Ο πρώην διαιτητής και σχολιαστής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης μίλησε στην εκπομπή «Δώσε Πάσα» του Super Sport FM και τον Στέλιο Παπαμωυσέως σχετικά με τις επίμαχες φάσεις.

Αναλυτικά:

Για τις περιπτώσεις που επεμβαίνει το VAR: «Το οφσάιντ, το πέναλτι, αν είναι μέσα ή έξω στην μεγάλη περιοχή και η κόκκινη κάρτα που και πάλι επεμβαίνει σε δύο περιπτώσεις. Αν δεν δει κάποια φάση που θα πρέπει να δοθεί αποβολή και αν κάποιο φάουλ ο διαιτητής υποδείξει κίτρινη και ο υπεύθυνος του VAR πιστέψει πως μπορεί να δει κόκκινη».

Για το χθεσινό παιχνίδι και τη φάση της δεύτερης κίτρινης στον Αποστολάκη: «Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να επέμβει το VAR. Μόνο αν υπήρχε περίπτωση απευθείας κόκκινης».

Για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ: «Εάν οι άνθρωποι που ήταν στο VAR έκριναν πως δεν ήταν ξεκάθαρη φάση, τότε δεν επεμβαίνει. Μπορούν να μιλήσουν στον διαιτητή και να κρίνει ο διαιτητής αν είναι ή όχι πέναλτι. Για το θέμα που ειπώθηκε πως το παιχνίδι τελείωσε και οι παίκτες έφυγαν, οπότε δεν μπορούσε ο διαιτητής να γυρίσει πίσω τη φάση, είναι λάθος. Ο διαιτητής, αν έχει υπόδειξη από το VAR, μπορεί να σταματήσει τους παίκτες και να τους αναγκάσει να περιμένουν στο γήπεδο».

Για τη φάση στο «Αρένα» που ήταν και αυτή στο ημίχρονο: «Πρέπει να δούμε τη συνομιλία. Αν οι χειριστές του VAR είπαν στον διαιτητή πως πιθανόν να υπάρχει παράβαση, θα έπρεπε να σταματήσει τους ποδοσφαιριστές. Στο VAR καταγράφονται οι συνομιλίες. Στην Ελλάδα δημοσιοποιούν μέρος των συνομιλιών.

Για το ποιος παίρνει την τελική απόφαση: «Ο διαιτητής έχει πάντα την τελική απόφαση. Αυτός αναλαμβάνει 100% την ευθύνη».

Αν γνωρίζει ο παρατηρητής του αγώνα τις συνομιλίες του VAR με τον διαιτητή: «Όχι, δεν γνωρίζει, εκτός αν του πουν οι ίδιοι οι διαιτητές».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ