Ήτανε ξεκάθαρο ότι το μυαλό του Απόλλωνα στο προχθεσινό παιχνίδι κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ ήταν στο πρωτάθλημα. Εμμέσως διαπιστώθηκε αυτό, με τον τρόπο που αντιμετώπισαν το ματς οι κυανόλευκοι, αλλά και μέσα και από κάποιες δηλώσεις που έγιναν μετά το παιχνίδι, αφού οι ατάκες που «έπαιξαν» περισσότερο αφορούσαν την προσπάθεια που γίνεται για την κατάκτηση του πρώτου σε τάξη εγχώριου θεσμού με υπογράμμιση ότι αυτός είναι ο κύριος στόχος.

Μοιραία λοιπόν ο Απόλλωνας γνώρισε τον αποκλεισμό (1-2) απέναντι σε έναν πιο διψασμένο αντίπαλο όπως το ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έχει ως αντικειμενικότερό του στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου για να βγει διά της οδού αυτής στην Ευρώπη. Ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τα 21 από τα 43 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, δηλαδή τους Νικολά Ντιγκινί (11) και Ιωάννη Πίττα (10), όπως και τους Ζοαό Πέδρο και Έκτορ Γιούστε.

Η «πειραματική» ενδεκάδα του Πετράκη επέφερε επιθετικές αδυναμίες, ενώ ανασταλτικά δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και είναι ζήτημα αν μονάχα δύο με τρεις παίκτες έδειξαν πάθος και έβγαλαν προσπάθειες. Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο συμμαζεύτηκε κάπως η κατάσταση, όταν πέρασαν στην αναμέτρηση οι Πίττας και Ντιγκινί, ήλθε η ισοφάριση με τον τρόπο που… ήλθε, αλλά εκεί που το ΑΠΟΕΛ ανέβασε κάπως της στροφές του, πέτυχε το γκολ της πρόκρισης για αυτόν και του αποκλεισμού για τον Απόλλωνα.

Ο αγώνας ήταν μονός και ο Απόλλωνας δεν θα έχει την ευκαιρία μέσω ενός επαναληπτικού στο Τσίρειο να διεκδικήσει την πρόκριση. Η κατάσταση με τον κορωνοϊό και την πανδημία άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής του θεσμού και στον Απόλλωνα αυτό το γνώριζαν. Το παιχνίδι αυτό περνάει στην ιστορία με αρνητικό πρόσημο για την ομάδα της Λεμεσού. Και για όσους το παρακολούθησαν θα έχουν να λένε πως οι κυανόλευκοι… δεν πήγαν καν στην πρωτεύουσα και τουλάχιστον δεν προσπάθησαν στον βαθμό που αναμενόταν.

Οι κυανόλευκοι την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να παραμείνουν σε νικηφόρο τροχιά και κατ’ επέκταση στην κορυφή της βαθμολογίας, αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε τον λόγο που ο Απόλλωνας δεν έδωσε όλες του τις δυνάμεις απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Η μη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής ως εμβόλιμη και η μεταφορά της κάποιες μέρες ακολούθως, θεωρείται ως ευτύχημα για τον Απόλλωνα, αφού και χρόνος για ξεκούραση θα υπάρχει και τα νέα αποκτήματα θα αξιοποιήσουν καλύτερα τον χρόνο για καλύτερη ενσωμάτωση και εγκλιματισμό.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ