Ποτέ ξανά στο πρόσφατο παρελθόν δεν ήταν τόσο επείγουσα η ανάγκη του ΑΠΟΕΛ για να κερδίσει μια από τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες όσο είναι απόψε (20:00, Super Sport FM, Cablenet) κόντρα στον Ερμή. Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος στο σερί των ηττών, που μοιραία, με την εικόνα που βγάζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο, έγιναν τέσσερις. Η τελευταία αποκαρδιωτική ήταν αυτή με τη Δόξα μεσοβδόμαδα, όπου η ομάδα του Μικ Μακάρθι είχε προηγηθεί, αλλά τελικά για άλλη μια φορά έφυγε ηττημένη και παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού. Την επομένη ήρθε η φυσιολογική απόλυση του έμπειρου Ιρλανδού προπονητή και… καπάκι η πρόσληψη του Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Η πίεση μεγαλώνει…
Όσο οι αγώνες περνούν, άλλο τόσο μεγαλώνει η πίεση στην ομάδα για να πάρει αποτελέσματα. Ασφαλώς, με εμφανίσεις σαν τις τελευταίες, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν. Οι παίκτες καλούνται να… καταλάβουν (όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα!) σε ποια ομάδα αγωνίζονται και επιτέλους να παίξουν μπάλα! Πλέον, για τους ΑΠΟΕΛίστες είναι και θέμα τιμής και αξιοπρέπειας το ότι η ομάδα τους κείτεται στη ζώνη του υποβιβασμού και παρουσιάζει μια εικόνα που, όπως οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ παραδέχονται, την καθιστά ως τη χειρότερη του πρωταθλήματος!

Θέλει πολλή προσοχή
Ο Ερμής πάει απόψε στο ΓΣΠ με… συνταγή Δόξας, Ένωσης και Καρμιώτισσας! Δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που παίζει ποδόσφαιρο τακτικής σε… εκνευριστικό βαθμό. Έχει όμως τον τρόπο να μην χάνει εύκολα και αυτό φαίνεται από το ότι μετράει οκτώ ισοπαλίες, οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Απόψε, αν του δοθεί η ευκαιρία θα προσπαθήσει ακόμα και να «κλέψει» όλους τους βαθμούς. Ένα σενάριο σχεδόν καταστροφικό αν επιβεβαιωθεί. Όπως φυσικά ισχύει και για την ισοπαλία, αφού θα διατηρήσει το ΑΠΟΕΛ πολύ χαμηλά και δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παικτών.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ