Ενδιαφέρον -πολύ ενδιαφέρον για την ακρίβεια- ιστορικό έχει ο Γερμανο-Κοσοβάρος επιθετικός Ντόνις Αβντίγιαϊ που ενδιαφέρει την ΑΕΛ (διαβάστε ΕΔΩ). Αν και είναι ακόμη σε νεαρή ηλικία, πρόλαβε να ζήσει πολλά στο ποδόσφαιρο, όπως διαπιστώσαμε από μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε βελγική ιστοσελίδα. Ο 24χρονος πλέον άσος μίλησε για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και για την έως τώρα πορεία του, που δεν ήταν ανάλογη (είναι αλήθεια) των προσδοκιών, ακόμη και του ιδίου.

Βλέπετε, όταν υπέγραψε για πρώτη φορά επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Σάλκε, σε αυτό είχε μπει ρήτρα αγοράς από οποιανδήποτε ομάδα επιθυμούσε να τον αποκτήσει, ύψους €47.000.000! Γεγονός που τον επηρέασε στην πορεία, ενώ τα ΜΜΕ τοτε στη Γερμανία του είχαν βάλει όπως λέει την ταμπέλα «Το παιδί με τη ρήτρα των €47 εκ.».

Ο Αβντίγιαϊ εξηγεί: «Εκείνη την εποχή με έκανε ευτυχισμένο, δεν το ήξερα ακόμα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μου έλειπε η απαραίτητη υποστήριξη από τη Σάλκε εκείνη την εποχή, αλλιώς πολλά θα μπορούσαν να έχουν πάει διαφορετικά. Αλλά υπήρχαν πάντα εκείνες οι στιγμές που έπρεπε να παλέψω για να περάσω, και δόξα τω Θεώ κατάφερα να το κάνω αυτό μέχρι σήμερα. Αλλά τότε δεν ήμουν ο παίκτης που προπονήθηκε και έπαιξε στην πρώτη ομάδα, αλλά ήμουν μόνο το αγόρι με τη ρήτρα των 47 εκατομμυρίων. Αυτό με έχει επηρεάσει».

Το μεγαλύτερο λάθος του όπως αποκάλυψε ο ίδιος ήταν που απέρριψε προτάσεις άλλων μεγάλων συλλόγων για τη Σάλκε: «Το μεγαλύτερο λάθος μου, και το μετανιώνω πικρά, ήταν ότι απέρριψα άλλη μια μεγάλη προσφορά από τη Λίβερπουλ πριν υπογράψω ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο στη Σάλκε. Τότε ήταν θέμα καρδιάς για μένα. Είχα επίσης πρόταση και από τη Ρεάλ Μαδρίτης»


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ