Τους λόγους που δεν υπήρξαν χαλαρώσεις σε αθλητικές δραστηριότητες, εξήγησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά από σχετική ερώτηση.

«Υπάρχει επικινδυνότητα. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα. Λαμβάνω πολλές επιστολές από εκπροσώπους όλων των τομέων. Η πρώτη παράγραφος είναι “Στον τομέα μας δεν παρατηρούνται κρούσματα”. Στο τέλος της μέρας από που παρατηρούνται τα κρούσματα; Κρούσματα υπήρχαν και στα γυμναστήρια και σε αθλητισμό και σε πολλούς άλλους τομείς, το έχουμε καταγεγραμμένο. Υπάρχει αξιολόγηση όλων των τομέων όσον αφορά στο ρίσκο μετάδοσης και με αυτή την αξιολόγηση προχωρούμε στα μέτρα, εδώ και μήνες. Γίνεται καθαρά σε επιδημιολογικά δεδομένα»

Και συμπλήρωσε: «Νομίζω συγχύζουμε τον κίνδυνο συνωστισμού με την επαφή και την επικινδυνότητα.  Δεν είναι της ώρας να σας αναλύσω γιατί σε ένα κατάστημα αν μπει κάποιος πέντε λεπτά να ψωνίσει και φορεί μάσκα, έχει διαφορά με το γυμναστήριο που είσαι χωρίς μάσκα και υπάρχει εφίδρωση και είναι πολύ πιο επικίνδυνο. Λυπάμαι που τόσους μήνες μετά αναγκαζόμαστε να απαντάμε τα ίδια, τα απαντήσαμε πολλές φορές. Υπάρχει αιτιολογία από τους ειδικούς»


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ