Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στην αγωνιστική δράση στο 2021 η Ολίβια Φωτοπούλου. Η πρωταθλήτριά μας στους δρόμους ταχύτητας εξασφάλισε με το «καλημέρα» την πρόκρισή της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5-7 Μαρτίου στο Τόρουν της Πολωνίας.

Στο μίτινγκ «Campeonato Autonómico de Combinadas Absoluto – Master P.C. 2021», που έγινε το Σάββατο (16/1/21) στη Βαλένθια, όπου ζει και προπονείται, κάλυψε την απόσταση των 60μ. σε 7.40, που είναι ακριβώς και το όριο που της εξασφαλίζει συμμετοχή για το Ευρωπαϊκό του Τόρουν.

«Τα 200μ. τα χρησιμοποιώ περισσότερο σαν προπόνηση για να βελτιώσω κάποια πράγματα στην τεχνική μου, αφού δεν είναι αγώνισμα πια στις μεγάλες διοργανώσεις του κλειστού στίβου. Ελπίζω να κάνω χρόνο κάτω από τα 24 δεύτερα, που είναι ο στόχος μου για αρχή», πρόσθεσε.

Μαζί με τη δίδυμη αδελφή της, τη Φίλιππα, συνεχίζουν την εντατική προετοιμασία τους στη Βαλένθια, υπό τις οδηγίες του Ραφαέλ Μπλανκέρ, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεών τους και βέβαια με μεγάλο όνειρο την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στον δεύτερο χρόνο παρουσίας του στη Βαλένθια θεωρούν ότι πλέον είναι πανέτοιμες για να βγάλουν τη σκληρή δουλειά στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Φίλιππα δεν είχε υποχρεώσεις αυτήν την εβδομάδα, όμως τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στη νότια Γαλλία, για να λάβει μέρος στο μίτινγκ του Μιραμάς, στο άλμα εις μήκος. Η Ολίβια θα παραμείνει στη Βαλένθια το ερχόμενο σαββατοκύριακο, για τη συνάντηση «Gran Premio Internacional de Pista Cubierta Ciudad de Valencia P.C. 2021». Το Σάββατο (23/1) θα τρέξει σε ημιτελικά και ελπίζουμε στον τελικό των 60μ., ενώ την Κυριακή (24/1) θα λάβει μέρος στα 200μ.

Μπορεί οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου να βρίσκονται στη Βαλένθια, όμως έχουν πάντα στο μυαλό τους την Κύπρο, με την Ολίβια να εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι αυτό το διάστημα οι συναθλήτριές της δεν μπορούν να γυμναστούν στη χώρα μας, αναφέροντας:

«Ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει στην Κύπρο με τα μέτρα για την πανδημία και λυπάμαι πολύ γι’ αυτά που συμβαίνουν. Εδώ στη Βαλένθια, μπορούμε να πάμε κάθε μέρα στην προπόνηση, αλλά με ωράρια. Κι αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να βοηθήσει και τους συναθλητές μου στην Κύπρο. Ελπίζω να το σκεφτούν πιο σοφά, γιατί βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά, ενώ υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις για την εθνική μας ομάδα».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ