στάδιο στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Cyta.  Στην ομάδα του Ολυμπιακού εντοπίστηκε από χθες βράδυ επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19.
Σε έλεγχο rapid test που υποβλήθηκε σήμερα το ποδοσφαιρικό τμήμα εντοπίστηκε αριθμός πιθανών κρουσμάτων που ενδεχόμενη επιβεβαίωσή τους θα οδηγήσει σε αναβολή του αγώνα στο Τσίρειο, όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ . Η επιβεβαίωσή τους με την μέθοδο PCR αναμένεται αργά το απόγευμα και ενώ ο αγώνας είναι ορισμένος στης 19:00.
Ως εκ τούτου, η ΚΟΠ με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και όσων έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Η ημερομηνία διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο».
Αμέσως μετά το πρώτο κρούσμα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο και έγιναν όσα προνοούνται.
Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν θέματα κορωνοϊού, αλλά και οι ομάδες που έπαιξαν αντίπαλοι τους τις προηγούμενες μέρες σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας.
Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό είχαν η Νέα Σαλαμίνα και ο Εθνικός Άχνας, καθώς είχαν προκύψει πάρα πολλά κρούσματα. Κάποιοι αγώνες τους είχαν αναβληθεί, άλλους υποχρεώθηκαν να τους δώσουν με το υλικό που ήταν διαθέσιμο, ενώ και μετά την επιστροφή τους στη δράση έδειξαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές επηρεασμένοι.

 

 

 


btm