Ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, μίλησε στον Super Sport FM και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα, αναφορικά με την μη χαλάρωση των μέτρων στον αθλητισμό και την συνέχιση της αναστολής της Β’ κατηγορίας.

Αναλυτικά:

Για την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας: «Σαν κεραμίδα στο κεφάλι ήταν αυτή η ανακοίνωση, γιατί προετοιμαζόμασταν για να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και με την επιστολή που είχε στείλει ο ΚΟΠ προ ημερών, πιστεύαμε πως θα επιστρέφαμε. Φαίνεται όμως πως η δύναμη της ΚΟΠ είναι ελάχιστη, όπως και η δική μας».

Για πιο δυναμική παρέμβαση της ΚΟΠ: «Ζω σε μία περιοχή που οι περισσότεροι δεν έχουν δουλειά εδώ και ενάμιση χρόνο. Μπορώ να καταλάβω εν μέρη την κυβέρνηση που δεν προχωρά σε άνοιγμα των μέτρων. Έστειλαν τον κύριο Σάββα Κωνσταντίνου, να μιλήσει με την κυβέρνηση για να συζητήσει για το άνοιγμα της Β’ κατηγορίας, όμως δεν έχουμε καμία ενημέρωση του τι ειπώθηκε ή γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση. Από εκεί και πέρα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα. Καταλάβαμε ότι θέλουν να μείνουν οι ίδιες ομάδες στην Α’ κατηγορία, και οι 14 ομάδες, ενώ εμάς στην Β’ δεν μας υπολογίζουν. Κάνουμε μεταγραφές, έρχονται παίκτες, τους πληρώνουμε, όμως δεν θα ανοίξει ποτέ η κατηγορία. Εμείς θα πληρώνουμε μέχρι τον Μάη και κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί και από την πλευρά μας θα υπάρξουν σίγουρα εξελίξεις».

Για την δύσκολη οικονομική κατάσταση: «Δυσκολίες υπάρχουν για όλους, το καταλαβαίνω. Η Ομοσπονδία ήρθε και έδωσε 30.000 ευρώ στις ομάδες της Α’ κατηγορίας. Αναλογικά εμείς θα πάρουμε γύρω στα 500-580 ευρώ».

Αν έχουν πάρει κάποια χορηγία: «Εγώ προσωπικά στην Αγία Νάπα δεν δικαιούμε να πάρω κανένα ποσό φέτος. Το συμβόλαιο της ΚΟΠ των 20.000 το πήραν πέρσι και υπάρχει και ένα ποσό στις 15.000 ευρώ, που για να το πάρω πρέπει να κόψω επιταγή στο όνομά μου. Δεν θέλω να λέω πολλά πράγματα, περιμένουμε».

Πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Πρέπει να καταλάβετε πως η Β’ και η Γ’ κατηγορία δεν θα παίξουν φέτος. Ο λόγος είναι πως θέλουν να μείνουν όλες οι ομάδες της Α’ κατηγορίας και του χρόνου. Και οι 14 ομάδες! Θα πουν πως δεν θα γίνει διαβάθμιση γιατί δεν παίχτηκε η Β’ κατηγορία. Πότε θα παιχτεί η Β’ κατηγορία; Θα φτάσουμε Ιούνη; Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν θα παιχτεί η Β’ κατηγορία φέτος. Εμείς πάντως δεν πληρώνουμε συμβόλαια τον Μάη. Ας πληρώσουν αυτοί».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ