Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΑΠΟΕΛ για τον Ιανουάριο, όχι απλά είναι προχωρημένος αλλά όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να τεθούν οι νέες επιλογές στη διάθεση του Μικ Μακάρθι.

Ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων εδώ και καιρό έχει πάρει τις αποφάσεις του, τουλάχιστον για τις τρεις από τις τέσσερις προσθήκες που έχει δικαίωμα η κάθε ομάδα να κάνει και έχει βρει τους ποδοσφαιριστές που θέλει να έχει στη διάθεση του. Η δεδομένη προσθήκη είναι αυτή του Τζο Γκαρνέρ ο οποίος ήρθε στην Κύπρο και είναι καθαρά διαδικαστικό το θέμα απόκτησης του, ενώ απ’ εκεί και πέρα έχουν εντοπιστεί ποδοσφαιριστές τόσο για το αριστερό άκρο της άμυνας, όσο και για τη μεσαία γραμμή. Για τον Ολλανδό Μπούτνερ όπως έχουμε γράψει ξανά υπήρχε ενδιαφέρον, όμως φαίνεται ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα πάνε για άλλη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον για τον Ιρλανδό μέσο Τζακ Μπρέιν τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Μικ Μακάρθι.

Γενικά ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ κινείται σε επιλογές που γνωρίζει προκειμένου να περιορίσει το ρίσκο και να φτιάξει μια ομάδα που θα έχει και τη δική του σφραγίδα όσον αφορά τις επιλογές, έστω και αν το πεδίο δράσης του Ιανουαρίου είναι περιορισμένο.

Αν μπορούσε ο Ιρλανδός ασφαλώς και θα έκανε πολύ περισσότερες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν θα πρέπει να προσαρμοστεί προσπαθώντας μέσα από την ενίσχυση, αλλά και τη βελτίωση ποδοσφαιριστών από το υφιστάμενο ρόστερ να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Επιδίωξη του Μακάρθι είναι να ριχτεί η ομάδα στον αγωνιστικό Γολγοθά που ακολουθεί, αν είναι δυνατόν με όλες τις νέες προσθήκες διαθέσιμες για να δημιουργηθεί καλύτερη προοπτική για τη συνέχεια.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ