• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Ας μιλήσουμε για διαβάθμιση…
09/02/2021 08:30

Όποιος δεν δέχεται τον πραγματικό στόχο του ΑΠΟΕΛ από εδώ και πέρα, απλώς αρνείται να αντιμετωπίσει την πικρή πραγματικότητα.

Για πρώτη φορά σε ένα ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ, στις περίπου δύο δεκαετίες της επαγγελματικής ενασχόλησής του γράφοντος με τη συγκεκριμένη ομάδα, θα χρησιμοποιηθεί η λέξη «διαβάθμιση». Και δεν αφορά κάποιον αντίπαλο που κινδυνεύει, αλλά την ίδια την ομάδα του ΑΠΟΕΛ… Δυστυχώς για τους φίλους της ιστορικής ομάδας της Λευκωσίας μπαίνουμε σήμερα σε αυτή τη διαδικασία να συνδέουμε το ΑΠΟΕΛ με την ένδοξη ιστορία και τις επικές βραδιές μέχρι τους «8» του Champions League, με μια συζήτηση περί πιθανού υποβιβασμού. Όσο δύσκολο και αν είναι για τους οπαδούς του Θρύλου, η πραγματικότητα είναι αυτή. Και είναι πικρή… Όταν μέσα σε λίγες μέρες έχει ηττηθεί από τις πρώτες δύο ομάδες της βαθμολογίας, αλλά και από την τελευταία, είναι φανερό ότι μπορεί να χάσει από όλους σε αυτό το πρωτάθλημα. Με αυτούς τους παίκτες, με τρεις από τους τέσσερεις νεοαποκτηθέντες του Ιανουαρίου και χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Γιατί να θυμίσουμε ότι στην ήττα της Κυριακής από τον Εθνικό, οι απόντες ήταν ουσιαστικά ο Σαμπάλα (καραντίνα), ο τιμωρημένος Ανουάρ και οι ανέτοιμοι Εντονγκαλά και Ουζόχο. Αλίμονο αν η όποια πορεία για τον ΑΠΟΕΛ κρινόταν από τέτοιους παίκτες. Χωρίς να υποτιμούμε κανέναν, σε παλαιότερες εποχές, με το… ζόρι 2-3 από αυτούς θα έμπαιναν στις αποστολές. Οι άλλοι πιθανότατα θα έφευγαν δανεικοί.

Το απόλυτο μηδέν…

Φυσικά, δεν περιμέναμε τις τρεις σερί ήττες από Απόλλωνα, ΑΕΛ και Εθνικό για να καταλάβουμε πως όλοι μπορούν να νικήσουν αυτό το ΑΠΟΕΛ. Αντίθετα, όλοι τις προηγούμενες ημέρες, με την αλλαγή ψυχολογίας και με την ανανεωμένη εικόνα που έφερε η έλευση του Σάββα Πουρσαϊτίδη, περιμέναμε και γράφαμε για την προοπτική της εξάδας και όλα όσα θα έπρεπε να κάνει η ομάδα για να βρεθεί σε θέση ισχύος έναντι των υπολοίπων που είχαν τον ίδιο στόχο. Τελικά, στα ντέρμπι του Τσιρείου ήρθε το απόλυτο μηδέν με τις δύο ήττες, για να ακολουθήσει η αποκαρδιωτική ήττα μέσα στο ΓΣΠ από την ουραγό της βαθμολογίας. Κι εκεί που κάναμε σενάρια για το πρώτο γκρουπ, οφείλουμε και εμείς να δούμε ρεαλιστικά τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας και να αρχίσουμε να κοιτάζουμε περισσότερο προς τα κάτω παρά προς τα πάνω. Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι στο χέρι του ΑΠΟΕΛ πλέον το αν θα μπει στην εξάδα. Με τρεις αγώνες να απομένουν (Ολυμπιακός, Νέα Σαλαμίνα, Ομόνοια), με τέσσερεις ομάδες να βρίσκονται από πάνω του (Πάφος, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός, Δόξα), γίνεται αντιληπτό πως οποιαδήποτε συνέχιση της κουβέντας για εξάδα αγγίζει τα όρια της πρόκλησης για τους ταλαιπωρημένους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων.

Κραυγές αγωνίας…

Ναι, η ομάδα κινδυνεύει. Και όποιος δεν το δέχεται, αυτό που στην πραγματικότητα αρνείται, είναι την αλήθεια και τίποτε άλλο. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και πολύ πιο αρμόδιοι και γνώστες της ΑΠΟΕΛίστικης πραγματικότητας. Σας μεταφέρουμε χθεσινές δηλώσεις του Τάκη Αντωνίου στο Super Sport FM 104. «Αν λέγαμε στο παρελθόν ότι ο Πρόδρομος Πετρίδης είχε το μαγικό ραβδί και χωρίς προπονητή μπορεί να κερδίζει πρωταθλήματα, τώρα έχει άλλον στόχο και πρέπει να το κάνει για να αποφύγει τη διαβάθμιση. Να βοηθήσουν τους παίκτες να ανακτήσουν την ψυχολογία τους. Να σταθούν δίπλα στον πρόεδρο. Αφού σωθεί η ομάδα, πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Δεν είναι για διαβάθμιση η ποιότητά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος.

Επειγόντως βαθμούς

Τρεις φορές έκανε λόγο ο Τάκης Αντωνίου για την εμπλοκή του ΑΠΟΕΛ σε σενάρια υποβιβασμού. Ζήτησε όμως ενότητα. Το βαθμολογικό αδιέξοδο είναι εκεί και είναι ξεκάθαρο. Ο πρώτος στόχος αυτή τη στιγμή για τους γαλαζοκίτρινους είναι η παραμονή… Και για να το πετύχουν, χρειάζονται βαθμοί. Όποια και αν είναι η διοίκηση, μόνο οι βαθμοί θα γλιτώσουν την ομάδα από την απόλυτη καταστροφή. Ξεκινώντας από αύριο και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Ανεξάρτητα από την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αντίπαλος. Και με αληθινή αντίληψη από όλους τους παίκτες, μηδενός εξαιρουμένου, του πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη των τριών βαθμών. Για σενάρια ενδεκάδας, ας περιμένουμε μέχρι αύριο, αφού είναι δεδομένο πως μετά από μια τέτοια ήττα, όπως αυτή της Κυριακής, θα δούμε σημαντικές αλλαγές. Κάποιοι εντός γηπέδου συνεχίζουν να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες…

Έκτακτη συνέλευση

Το δ.σ. της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, σε χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε όπως συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, στις 23 Μαρτίου. Με βάση την ενημέρωση, περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα περιληφθούν σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα «που θα αποτελέσει πρόσκληση προς τους μετόχους όπως προνοείται από το καταστατικό της εταιρείας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ


btm