• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2: Ντέρμπι «δικεφάλων» με τα όλα του!
24/01/2021 21:33
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2: Ντέρμπι «δικεφάλων» με τα όλα του!

Ισόπαλοι με 2-2 ήρθαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας και για τη 18η αγωνιστική της Super League. Σ’ ένα ματς γεμάτο φάσεις και ρυθμό, κανένας από τους δύο «δικεφάλους» δεν μπόρεσε να κλέψει το τρίποντο.

Η υπεροχή της ΑΕΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα ήταν εμφανής. Στο 11ο λεπτό ο Λιβάια, έπειτα από μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, θέλησε να σουτάρει από μακριά όμως ο Ζίβκοβιτς βρισκόταν στη θέση του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην επόμενη φάση ξανά ο Κροάτης πήρε την κεφαλιά μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το γκολ για την «Ένωση» ήρθε στο 18ο λεπτό έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία των Λιβάια-Γκαρσία και την πάσα του τελευταίου στον Σάκχοφ. Εκείνος με ωραίο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (0-1)

Το τέρμα λειτούργησε σαν «ξυπνητήρι» για τους Θεσσαλονικείς αφού από εκείνη τη στιγμή και για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, πάτησαν καλύτερα στο ματς. Στο 20ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Έπειτα στο 24’ η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει απειλητική με την ωραία συνεργασία των Λιβάια και Μάνταλο και το γύρισμα στον Γαλανόπουλο, όμως ο Κρέσπο πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ. Το επόμενο μόλις λεπτό (25’) ο ΠΑΟΚ σημείωσε την πιο σημαντική του φάση έως εκείνη τη στιγμή, με τον Τζόλη να βρίσκει με υπέροχη κάθετη τον Κρμέντσικ, εκείνος να πλασάρει τον Αθανασιάδη, αλλά ο Σβάρνας πρόλαβε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή σώζοντας έτσι την ομάδα του!

Στο 40ο λεπτό ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ουάρντα πήρε αρχικά την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, όμως ο Κρέσπο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ! Στο 50’ ο Γαλανόπουλος «έκλεψε» την μπάλα από τον Ίνγκασον, «τρύπωσε» στην περιοχή και μοίρασε στον Λόπες. Εκείνος σέντραρε, η μπάλα κατέληξε πάλι στον Γαλανόπουλο ο οποίος «εκτέλεσε» τον Ζίβκοβιτς (1-2)!

Στο 55ο λεπτό ο Λιβάια «άγγιξε» το τρίτο γκολ με ένα ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε μόλις λίγα εκατοστά από την αντίπαλη εστία. Έπειτα, στο 67’, ο διαιτητής καταλόγισε έμμεσο υπέρ του ΠΑΟΚ ύστερα από λάθος του Αθανασιάδη ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα, σε γύρισμα του Λάτσι με το πόδι. Ο Βιεϊρίνια εκμεταλλεύτηκε αυτό το λάθος και με ωραίο σουτ έκανε το 2-2 για την ομάδα του!

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά την αντίπαλοι άμυνα, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ ακολουθεί, ισοβαθμώντας με τον Άρη, με 36. Τα περιθώρια στενεύουν ακόμα περισσότερα για τις ομάδες και το πρωτάθλημα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον…

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83’ Βαρέλα), Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ουάρντα (86’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς (73’ Αουγκούστο), Κρμέντσικ (83’ Σφιντέρσκι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (86’ Τσιγκρίνσκι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ (87’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (71 Σιμάνσκι), Γκαρσία (90’+6 Ινσούα), Λιβάια (71’ Ανσαριφάρντ)

Διαιτητής: Μίντσιτς (Βοηθοί: Κλάντσνικ, Κόβατσιτς, Τέταρτος: Φωτιάς), VAR: Γιουγκ


btm