01/01/2021 10:45

Το σίγουρο μονοπάτι επιλέγει ο Μικ Μακάρθι στον τρόπο που κινείται στο μεταγραφικό τοπίο. Ο Ιρλανδός προπονητής έχει αναλάβει τον απόλυτο ρόλο στον σχεδιασμό Ιανουαρίου και είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των κινήσεων, προκειμένου να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει και τη δική του σφραγίδα όσον αφορά τις επιλογές σε έμψυχο δυναμικό.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν συμφωνήσει μέχρι τώρα με τον Άγγλο επιθετικό Τζο Γκάρνερ που έμεινε ελεύθερος από τη Γουίγκαν, τον Ιρλανδό μέσο Τζακ Μπερν, ενώ είναι και μια ανάσα από την οριστική συμφωνία και με τον Σκωτσέζο πολυθεσίτη Καλ Νέισμιθ. Τρεις κινήσεις με κοινά χαρακτηριστικά ότι προέρχονται από το βρετανικό ποδόσφαιρο, αλλά και ότι πρόκειται για γνώριμες λύσεις για τον Μικ Μακάρθι.

Το ότι είναι ποδοσφαιριστές από την ίδια ποδοσφαιρική σχολή έχει τη σημασία του για το κομμάτι της ομοιογένειας της ομάδας, ενώ η στροφή στην αγγλική αγορά παραπέμπει και στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ομάδας με άλλο πολύ διαφορετικό στυλ από το ΑΠΟΕΛ που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά ο Μικ Μακάρθι έχει την προσδοκία και την αισιοδοξία ότι οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν άμεσα στα δεδομένα της ομάδας και θα συμβάλουν στο να παρουσιάσει το ΑΠΟΕΛ πολύ καλύτερη εικόνα για να ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Το μεγάλο στοίχημα του Μικ Μακάρθι είναι να καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να «παντρέψει» τα νέα αποκτήματα με τους ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμη η ομάδα σε ικανοποιητικό βαθμό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αγωνιστικό «Γολγοθά» που ακολουθεί και να αρχίσει την πορεία αντεπίθεσης με στόχο να αντιστρέψει τα αρνητικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

 

Ρεπορτάζ από την SPORTDAY του Κώστα ΠαναγιώτουΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ