• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Μεγαλεπήβολο σχέδιο, εντός της χρονιάς θα ξεκινήσουν τα έργα»
19/02/2021 12:52
«Μεγαλεπήβολο σχέδιο, εντός της χρονιάς θα ξεκινήσουν τα έργα»

 

Στον Super Sport fm 104.0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου, μίλησε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΚΟΠ Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής.  

Για το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο: «Από σήμερα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να είναι σε πλήρη λειτουργία το 2024, είναι ιστορική μέρα για την ΚΟΠ και το ποδοσφαιρικό όνειρο 10ετιων να αποκτήσουν οι εθνικές μας ομάδες το δικό τους σπίτι και δεν θα είναι απλά ένα γήπεδο αλλά θα στεγάζονται εκεί και τα γραφεία της ΚΟΠ, τα γήπεδα προπονήσεων των εθνικών, γήπεδα για να φιλοξενούν τουρνουά μικρών ηλικιών εγκεκριμένα από την ΟΥΕΦΑ, συνεδριακό κέντρο για εκπαίδευση και συνεδρίες. Μεγαλεπήβολο σχέδιο που υπολογίζουμε εντός της χρονιάς να ξεκινήσουν τα έργα. 6 Αυγούστου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για το ποιος κέρδισε τον διαγωνισμό και προχωράμε. Θα είναι το σπίτι του ποδοσφαίρου. Υπερσύγχρονο με όλες τις ανέσεις και θα χρηματοδοτηθεί από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ αλλά και την ΚΟΠ. Είναι το κέντρο της Κύπρου η τοποθεσία βολεύει όλες τις επαρχίες λίγο πιο μακριά είναι μόνο η Πάφος. Γειτονεύει με την εκκλησία και το υφιστάμενο γήπεδο στον Κόρνο. Είναι μία έκταση που ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Θα αναβαθμιστεί και η περιοχή».

«Είμαστε από τις τελευταίες Ομοσπονδίες που δεν έχουμε το δικό μας κέντρο και η ΟΥΕΦΑ έχει ειδικό κονδύλι για αυτά. Αυτά τα χρήματα από τα κονδύλια είναι για να χτίσουμε το αθλητικό κέντρο, δεν είναι χρήματα να τα κάνουμε ότι θέλουμε αλλά για το συγκεκριμένο έργο. Δικαιολογημένα νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση σήμερα ως ΚΟΠ. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε αυτό το θέμα πέρασε από διάφορα στάδια, χωρίς να φταίνε οι προηγούμενοι που δεν προχώρησε, έχει ωριμάσει ο καιρός και πλέον προχωράμε».

Για τα σχόλια για τον νέο προπονητή της Εθνικής μας, Νίκο Κωστένογλου: «Η απόψεις όλων είναι αποδεκτές όπως και τον Σύνδεσμο Προπονητών και κάθε άποψη του είναι σεβαστή και έχουμε και εμείς τις δικές μας απόψεις. Η θέση αυτή έχει ιδιαιτερότητες, δεν υπάρχει με κανέναν προπονητή εξασφαλισμένη επιτυχία για εθνικές επιπέδου της δικιάς μας. Έγινε αξιολόγηση ονομάτων και αποφασίστηκε ότι ο κος Κωστένογλου είναι ο κατάλληλος, γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου με εμπειρίες κυρίως στην ΑΕΚ, ήταν και ένα διάστημα στην εθνική Ελλάδος και απότι μάθαμε είναι πολύ καλός στην επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές μιλάμε και την ίδια γλώσσα, πολύ σημαντικό. Ας τον αφήσουμε να δουλέψει και μετά να τον κρίνουμε, κανείς δεν είναι καταδικασμένος εκ των προτέρων ούτε να πετύχει ούτε να αποτύχει. Δεν φοβάται τις προκλήσεις και δεν διστάζει να αναλάβει όσα και να τύχουν, έχει ισχυρά κίνητρα και όρεξη για δουλειά από τις πρώτες επαφές μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο γήπεδο θα φανεί δεν είναι μόνο το βιογραφικό. Έχουμε δει άγνωστους και λιγότερο πετυχημένους να τα καταφέρνουν μετά αλλά και το αντίθετο».

«Από τον Σύνδεσμο Προπονητών εξέφρασαν μίαν άποψη είναι απόλυτα σεβαστή. Ούτε ο κος Βάλεμ ήταν Κύπριος. Δεν πρόκειται να μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Έχουμε ως ΚΟΠ τις απόψεις μας. Ο Εγκωμίτης θα βοηθήσει πάρα πολύ όπως ο Οκκάς και ο Μηνάς και ο Χαραλαμπίδης και ο Γιοβάνοβιτς στις μικρότερες ηλικίες. Θέλουμε να πετύχουν όλοι οι ομοσπονδιακοί μας τεχνικοί».

Για την Γ’ Κατηγορία και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Καταρχάς η ΚΟΠ θέλει να ξεκινήσουν όλα τα πρωταθλήματα και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Η απόφαση αυτή δεν είναι δική μας, έχουμε αποστείλει επιστολή και στο Υπουργείο Υγείας. Ξέρουμε πόσοι απασχολούνται από το ποδόσφαιρο και είναι το επάγγελμα τους. Έχουμε δεδομένα που δεν μπορούμε να αγνοούμαι, στόχος μας είναι να ξεκινήσουν 6-7 Μαρτίου για Γ’ Κατηγορία, Επίλεκτη ΣΤΟΚ και Κ19 αυτό αναφέραμε και στην επιστολή που στείλαμε πριν 3 ημέρες στο Υπουργείο. Ζητούσαμε να ξεκινήσουν 27-28 Φεβρουαρίου και αν δεν γίνεται προτείναμε για 6-7 Μαρτίου και αναφέραμε επίσης ότι θα θεσπίσουμε υποχρεωτικά τεστ κάθε Παρασκευή θα έχει και επιτήρηση με εβδομαδιαίους ελέγχους. Αναμένουμε τοποθέτηση από το Υπουργείο πλέον. Δεν θέλουμε να ακυρωθεί κανέναν πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπήκαμε στην διαδικασία να δούμε πως θα γίνει διαβάθμιση και όλα αυτά αν δεν παιχτεί η Γ’ κατηγορία, μακάρι να έχουμε θετική απάντηση και να προχωρήσουμε κανονικά. Θα βρούμε τον τρόπο να ολοκληρωθούν αν δεν μας δώσουν μια πολύ μακρινή ημερομηνία. Είναι και οι καιρικές συνθήκες μεγάλο πρόβλημα σε αυτές τις κατηγορίες και είναι και θέμα ο φωτισμός».


btm